Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala" mazākumā izlaiž uzvaru pret Rīgas "Daugavu"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Jūrmala" mazākumā izlaiž uzvaru pret Rīgas "Daugavu"
FC "Jūrmala" galvenais treneris Mihails Koņevs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

"SMSCredit" Virslīgas pirmo maču neveiksminieku FC "Jūrmala" un Rīgas "Daugavas" divcīņa Kauguros noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 1:1 - 85. minūtē, jau spēlējot mazākumā, jūrmalnieki ar "pendeli" izvirzījās vadībā, tomēr trešajā kompensācijas minūtē viesi izrāva neizšķirtu.

Abas komanda čempionātu sāka ar zaudējumiem, tāpēc nepārsteidza, ka abās arī bija izmaiņas starta sastāvos, bet sevišķi šajā ziņā bija pacentušies rīdzinieki, nomainot gandrīz pusi pamatsastāva spēlēju. "Daugavai" sākumsastāvā nebija ne tikai diskvalificētā pussarga Aurima Kuča, bet arī aizsargu Edija Joksta un Oļega Soloviča, uzbrucēju Kristapa Blanka un Vernera Apiņa. Viņu vietā Arvīds Skrupskis laukumā sūtīja Raivo Vītolnieku, Kārli Kņūtu, Vitāliju Ziļu, Denisu Kačanovu un lietuvieti Tadu Markeviču. "Jūrmalas" treneri izšķīrās par divām maiņām - Virslīgā debitēja Lukass Trekariči un Kevins Gissī, kuri spēlēja Maksima Rafaļska un Huanmas vietā.

Aktīvāk maču sāka "Daugava", un šī aktivitāte jau piektajā minūtē ļāva izveidot pirmo bīstamo momentu, kurš gan nebeidzās ar bīstamu sitienu - Edgars Kārliņš saņēma bumbu soda laukumā un neapturot bumbu izdarīja sitienu, taču tas bija gaužām neprecīzs. Mājinieki atbildēja ar Daniela Romero reidu un piespēli soda laukumā, kas beidzās ar cita Daniela - Silvas - sitienu, taču bumba atsitās pret zemi un lidoja virs pārliktņa.

Pamazām spēlē pārvietojās uz viesu laukuma pusi, un "Jūrmala" laiku pa laikam lika kārtīgi pastrādāt "Daugavas" aizsardzībai. 22. minūtē tikai Kārļa Kņūta precīzā spēle paglāba rīdziniekus no nonākšanas zaudētājos, aizsargam izsitot bumbu no tukšiem vārtiem. Jūrmalnieki turpināja bīstami uzbrukt, taču labajiem nodomiem svītru bieži vien pārvilka kāda neprecīza piespēle.

"Daugava" sāncenšu aizsardzību traucēja vien ar standartsituāciju izspēli, bet 33. minūtē beidzot izdevās apdraudēt jūrmalnieku vārtus ar sitienu no spēles. Ieejot soda laukumā, sitienu izdarīja Tads Markevičs, taču neko vairāk par stūra sitienu viesi šajā momentā neieguva. Tuvojoties pārtraukumam, bumba vairāk uzturējās mājinieku laukuma pusē, bet 42. minūtē rezultātu atklāt varēja Gļebs Kļuškins - bumba lidoja tālajā stūrī, bet Igors Labuts glāba mājiniekus, novirzot bumbu aiz gala līnijas.

Arī otro puslaiku ar momentu sāka viesi, bet arī Vitālijam Ziļam pārspēt Labutu nesanāca. Ar momentiem izcēlās te viena, te otra komanda, bet bumba vārtos nekā negāja, un vienīgais atklātais ilgu laiku bija dzelteno kartīšu rēķins. 70. minūtē soda laukumā krita Savens, taču tiesnesis Vadims Direktorenko lēma, ka lietuvietis kontaktu sameklējis pats, tāpēc 11 metru soda sitienu nenozīmēja. Tūlīt pat pie sāncenšu vārtiem zālājā tika noguldīts Huanma, taču arī šajā gadījumā "pendeles" nebija.

Mača izskaņā mazākumā palika "Jūrmala", jo 85. minūtē otro brīdinājumu saņēma aizsargs Ivans Gluško, taču tulīt pat jūrmalnieki tika pie iespējas izpildīt 11 metra soda sitienu - bumbu ar roku soda laukumā skāra Kņūts, nopelnot arī brīdinājumu. Soda sitienu aukstasinīgi realizēja Hunma, kuram šis bija jau otrā realizētā "pendele" šosezon. Rīdzinieki metās atspēlēties un tiešām veidoja bīstamus momentus, mača pēdējā minūtē arī spējot izraut neizšķirtu.
Trešajā kompensācijas minūtē jau šķita, ka mājinieki kopējiem spēkiem apturējuši kārtējo viesu uzbrukumu, bumba tomēr ātri atgriezās soda laukumā, kur to pie tālā vārtu staba neviena netraucēts saņēma debitants Markevičs un ar galvu raidīja vārtos - 1:1!

"Jūrmala" paguva tikai atsākt spēli no centra un mačs bija noslēdzies - jūrmalnieki un rīdzinieki tika pie pirmā punkta šajā Virslīgas sezonā.

