Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG prezidents: "Esam piektais bagātākais klubs un turpināsim pirkt spēlētājus"

Agris Suveizda

PSG prezidents: "Esam piektais bagātākais klubs un turpināsim pirkt spēlētājus"
Nasers Al Kelaifi
Foto: AFP/Scanpix

Francijas spēcīgākā futbola kluba PSG prezidents Nasers Al Kelaifi sarunā ar Francijas medijiem komentēja Ņūkāslas "United" līdera Joana Kabaja iegādi. Tāpat Al Kelaifi sacīja, ka turpinās darbs, lai panāktu vienošanos ar Lorānu Blānu un Blēzu Matuidī par sadarbības turpināšanu, taču vēl nav panākta oficiāla vienošanās par līguma pagarināšanu.

"Izvēlējāmies Kabaju trīs iemeslu dēļ. Pirmkārt, viņš ir ļoti labs spēlētājs un mūs ļoti interesēja. Otrkārt, nekad neesmu ar viņu ticies, taču man tika teikts, ka viņš ir ļoti labs cilvēks. Un, treškārt, mums ir ļoti svarīgi papildināt sastāvu ar vietējiem spēlētājiem un atgriezt franču futbolistus atpakaļ Francijā," sacīja Al Kelaifi.

Kā iespējamā alternatīva Kabajam tika minēts Bosnijas un Hercegovinas izlases pussargs Miralems Pjaničs. "Kad runājām ar "Roma", sapratām, ka janvārī būs ļoti grūti īstenot šādu darījumu . "Roma" Itālijas A Sērijā ieņem otro vietu un cīnās par titulu ar "Juventus". Viņiem būtu grūti sezonas vidū atlaist vienu no saviem labākajiem spēlētājiem. Tādā gadījumā tifozi kļūtu traka! (smaida) Tāpēc janvāra tirgus mums bija sarežģīts, jo nav daudz spēlētāju, kuri drīkstētu piedalīties Čempionu līgā," Al Kelaifi turpināja. Itālijas prese lēš, ka "Roma" par Pjaniču esot pieprasījusi vairāk nekā 50 miljonus eiro.

PSG joprojām nav pagarinājusi sadarbību ar vienu no saviem līderiem Blēzu Matuidī, kuram šovasar beigsies līgums. Tomēr Al Kelaifi ir pārliecināts, ka situācija atrisināsies veiksmīgi: "Blēzs paliks. Viņš mums ir ļoti svarīgs. Viņš mīl klubu, ir nozīmīga daļa šajā projektā, un viņa vieta ir šeit. Blēzs parakstīs jaunu līgumu – šajā ziņā nebūs nekādu problēmu. Mančestras "City"? Cik man zināms, "City" nav ar viņu kontaktējusies. "City" zina, ka, ja aiztiks vienu no mūsu spēlētājiem, mēs atbildēsim un kontaktēsimies ar viņējiem. Cienām visus klubus, bet, ja kāds mēģinās iegūt mūsu spēlētāju, viņiem nāksies rēķināties ar sekām."

Kaut arī Lorāns Blāns sākotnējā kandidātu sarakstā ne tuvu nebija starp PSG favorītiem, bijušais Francijas izlases vadītājs šosezon ir ļoti labi sevi pierādījis un varētu drīzumā pagarināt līgumu. "Ar Blānu ir tāda pati situācija kā ar transfēriem – kamēr nekas nav panākts, publiski to nepaziņoju. Mums nav nekā slēpjama. Esmu pilnībā pārliecināts par Blānu, un, kā jau esmu to teicis, viņš ir lielisks treneris, kurš ir pelnījis lielu līgumu," teica Al Kelaifi. Pašreizējais līgums ir spēkā vēl uz vienu gadu, taču Blāna atalgojums ir krietni mazāks nekā iepriekšējam trenerim Karlo Ančeloti.

Auditoru kompānija Deloitte nesen publicēja jaunāko Naudas līgu, kurā ir iekļauti 2012./13.g. sezonas turīgākie futbola klubi ģenerēto ienākumu (neskaitot transfērus) ziņā. PSG ar gandrīz 400 miljonus eiro lieliem ienākumiem (398.8) tajā pakāpās uz piekto vietu, zaudējot tikai Madrides "Real" (518.9), "Barcelona" (482.6), Minhenes "Bayern" (431.2) un Mančestras "United" (423.8).

Kaut arī UEFA jaunieveduma Financial Fair Play dēļ PSG varētu nākties nedaudz samazināt milzīgos tēriņus, Al Kelaifi noliedza, ka tas radīšot kādas problēmas: "Šobrīd esam piektais bagātākais klubs pasaulē. Tas nav tikai, pateicoties Kataras naudai, kā daudzi domā, bet gan tādēļ, ka katru gadu esam palielinājuši ienākumus par 60%. Ceru, ka kādu dienu būsim bagātākais klubs pasaulē. Esam izveidojuši lielu komandu un turpināsim pirkt spēlētājus - Financial Fair Play mūs neapturēs. Lionels Mesi? Ja mums nebūtu pilnīgi nekādu ierobežojumu, mēs viņu iegādātos. Taču šobrīd tas nav iespējams. Ne reizi neesam ar viņu kontaktējušies, un ne reizi neesmu runājis ar "Barcelona". Nekad."

PSG kopš īpašnieku maiņas 2011.gada vasarā jaunu spēlētāju iegādē ir iztērējusi nepilnus 390 miljonus eiro, bet no futbolistu pārdošanas iekasējusi gandrīz 40 miljonus eiro. Dārgākais pirkums kluba vēsturē ir Urugvajas izlases uzbrucējs Edinsons Kavani, par kuru pirms pusgada PSG iztērēja 64.5 miljonus eiro. Savukārt jau pieminētais Kabajs Francijas čempionāta līderei izmaksās 20+5 miljonus. Ja izdosies laicīgi noformēt visus dokumentus un oficiāli noslēgt darījumu, Kabajs jau piektdien varētu debitēt pret "Bordeaux".

Izmantotie resursi:
L'EQUIPE - Le sport à la Une. L'actualité...
Actualités en direct et info en continu -...

  -3 [+] [-]

, 2014-01-29 11:46, pirms 10 gadiem
Tads smiekligs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-01-29 13:21, pirms 10 gadiem
viņš ar mani arī nav ticies un es arī esmu ļoti labs cilvēks !
man arī ir cerība tikt PSG
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-29 20:34, pirms 10 gadiem
Maikl25 rakstīja: uz Play Station noteikti tiksi
Arī netiks jo uz Playstation pēdējā futbola spēlē nevarēja savējo spēlētāju izveidot.