Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Šobrīd plānoju spēlēt Virslīgā tikai līdz Baltijas kausam"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Verpakovskis: "Šobrīd plānoju spēlēt Virslīgā tikai līdz Baltijas kausam"
Māris Verpakovskis pārspēj Oskaru Darģi šīs dienas mačā
Foto: Mārtiņš Jankovskis (Sportacentrs.com)

Šodien SMScredit.lv Virslīgas 7. kārtas spēlē "Metta/Latvijas Universitāte" savā laukumā ar 1:4 piekāpās "Liepājai". Pēdējos vārtus uzvarētāju labā guva uz maiņu uznākušais Māris Verpakovskis, kurš vienlaikus ir kluba prezidents un kurš Rīgā Virslīgas ietvaros spēlēja pirmo reizi pēdējo 11 gadu laikā. Pēc mača Sportacentrs.com aprunājās ar Māri, kurš atklāja, cik ilgi vēl grasās spēlēt laukumā kā futbolists.

Paraksturo spēli!
Sanāca līdzīga spēle, tāpat kā Liepājā - atkal it kā kontrolējam spēles gaitu... lai gan šeit nemaz tik daudz nekontrolējām un viņiem arī bija bīstami momenti, mums arī kādi 2-3. Mēs savus nerealizējām un atkal ielaidām pirmie. Labi, ka džeki pamodās, spēja savākties, neskatoties uz to, ka trešdien bija ļoti grūta kausa spēle, 120 minūtes... Paldies džekiem, ka viņi parādīja raksturu un parādīja, ka esam laba komanda, kura arī grūtos brīžos var saņemties un lauzt spēles gaitu.

Kā komandas biedri uztvēruši tavu iekļaušanos komandā?
Ceru, ka kaut kādā veidā es komandai palīdzu. Vismaz emocionālā līmenī, ja ne uz laukuma. Šodien izdevās palīdzēt arī uz laukuma - par to divkāršs prieks.

Kā pats jūties? Pagaidām nāc laukumā tikai 2. puslaika gaitā - vairāk nevari, treneris nelaiž?
Trenerim jāprasa. Pēc šīs spēles teikšu viņam, ka mani jāliek sākumsastāvā [smaida]. Nē, nē, es ākstos. Es neesmu trenējies, neesmu izgājis sagatavošanās posmu, bija diezgan daudz darba un tikai pēdējās nedēļās tā aktīvāk trenējos. Kādām 20-30 minūtēm ar to pietiek, bet nospēlēt vairāk ir grūti. Bez nopietniem treniņiem, vienalga, kādā līmenī, tu spēlēt nevari.

Kā tu domā, vai šīs sezonas gaitā varēsi uzņemt formu, lai spēlētu no pirmās minūtes?
Domāju, ka es to varētu, taču šaubos, vai es to darīšu. Pirmkārt, sanāk kaut kādus organizatoriskos jautājumus iekavēt, ja pilnvērtīgi trenēšos [domāts: visu sezonu - aut.]. Pilnvērtīgi netrenējoties, ir grūti sasniegt maksimālo formu. Un tas sanāktu negodīgi pret pārējiem komandas džekiem, kuri neizlaiž nevienu treniņu un beigās kādam manis dēļ nesanāk vieta laukumā. Domāju, tas nebūs godīgi pret pārējiem puišiem.

Bet šādā veidā, nākot uz maiņu, plāno komandai palīdzēt līdz sezonas beigām vai varbūt tikai līdz Baltijas kausam?
Domāju, ka pagaidām tikai līdz Baltijas kausam, bet tālāk redzēs.

Stingri vēl neesi nolēmis?
Stingri vēl nē. Paskatīsimies, kā mums ies. Varbūt būs situācija, nedod Dievs, ka mums nebūs, ko laist uz laukuma. Ja vajadzēs un Viktors [Dobrecovs - aut.] teiks, ka vajag, tad es palīdzēšu. Es taču neesmu ienaidnieks savai komandai - ja lūgs, palīdzēšu. Taču pagaidām domāju, ka tas nenotiks un spēlēšu tikai līdz Baltijas kausam.

Kā vērtē čempionātu kopumā?
Domāju, ka čempionāts šogad ir interesants. Ilgus gadus man nesanāca to vērot - vairāk tikai lasīju, kādas dažas spēles vēroju internetā. Bet šogad redzams, ka visas 10 komandas ir spēkā ļoti līdzīgas. Varbūt "Ventspils" un "Skonto" ir mazliet spēcīgākas par pārējām, bet šīs pārējās komandas ir praktiski vienādas. Un arī tai pašai "Ventspilij" un "Skonto" arī ar visiem būs grūti. Katrā spēlē ir cīņa par trīs punktiem un vieglu uzvaru šai turnīrā vispār nav. Arī šī mūsu uzvara nebija viegla, neskatoties uz gala rezultātu. Bija ļoti grūti līdz pat pašām beigām. Čempionāts tiešām ir interesants!

"Liepājai" mērķis varētu būt sešinieks vai augstāks?
Skatīsimies, skatīsimies... Protams, jāliek mērķis tikt Eirokausos - tas ir grūti, taču šāds mērķis ir jāliek. Tas būtu liels finansiālais atbalsts no UEFA, tas būtu liels tramplīns jaunajiem, lai parādītu sevi kaut kur Eiropā, tā ka noteikti jāstāda tādi mērķi. Nezinu, vai šogad mums to sanāks īstenot, jo pirmajam gadam tas tomēr ir diezgan augsts un grūts mērķis. Lēniem soļiem uz to jāiet.

Šodien guvi vārtus - laikam būtu muļķīgi jautāt, vai atceries savus pēdējos vārtus Virslīgā pirms 11 gadiem?
Man viens no žurnālistiem burtiski pirms dažām dienām pateica priekšā - pēdējos guvu pret "Audu".

Jā, tas bija pret "Audu". Vizuāli gan noteikti neatceries tos vārtus?
Nē, nē, nē, nē, nē, tas tomēr bija tik sen, patiešām neatceros vairs.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 22:58, pirms 10 gadiem
nobeidzis karjeru tomēr vēl spēlē.. ^^ bet nu man prieks, turies Māri!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-27 09:27, pirms 10 gadiem
Pareizi!2003.gada pedēja virslīgas spēlē Skonto pārspēja Audu ar 8:0 un divi vārti Māra kontā.Skonto jau bija nodrošinājis čempiona titulu,tāpēc jau droši vien neatcerās tik mazsvarīgu spēli

     [+] [-]

, 2014-04-29 14:10, pirms 10 gadiem
Es jau gribētu, lai viņš spēlē visu laiku un iet pamatsastāvā. Cerams, ka tā tas arī notiks!

     [+] [-]

, 2014-04-29 14:11, pirms 10 gadiem
Un kā Verpakovskis piesmēja Darģi... Tas bija eleganti!