Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Mārupes SC" revanšējas un iekļūst ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Mārupes SC" revanšējas un iekļūst ceturtdaļfinālā
Artūrs Kramiņš
Foto: Renārs Buivids

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2) noskaidrojusies astotā ceturtdaļfināliste. Vienīgajā astotdaļfināla duelī jeb pārspēlē, kurā uzvarētājs tika noskaidrots divu spēļu summā, uzvaru svinēja "Mārupes SC", kas izbraukumā atzina "DSN/Sporta Bodes" pārākumu ar četru punktu starpību, bet savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 72:64.

Kamēr viens ceturtdaļfināls LBL 2. divīzijā jau ir noslēdzies, tikmēr divas citas komandas vēl tikai cīnās par iespēju tajā spēlēt. "DSN/Sporta Bodes" un "Mārupes SC" pirmajā duelī spēle ritēja kā pa kalniņiem, bet uzvaru svinēja mājinieki ar rezultātu 63:59. Lai mārupieši varētu uzvarēt dueli, savā laukumā vajadzēja uzvarēt vismaz ar piecu punktu pārsvaru.

Jau spēles ievadā laukuma saimnieki izvirzījās nelielā vadībā, neatdodot pretiniekiem vadības grožus ne uz sekundi. Mācoties no kļūdāms, vienmērīgi un tikai ar vienu nelielu lūzumu tika aizvadītas visas 10 minūtes, mārupiešiem pakāpeniski iekrājot deviņu punktu pārsvaru (24:15). Otrajā ceturtdaļā situācija būtiski nemainījās, pēc četrām spēlētām minūtēm Artūram Kramiņam ar precīzu tālmetienu panākot 30:18. Rezultāta starpība sasniedza arī 15 punktus, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 43:31 "Mārupes" labā.

Trešajā ceturtdaļā "Mārupes SC" basketbolisti pilnībā izšķīra spēles un visa astotdaļfināla dueļa likteni. Mājinieki piecās minūtēs veica 15:4 izrāvienu, palielinot savu pārsvaru līdz 23 punktiem. "DSN/Sporta Bodes" basketbolisti nedomāja tik viegli padoties un lēnām sāka atspēlēties, ceturtās ceturtdaļas ievadā jau nonākot 12 punktu iedzinējos. Sešās minūtēs vajadzēja atspēlēt vēl vismaz deviņus punktus, lai svinētu uzvaru, bet mārupieši to nedomāja pieļaut. Viesi netika tuvāk par deviņu punktu deficītu, bet nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām bija iedzinējos ar 61:71. "Mārupei" vēl vajadzēja pasvīst, lai noturētu pārsvaru un neizlaistu uzvaru divu spēļu summā, kā uzvaru iepriekšējā spēlē izbraukumā. Šoreiz viss noslēdzās sekmīgi "Mārupei" izcīnot panākumu ar rezultātu 72:64, kas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā, kurā būs jāspēkojas ar "Vidzemes Augstskolu/Valmiera Glass".

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 20 punktiem bija Jānis Ramšs, bet 16 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Naura Metnieka rēķinā. "DSN/Sporta Bodes" labā 18 punktus guva un piecas rezultatīvas piespēles atdeva Artūrs Banga.

LBL2, astotdaļfināls, 26. marts

"Mārupes SC" - "DSN/Sporta bode" 72:64 (24:15, 19:16, 20:15, 9:18)

"Mārupes SC": Ramšs 20, Metnieks 16 (8 ab), Straudovskis 10, Pāže 9, Kramiņš 7, Motivāns 6, Zemturis 2 (10 ab, 7 rp), Seņkāns 2, Polis, Kalējs, Magone.
"DSN/Sporta bode": Banga 18 (5 rp), Pinne 10 (6 ab), Dembskis 9, Lazdāns 7 (9 ab), Barbejs 7, Salmiņš 6, Tipāns 3, Ozoliņš 2 (7 ab), Miķelsons 2, Vītols.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

  +1 [+] [-]

, 2016-03-26 19:42, pirms 8 gadiem
Manuprāt ļoti lietderīgi sevi parādīja Pinne. Šo spēlētāju būtu vērts attīstīt kādā ārzemju akadēmijā.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-26 19:44, pirms 8 gadiem
A čals, kas rakstīja rakstu, vispār bija uz spēli? Vispār nav pieminēts ne Kramiņa izraidījums, ne Straudovska divas nesportiskās! Joki!