Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Žala/Pūķis un Blūms/Eglītis šonedēļ startēs Elektrēnu rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Žala/Pūķis un Blūms/Eglītis šonedēļ startēs Elektrēnu rallijā
Vaidots Žala/Ivo Pūķis. Foto: Nikodema Automotive

Šajā nedēļa nogalē norisināsies Lietuvas rallja čempionāta priekšpēdējais posms "Alburnus Rally Elektrėnai", kur uz starta izies arī spēcīgā Emīla Blūma un Didža Eglīša ekipāža. Tikmēr favorīti uz uzvaru absolūtajā ieskaitē būs Vaidots Žala un Ivo Pūķis.

Elektrēnu rallijā, ieskaitot rallijsprintu, gatavojas startēt 95 ekipāžas, tomēr tikai divās no tām brauks latviešu sportisti. Trešās kopīgās sacensības karjerā aizvadīs lietuviešu pilots Vaidots Žala ar latviešu stūrmani Ivo Pūķi. Iepriekš viņi jau uzvarēja Lazdiju un Rokišķu rallijos. Ekipāžai piešķirts 1. starta numurs un cīņu tā aizvadīs ar "Škoda Fabia R5" automašīnu. Žala šajā rallijā iepriekš ir uzvarējis četras reizes - 2015., 2019., 2020. un 2021. gadā.

4. starta numurs ticis Emīlam Blūmam/Didzim Eglītim, kuri trasē būs redzami ar savu "Mitsubishi Lancer Evo IX" un uzskatāmi par favorītiem uz uzvaru Lietuvas čempionāta LARČ3 grupā.

"Alburnus Rally Elektrėnai" startēs arī tādi spēcīgi vietējie piloti kā Martins Samsons ("Škoda Fabia N5+"), Giedrjus Notkus ("Škoda Fabia R5"), Roks Steponavičs ("Ford Fiesta N5 Evo 3"), Neds Radišausks ("Volkswagen Polo N5"), Giedrjus Firants ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), Lins Vaškis ("Skoda Fabia N5+").

Dalībnieku saraksts: https://autorally.lt/?m=2

Visi deviņi rallija ātrumposmi tiks aizvadīti sestdien, 9. septembrī. To kopējais garums būs 115.26 kilometri.

Blūms/Eglītis šīs sezonas pirmo posmu izlaida, bet pēc tam guvuši uzvaras savā ieskaitē nākamajos trīs Lietuvas čempionāta posmos, līdz ar ko šobrīd ir LARČ3 kopvērtējuma līderi. Tuvākais sekotājs Giedrjus Firants zaudē jau 21 punktu, bet tālāk seko Marjus Vegele un Serhijs Potīko.

Pārējās ieskaites grupās līderi pirms piektā posma ir Martins Samsons (LARČ1), Vlads Jurkevičs (LARČ2), kurš pēc Rokišķu rallijā piedzīvotās avārijas un gūtās traumas šajā posmā nestartēs, Sebastians Teters (LARČ4), Neds Radišausks (LARČ5), Sauļus Trapuila (LARČ6), Šarūns Aleknavičs (LARČ7), Emils Kucka (LARČ8), Sauļus Zurlis (Historic) un Irmants Buvids (Junior).

Lietuvas čempionāta kopvērtējums pirms 5. posma: https://4rati.lv/wp-content/uploads...