Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Emīls Blūms: "Mums kā ekipāžai Rokišķu rallijs bija ļoti vērtīgs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Emīls Blūms: "Mums kā ekipāžai Rokišķu rallijs bija ļoti vērtīgs"
Emīls Blūms. Foto: CBet Rally Rokiškis

Lietuvas rallija čempionāta ceturtajā posmā "CBet Rally Rokiškis" LARČ3 grupā Emīls Blūms/Didzis Eglītis izcīnīja uzvaru, savukārt kopvērtējumā iegūta trešā vieta. Divu dienu laikā tika pieveikti 17 ātrumposmi 139.4 kilometru garumā.

Piektdienas vakara ātrumposmi ļoti šauri un tehniski, lietus dēļ izveidojušās dziļas špūres, bet izdevās dienu noslēgt kā savas klases līderiem, apsteidzot otro vietu par 13.26 sekundēm.

Emīls Blūms, "Rallyworkshop" komandas rallija pilots: "Ja Eiropas rallija čempionātā ir 100 unikālie kilometri, tad šeit bija krietni vairāk. Mums kā ekipāžai – ļoti vērtīgs pasākums, jo ļoti daudz informācijas. Šajās divās dienās iekrāta vērtīga pieredze, interesanti un baudāmi dopi, daži tramplīni gan bija diezgan bīstami. Manā un Didža vārdā – milzīgs paldies mūsu mehāniķiem, kā arī komandas biedram Samsonas Martinas, kas palīdzēja, jo bija arī nelielas tehniskas ķibeles. Arī šajā rallijā mēs trasē veicām dažus trikus – viss labi un pēc pasākuma, pozitīva pēcgarša. Jāgatavojas māju rallijam Cēsīs – mašīnai ir pāris lietas, kas jāsamaina, bet ticam, ka mehāniķi to spēs."

4. un 5. augustā ekipāža E.Blūms/D.Eglītis būs redzami rallijā "Cēsis 2023" – Baltijas jūras valstu rallija čempionāta trešajā posmā, kur dalību pieteikušas 75 ekipāžas, ātrākie latviešu braucēji un ārvalstu sportisti. Vissīvākā konkurence paredzama LRČ5 klasē, kur pieteikušās 18 ekipāžas. E.Blūms/D.Eglītis atzīst, ka gatavosies tieši tāpat kā uz jebkurām no sacensībām, nedomājot, ka mājās priekšrocības, vienīgi vairāk laika būs jāvelta skatītājiem, draugiem un faniem, jo to būs Cēsīs vairāk, nekā citās sacensībās.

Skatītāju biļetes iespējams iegādāties "www.bezrindas.lv".

"CBet Rally Rokiškis" rezultāti LARČ3 ieskaitē:

Informāciju sagatavoja:
Anda Podziņa