Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Saldum" vēl viena uzvara, LBL2 čempions noskaidrosies 5. spēlē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Saldum" vēl viena uzvara, LBL2 čempions noskaidrosies 5. spēlē
Jānis Līcītis
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) uzvarētāja noteikšanai būs nepieciešama piektā spēle. Par to parūpējās "Saldus" basketbolisti, kuri viesos ar rezultātu 76:69 pieveica "Mārupes SC", finālsērijā panākot neizšķirtu - 2-2.

Finālsērijas ievadā pie divām drošām uzvarām tika "Mārupes SC" basketbolisti, noliekot "Saldu" sarežģītā situācijā. Trešo spēli Saldū arī labāk sāka viesi, bet otrajā puslaikā mājinieki pilnībā dominēja laukumā, sakaujot savus pretiniekus ar 82:58. Sajutuši pārliecību, "Saldus" basketbolisti devās uz Mārupi ar domu atgriezt finālsēriju atpakaļ Saldū, kur tad notiktu izšķirošā, piektā spēle.

Spēli ar aktīvu spēli aizsardzībā sāka mājinieki, kas beidzās ar to, ka divās minūtēs tika sakrāta piezīmju norma. Komandas punktus guva pārmaiņus, nespējot veikt kādus atrāvienus. Ceturtdaļas vidū minimālā vadībā turējās "Mārupes SC", bet minūti vēlāk Jānis Līcītis ar spēku uzvarēja divcīņas abos laukuma galos, atgūstot vadību savai komandai. Turpinājumā līdzīga cīņa turpinājās. Vairākas iespējas izpildīt soda metienus ieguva Mārtiņš Motivāns, bet viņa sekmes nebija labas (2/6), kas neļāva mārupiešiem pirmajās 10 minūtēs iegūt vairāk nekā divu punktu pārsvaru - 17:15.

Otro ceturtdaļu labi sāka mārupieši, palielinot savu pārsvaru līdz septiņiem punktiem. "Saldum" sākās problēmas ar pretinieku aizsardzības apspēlēšanu, kas lika paātrināt spēli, lai saraustītu to. Nauris Metnieks divreiz aizsardzībā apturēja Kristu Pīternieku, bet otrā laukuma galā rezultāta starpību palielināja Toms Straudovskis (26:17). Labi kustinot bumbu uzbrukumā, "Saldus" spēja pamazām atspēlēties, bet pēc Kārļa Žundas precīzā tālmetiena viesu deficīts bija vairs tikai divi punkti (24:26). Turpinājumā līdzīga cīņa turpinājās, ar labu spēli izceļoties Līcītim. Tikmēr mārupieši atbildēja ar precīziem metieniem nedaudz tālāk no groza. "Saldus" spēja izraut vadību pēc pirmā puslaika ar 35:34.

Otro puslaiku ar precīzu trejaci sāka Artūrs Kramiņš, bet otrā laukuma galā ar vieglu caurgājienu izcēlās Edgars Buiķis. Kasparam Baumanim izdevās veikt nelielu izrāvienu, "Saldum" iegūstot piecu punktu pārsvaru 42:37. Mārupieši nepieļāva tālāku pretinieku izrāvienu, līdzīgi kāds tas bija iepriekšējā mačā. "Saldus" saglabāja nelielu vadību, bet ātrajā cīņā viss varēja mainīties. Pusotru minūti līdz trešās ceturtdaļas beigām Pīternieks caurgājienā atjaunoja piecu punktu pārsvaru. Pēdējā minūtē rezultāta starpība nemainījās, "Saldum" esot vadībā ar 51:46.

Spēles izšķirošo nogriezni labāk sāka mājinieki, divas reizes sadeldējot deficītu līdz minimumam. Tam sekoja "Saldus" basketbolistu 6:0 izrāviens, kas ļāva nostiprināties vadībā. Tas arī bija lūzuma punkts spēlē, mārupiešiem vairs netiekot tuvāk par piecu punktu atstatumu. Sākoties pēdējai minūtei "Saldus" pārsvars jau bija 13 punkti, līdz ar ko mača liktenis bija izšķirts. Finālsērijas ceturtā spēle noslēdzās ar rezultātu 76:69. Līdz ar to LBL2 čempions tiks noskaidrots 4. maijā Saldū.

Šajā mačā uzvarētāju labā 19 punktus guva un 12 atlēkušās bumbas izcīnīja Krists Pīternieks, bet pa 12 punktiem Kasparam Baumanim un Kārlim Žundam. Mārupes komandā ar 23 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Toms Straudovskis, bet 15 punkti Robertam Pāžem.

LBL2, fināls, 1. maijs

"Mārupes SC" - "Saldus" 69:76 (17:15, 17:20, 12:16, 23:25), Sērijā: 2-2

"Mārupes SC": Straudovskis 23 (10 ab), Pāže 15, Motivāns 12 (7 ab), Kramiņš 6, Polis 4, Ramšs 4, Metnieks 3, Kalējs 2, Zemturis, Magone, Volfmanis.
"Saldus": Pīterniks 19 (12 ab), Baumanis 12, Žunda 12, Buiķis 11 (7 rp), Līcītis 9, Šmīdriņš 9 (6 ab), Celmiņš 4, Bāča, Vasiļevskis, Druva, Demiters, Broks.

  -1 [+] [-]

, 2016-05-01 20:39, pirms 8 gadiem
Game 5, rezultāts 68:68 , 7,3 sekundes , Pāže pick'n'roll ar Kramiņu un pēc dribla , pustālais metiens ar signālu.
Tiesneši apskatās vēl video vai paspēja laikā un kronē Mārupe SC par čempionu!