SMSCredit.lv Virslīga, 29. marts

Jūrmala - Daugava (R) 1:1 (0:0)
Vārti: Huanma 86' no 11m - Markevičs 90'+3
Jūrmala: Labuts, Gluško, Mihadjuks, Halvitovs, Panasjuks, Ulimbaševs, Bordons, Gisi (Huanma 57'), Trekariči (Loginovs 73), Silva, Romero (Briškens 75'),
Daugava: Krūmiņš, Borovskis, Tomkevičs, Kņūts, Kačanovs, Vītolnieks, Savens, Kļuškins, Kārkliņš, Markevičs, Ziļs (Apiņš 63')
Brīdinājumi: Gluško 2, Panasjuks, Halvitovs - Kļuškins, Kņūts
Noraidījums: Gluško 85'
Galvenais tiesnesis Vadims Direktorenko

SMScredit.lv Virslīgas 3.kārta

DatumsSpēleVietaLaiks
29.03.Jūrmala – Daugava (R)Kauguru vidusskolas laukums1:1
29.03.Daugavpils – LiepājaStadions "Celtnieks"15:00
30.03.Metta/LU – VentspilsRīgas Hanzas vidusskolas laukums15:00
30.03.Daugava (D) – JelgavaStadions "Celtnieks"15:00
30.03.Skonto – SpartaksSkonto halle19:00

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-03-29 14:58, pirms 10 gadiem
Malači RD!Skaisti vārti mača izskņā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-03-29 15:06, pirms 10 gadiem
Nu ko SC shodien ari apd!rs!sim Jurmalu un parejos, vai Tikai zaudejumos?
Slēpts komentārs: BRIKISGINTS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-03-29 15:25, pirms 10 gadiem
BRIKISGINTS rakstīja: Jums likās "tīras" beigas??! Bija tak redzams, ka Jūrmalai "vajadzēja" neizšķirtu! Pendele tika sista speciāli garām, pāri vārtiem uz labo sānu! Bet tavu nelaimi, tā trāpa vārtu stūrī, pa pārlikni, un VĀRTI!!!??????!!!! (kurš normāls spēlētājs, no visa spēka, sistu 11 metrus speciāli vārtu stūrī, tak neviens!!!) Un ko nu???!! Jāielaiž ātri savos vārtos!!! Un,protams, kļūdas......un 1:1 !!!!!!
meistarīgs futbolists, tā sistu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-29 15:44, pirms 10 gadiem
BRIKISGINTS rakstīja: Jums likās "tīras" beigas??! Bija tak redzams, ka Jūrmalai "vajadzēja" neizšķirtu! Pendele tika sista speciāli garām, pāri vārtiem uz labo sānu! Bet tavu nelaimi, tā trāpa vārtu stūrī, pa pārlikni, un VĀRTI!!!??????!!!! (kurš normāls spēlētājs, no visa spēka, sistu 11 metrus speciāli vārtu stūrī, tak neviens!!!) Un ko nu???!! Jāielaiž ātri savos vārtos!!! Un,protams, kļūdas......un 1:1 !!!!!!
atvaino, bet ja neesi saistīts vai zinošs toto lietās ( un to var pēc komentāra noteikt), tad nevajag rakstīt un kacināt sabiedrību. Nezinu vai spēle bija tīra vai netīra, bet komanda (atsevišķi spēlētāji) neliek uz spēles iznākumu - neizšķirts. Šādi ir pārāk daudz x faktori, kas nav ietekmējami, tas visdrīzāk prasa arī otras komandas iesaisti. Ir daudz vieglāki veidi.
Kādēļ rakstīt komentāru tikai vispārēja burbuļa radīšanai?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-03-29 16:14, pirms 10 gadiem
Tas jau vairs nav brīnums ! TOTO !

  +3 [+] [-]

, 2014-03-29 17:03, pirms 10 gadiem
Šī spēle pēc toto neizskatījās. Un būtu jau arī neloģiski, ja jūrmalnieki nepiesargātos šajā brīdī, kad viņiem pievērsta pastiprināta uzmanība. Un rezultāts ir likumsakarīgs (starp citu, sitieni vārtu virzienā 13:13, trāpījumi 5:4 RD labā).

  -1 [+] [-]

, 2014-03-29 17:04, pirms 10 gadiem
Kas par Huanma?Pieteikuma redzu Hernandez Sanchez Juan Manuel.No Huan Manuel izveido Huanma?

  +3 [+] [-]

, 2014-03-29 17:18, pirms 10 gadiem
> Alguns
Acīmredzot spāņu futbolā parastais gadījums -- vārds (sal. Rauls) vai tā pārveidojums (sal. Pepe) uzvārda vietā, jo uzvārds (šai gadījumā Ernandess) satopams pārāk bieži).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-03-29 18:14, pirms 10 gadiem
alguns rakstīja: Kas par Huanma?Pieteikuma redzu Hernandez Sanchez Juan Manuel.No Huan Manuel izveido Huanma?
https://en.wikipedia.org/wiki/Juan_...

Dienvidamerikāņiem, portugāļiem un spāņiem bieži vien ir šādas "iesaukas", lai nebūtu pilnais vārds jāraksta. Tas pats ar Ronaldinho - Ronaldo Gaucho de Assis Moreira.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-29 18:20, pirms 10 gadiem
Šodien vismaz varējām redzēt mazliek vairāk no Jūrmalas potenicāla, bija cīņasspars. Kas būs nākamajā spēlē, to grūti paredzēt, bet nu redzam, ja cenšas, tad var. To beigās ielaisto golu sauksim par karmu pēc iepriekšējām spēlēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-29 19:28, pirms 10 gadiem
>>>markiss3
A la mierda los frijoles

  -1 [+] [-]

, 2014-03-29 22:45, pirms 10 gadiem
Fui!