Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Dartija" nosargā LBL3 čempiontitulu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Dartija" nosargā LBL3 čempiontitulu
"Dartija" otro gadu pēc kārtas triumfē LBL3
Foto: basket.lv

Vakar ar "Saldus" triumfu noslēdzās Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas turnīrs, bet šodien bija kārta noskaidrot labāko komandu Latvijas Basketbola līgas 3. divīzijā (LBL3). Finālsērijas izšķirošajā, trešajā spēlē Iecavas "Dartija" savā laukumā uzņēma "Dārnieks/Cēsu sporta skola" basketbolistus, tos pārspējot ar rezultātu 72:67 un nosargājot pagājušogad izcīnīto titulu.

Abām komandām ceļš pretī finālam bija dažāds. "Dartija" ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 38 punktu pārsvaru sakāva "Saulkrastus", bet pusfinālā ar 14 punktu pārsvaru apspēlēja "ViA/Valmiera Glass-2". Cēsniekiem klājās daudz grūtāk, jo vien uzvara savā laukumā ļāva ceturtdaļfinālā izslēgt no cīņas "Jaunpili", bet pusfinālā divu spēļu summā ar vien četru punktu pārsvaru izdevās pārspēt Bauskas komandu. Finālsērijā līdz divām uzvarām cīņa nonāca līdz trešajai spēlei, jo pirmajā mačā "Dartija" sakāva "Dārznieks/Cēsu sporta skola" ar 81:61, bet Cēsīs vajadzēja samierināties ar zaudējumu (75:79). "Dartijai" šovakar savā laukumā bija papildus slogs, jo vajadzēja aizstāvēt pērn izcīnīto čempiontitulu.

Izšķirošās spēles pirmajās minūtēs cēsnieki ieguva trīs punktu pārsvaru, kuru mājinieki atspēlēja divu minūšu laikā. Turpinājumā četrus punktus priekšā turējās "Dartija", bet pēdējā minūtē viesi atjaunoja minimālu pārsvaru. Pēdējais vārds pirmajā ceturtdaļā bija "Dartijai", trīs sekundes līdz ceturtdaļas beigām tālmetienu realizējot Ģirts Hauks - 15:13.

Otrās ceturtdaļas ievadā Cēsu komandai bija nepieciešamas divas ar pusi minūtes, lai likvidētu četru punktu deficītu un pārņemtu vadību pēc Jāņa Kliesmeta precīzā tālmetiena (19:17). Uzreiz sekoja minūtes pārtraukums, pēc kura "Dartija" veica nelielu izrāvienu, atgūstot vadības grožus savās rokās. Līdzvērtīga un nerezultatīva komandu spēkošanās turpinājās līdz ceturtdaļas otrajai pusei, kad pirmo nopietno izrāvienu veica viesi. Ar kopīgiem spēkiem viņiem izdevās iekrāt septiņu punktu pārsvaru, bet tikpat ātri to arī pazaudēja. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 32:29 Cēsu komandas labā.

Trešās ceturtdaļas pirmajās minūtēs cēsnieki atjaunoja sešu punktu pārsvaru, bet pēc divām minūtēm Juris Zakenfelds ar savu rezultatīvo sniegumu panāca izlīdzinājumu un ievadīja nopietnu "Dartijas" izrāvienu. Ceturtdaļas otrajā pusē mājinieki iekrāja arī 11 punktu pārsvaru, bet trešo ceturksni noslēdza vadībā ar 51:42. Lai arī ceturtās ceturtdaļas ievadā "Dartija" panāca arī 14 punktu pārsvaru, cīņa nebija galā. Cēsu komanda sasparojās un lēnām sāka atspēlēties. Intriga atjaunojās trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām, kad viesu deficīts vairs bija tikai pieci punkti (56:61). Atlikušajā laikā Cēsu komanda vēl divas reizes spēja atkārtoti nokļūt piecu punktu atstatumā, bet sekundi līdz pamatlaika beigām samazināja rezultāta starpību līdz četriem punktiem. Tas gan šajā sezonā bija viss, "Dartijai" nosargājot uzvaru spēlē un LBL3 čempiontitulu - 72:67.

Uzvarētāju rindās ar 22 punktiem atzīmējās Ģirts Hauks, 17 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Gatim Justovičam, bet 14 punkti Jura Zakenfelda rēķinā. Cēsu komandas labā 14 punktus guva un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Artis Ozols, 12 punkti Mārtiņam Milbergam, bet pa 11 Jānim Kliesmetam (nospēlēja visas 40 minūtes) un Elvim Saulītim, pirmajam atdodot 11 rezultatīvas piespēles, bet otram izcīnot 13 atlēkušās bumbas.

LBL3, fināls, 5. maijs

"Dartija" - "Dārznieks/Cēsu sporta skola" 72:67 (15:13, 14:19, 22:10, 21:25), Sērijā: 2-1

"Dartija": Hauks 22, Justovičs 17 (9 ab), Zakenfelds 14, Veresčagins 9 (6 ab), Brička 8 (6 ab), Beitiņš, 2, Pelēcis, Plukass.
"Dārznieks/Cēsu sporta skola": Ozols 14 (11 ab), Milbergs 12, Kliesmets 11 (11 rp), Saulītis 11 (13 ab), Putniņš 8, Meļņiks 6, Logins 5, Stālmanis, Jomerts.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2016-05-05 23:17, pirms 8 gadiem
Pēdējās finālspēles cienīga spēle. Uzvarēja stiprākais. Abu komandu fani bija līmenī. Lai slava superklubam "Dartija"!