Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Kameša "Enisey" piedzīvo zaudējumu un izstājas, Gutkovskim un Gabovam zaudējumi Polijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kameša "Enisey" piedzīvo zaudējumu un izstājas, Gutkovskim un Gabovam zaudējumi Polijā
Vladimirs Kamešs
Foto: FC Enisey, Deniss Prihodko

Šovakar vairāku Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi ar mainīgām sekmēm aizvadīja spēles dažādās Eiropas līgās.

Krievija

Vladimira Kameša Krasnojarskas "Enisey" šodien Krievijas Premjerlīgas pārspēļu pusfināla otrajā spēlē lūkoja noturēt mājās iegūto 2:1 pārsvaru pret Tulas "Arsenal''. Spēlē jau no pirmajām minūtēm dominēja "Arsenal" (sitieni: 12-2), kas guva arī pirmos un vienīgos vārtus spēlē - 29. minūtē Igors Ševšenko panāca mājiniekiem 1:0. Ar šādu rezultātu "Arsenal" pietika, lai uzvarētu divu spēļu summā ar 2:2, pateicoties vairāk gūtajiem vārtiem viesos. Vladimirs Kamešs laukumā pabija līdz spēles 52. minūtei, kad tika nomainīts. Premjerlīgā pārspēļu rezultātā iekļuva Tulas "Arsenal" un Habarovskas SKA.

Polija

Vladislavs Gutkovskis nospēlēja 83 minūtes, kā arī nopelnīja dzelteno kartīti spēlē, kurā viņa Ņecečas "Termalica Bruk-Bet" ar 1:2 mājās piekāpās Bjalistokas "Jagiellonia". Mājinieki varēja divu minūšu laikā atspēlēt divu vārtu deficītu, tomēr spēles 73. minūtē (divas minūtes pēc saviem pirmajiem vārtiem) bosnietis Vlastimirs Jovanovičs nerealizēja 11 metru soda sitienu, rezultātam paliekot 2:1 "Jagiellonia" labā.

Tikmēr Kjelces "Korona" savās mājās ar 0:1 piekāpās Varšavas "Legia", kas tādēļ noturēja pirmo vietu Polijas Ekstraklases kopvērtējumā. Vladislavs Gabovs spēlei netika pieteikts.

Vienu kārtu līdz Polijas Ekstraklases turnīra beigām Gutkovska pārstāvētā Ņecečas "Termalica Bruk-Bet" ar 22 punktiem ieņem astoto vietu, kamēr Gabova Kjelces "Korona" ar 28 punktiem ieņem piekto vietu. Polijas titulu teorētiski var izcīnīt vēl četras komandas - Varšavas "Legia" (43 punkti), Bjalistokas "Jagiellonia", Poznaņas "Lech", kā arī Gdaņskas "Lechia" (visām trim pa 41 punktam). Pēdējā kārtā titula cīņā "Legia" uzņems "Lechia" un "Jagiellonia" uzņams "Lech".

Austrija

Vitālijs Maksimenko "SV Mattersburg" rindās nāca laukumā spēles 69. minūtē, kad viņa komanda bija vadībā pret pēdējā vietā palikušo "SV Guntamatic Ried" ar 2:1. Spēles beigās "SV Mattersburg" svinēja uzvaru ar 3:2, noslēdzot Austrijas Bundeslīgas sezonu ar septīto vietu un 43 punktiem.

Austrijas Bundeslīgas titulu jau ceturto gadu pēc kārtas ieguva Zalcburgas "Red Bull", kas tuvāko sekotāju Vīnes "Austria" apsteidza par 18(!) punktiem.

Vācija-4(3)

Andrejs Cigaņiks nebija pieteikts Ķelnes "Viktoria" zaudējumā mājās ar 2:3 pret Jēnas "Carl Zeiss", pirmajā spēlē par iekļūšanu Vācijas pēc spēka trešajā līgā jeb "3. Liga".

Leģionāru šīs sezonas statistika (laukuma spēlētāji)

SpēlētājsKomandaSVRPMin
Vitālijs MaksimenkoMattersburg19001633
Vladimirs KamešsEnisey35773026
Andrejs CigaņiksViktoria510109
Vladislavs GutkovskisTermalica32812265
Vladislavs GabovsKorona17001143

Izmantotie resursi:
Bundesliga.at - Offizielle Webseite der...
Футбольная национальная лига
Regionalliga :: Ligen...
Ekstraklasa.org