Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Emīls Blūms: "Katru kilometru domājām, ka tūlīt izstāsimies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuvas rallija čempionāta pirmspēdējā posmā "Alburnus Rally Elektrėnai" LARČ3 grupā Emīls Blūms/Didzis Eglītis izcīnīja otro vietu, nostiprinot "Top 3" pozīciju pirms sezonas noslēguma sacensībām.

Pieredze ir vērtīga lieta - pateicoties ekipāžas zināšanām, tā varēja cīnīties un ātri pielāgoties jauniem un nebijušiem apstākļiem, kad ar pilnpiedziņas auto bija jābrauc kā ar priekšpiedziņas. Emīla Blūma pieredze, kas iegūta septiņus, astoņus gadus atpakaļ, piedaloties sacensībās ar priekšpiedziņas auto noderēja – labas iemaņas, izcīnītas kaujas, nācās tikai atsaukt atmiņā, kas tad attiecīgajā situācijā jādara.

Emīls Blūms, Rallyworkshop komandas rallija pilots: "Var just, ka sezonas noslēgums tuvojas un spriedzes netrūkst. Ceturtajā ātrumposmā mūsu auto tehniskas problēmas – starpass diferenciālis – kā rezultātā no pilnpiedziņas auto kļuvām ar auto, kam tikai priekšpiedziņa, kura arī ne visu laiku strādāja kā nākas. Tas bija negaidīti, ļoti ātri bija jāmaina domāšana, braukšanas stils un katru kilometru braucot, domājām, ka tūliņ apstāsimies un izstāsimies. Esam priecīgi, ka finišs, auto izturēja, smags rallijs, nekad jau nevar zināt, kas notiks. Mums ir stipra komanda, paldies katram par atbalstu – tiešām lepojos."

Šobrīd komandai ir divas nedēļas starp sacensībām un laiks sagatavot tehniku, pārliecināties, bet nākamās sacensības jau šā mēneša noslēgumā – "Samsonas Rally Utena", kurām sekos Igaunijas rallija čempionāta noslēdzošais posms "Saarema Rally" (6. un 7. oktobris), kas norisinās uz salas un ir viens no īpašākajiem rallijiem.

"Alburnus Rally Elektrėnai" rezultāti LARČ3 ieskaitē:

Informāciju sagatavoja:
Emīls Blūms