Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Fertovs: "Dāvājām līdzjutējiem maksimālu baudu - labākais fināls"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Fertovs: "Dāvājām līdzjutējiem maksimālu baudu - labākais fināls"
Foto: Nora Krevņeva Baibakova, LFV

Svētdien Virslīgas kausu izcīnīja RFS, kas ļoti dramatiskā finālā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārspēja pēdējo divu gadu Latvijas čempionu Jūrmalas "Spartaku". Pēc trofejas saņemšanas RFS kapteinis šai spēlē Aleksandrs Fertovs neslēpa sajūsmu par fināla sižetu.

Vai varēja izfantazēt vēl labāku sižetu - atspēlējāties no 0:2, pendelēs arī jautri gāja ["Spartakam" bija iespēja pielikt uzvarošu punktu - aut.]?
Domāju, ka tie, kuri šodien atnāca uz spēli, bija maksimāli apmierināti. Cilvēki, kuri mīl futbolu, guva maksimālu baudu. Bija gan daudz gūto vārtu, gan vairāki neieskaitīti vārti, gan 11 metru sitienu sērija, gan dzelteno kartīšu jūra, gan daudz cīņas. Uzskatu, tas bija labākais fināls, kādu vien līdzjutējiem varējām sagādāt.

Jau pirmajās 45 minūtēs izskatījāties labāk par pretinieku. Kāpēc 0:2?
Varbūt nedaudz nenovērtējām pretinieku, varbūt brīžiem zaudējām koncentrēšanos. Mēs nekritām izmisumā, pārtraukumā izdarījām secinājumus, nedaudz pamainījām shēmu. Zinājām, ka ir vēl 45 minūtes un kustējāmies uzvaras virzienā.

Atspēlējāties pateicoties diviem stūra sitieniem. Standarti tagad ir jūsu trumpis?
Nē, domāju, tā vienkārši bija apstākļu sakritība. Protams, šajās epizodēs palīdzēja koncentrēšanās, jo bija jāatspēlējas - bijām pirmie pie atlēkušajām bumbām.

Jums šodien trūka vairāku izlašnieku, taču izskatās, ka jūsu spēles kvalitāte no tā necieta, jo bija, kam aizvietot. Milzīgā konkurence arī kalpoja par motivāciju šajā finālā izskatīties tik labi?
Jā, protams. Konkurence mums šobrīd ir jebkurā pozīcijā...

Sevišķi vidējā līnijā, kur darbojies arī tu.
Tai skaitā [smaida]. Taču patiešām mums ir konkurence visās pozīcijās, un tā ir papildus motivācija jebkuram spēlētājam. Jācīnās par vietu sastāvā. Tas ir labi, ka mums ir izlašnieki, ka ir dublieri - komanda šādas konkurences apstākļos tikai un vienīgi augs.

Sezonā jūsu kapteinis būs Kaspars Dubra, bet šodien finālā kapteiņa apsējs bija tev. Tā bija papildus atbildība tev?
Jā, tā varētu teikt. Mums ir kapteinis Dubra, vēl ir trīs vicekapteiņi, bet šodien, kad Kaspara nebija, kapteiņa funkcijas pildīju es.

Ir tāda māņticība - ja uzvari Ziemas kausā, neuzvari Virslīgā.
Es tam neticu.

Jūs paši pērn uzvarējāt Ziemas kausā, bet Virslīgā palikāt piektie.
Nekas, tātad lauzīsim šo stereotipu.

Kādi uzdevumi sezonai ir jums pašiem komandas iekšienē? No piektās vietas, piemēram, iekļūt trijniekā vai uzreiz lēcienu par četrām vietām?
Uzdevums ir uzvarēt katrā spēlē un darīt maksimumu. Cīnīsimies par visaugstākajām vietām.

Cik sarežģīti ir izturēt tik garu starpsezonas periodu, zinot, ka Rietumeiropā atvaļinājums ilgst pāris mēnešus, kamēr šeit bezmaz vai pusgadu?
Tam ir jāpielāgojas emocionāli. Pats esmu spēlējis dažādos čempionātos un zinu, ka tur starpsezonu periodi ir daudz īsāki un intensīvāki, kamēr šeit tas viss izplūdis vairāku mēnešu garumā. Tamdēļ ir treneru štābs, kas veido speciālu programmu. Tas ir gan slikti, gan labi.

Bet no jauno futbolistu perspektīvas? Brīdī, kad jāprogresē, viņi nevis spēlē oficiālus mačus, bet piecus mēnešus gatavojas...
Grūti pateikt - jācenšas progresēt caur treniņiem, vairāk jāstrādā individuāli. Protams, ka ideālā gadījumā gribētos īsāku starpsezonu periodu un garāku sezonu, vairāk spēles.

Šai starpsezonu periodā laika apstākļi ļāva normāli trenēties āra apstākļos?
Mums bija treniņnometne Kiprā, tāpat šeit hallē spēlējām, ārā veicām krosus. Laika apstākļi netraucēja.

Bet Latvijā āra apstākļos vēl neesat ar bumbu darbojušies?
Nē.

Visbeidzot - kāda ir tava reakcija, uzzinot, ka Latvija zaudējusi Gibraltāram [Virslīgas kausa fināls risinājās vienlaicīgi ar Latvijas izlases maču - aut.]?
[Nopūšas - aut.] Ļoti slikti. Esmu sarūgtināts.

"Spartaks" nerealizē 11 metru sitienu, kas varēja dot uzvaru un trofeju

RFS otro reizi pēc kārtas neielaiž 11 metru sitienu un izcīna trofeju

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 03:58, pirms 6 gadiem
Es neredzu nevienu interviju pēc Latvijas lieliskās spēles pret Gibraltāru!!! Eu! Žurnālisti,neesat uzdevumu augstumos. Vienīgi Vaņins izsūdzēja grēksūdzi.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 09:20, pirms 6 gadiem
Gibraltāra līdzjutēji arī saņēma jūtamu baudu.