Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Saldus" grauj un pagarina LBL2 finālsēriju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Saldus" grauj un pagarina LBL2 finālsēriju
Kaspars Baumanis
Foto: Ekrānuzņēmums

Ar garujošu "Saldus" uzvaru noslēgusies Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) finālsērijas trešā spēle. Tajā laukuma saimnieki ar rezultātu 82:58 sakāva "Mārupes SC" basketbolistus, samazinot rezultātu sērijā līdz trīs uzvarām, 1-2.

Pirms finālsērijas abas komandas dalīja uzvaras uz pusēm, kas tikai parādīja, ka "Mārupes SC" "Saldum" bijis neērts pretinieks. Finālsērijā Saldus komandas basketbolistiem vēl nebija izdevies parādīt pietiekami labu sniegumu, kas lika nonākt iedzinējos sērijā līdz trīs uzvarām ar 0-2 (62:79, 60:72). Līdz ar to "Mārupes SC" šodien Saldū varēja kļūt par LBL2 čempioni.

Mājinieki spēli sāka ātri un agresīvi, sarūpējot pretiniekiem vairākus noteikumu pārkāpumus un izvirzoties vadībā ar 7:2. Viesi prata lauzt cīņas gaitu, sakārtojot spēli aizsardzībā. Uzbrukumā izdevās gūt vieglus punktus groza apakšā, "Mārupes SC" pārņemot vadību - 11:9. Pēc minūtes pārtraukuma komandas turpināja spēlēt ātru basketbolu, bet nedaudz labāk veicās viesiem, kuri palielināja savu pārsvaru līdz pieciem punktiem. "Saldus" basketbolisti palika uzticīgi spēlei uz groza apakšu, kur darbojās nedaudz lēnīgais, bet spēcīgais Jānis Līcītis. Mārupiešiem izdevās nosargāt iekrāto pārsvaru, uzvarot pirmo ceturtdaļu ar 22:17.

Otro ceturtdaļu labāk izdevās iesākt mājiniekiem, kuri ļoti labi cīnījās par bumbām uzbrukumā, kas nesa augļus, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Turpinājumā komandām ar punktu gūšanu pagalam nesekmējās. Abu komandu uzbrukums iekustējās ceturtdaļas vidū, pie vairākām ļoti labām iespējām tiekot "Saldum". Tiesa turpinājās problēmas ar izdevību realizāciju, kas neļāva iegūt vairāk nekā trīs punktu pārsvaru. Mārupieši tādas paviršības uzbrukumā nepieļāva, spējot atgūt vadību (36:33). Līdz pirmā puslaika izskaņai komandas cīnījās punkts punktā, vadību saglabājot "Mārupes SC" - 40:36.

Otro puslaiku ļoti labi sāka viesi, izmantojot pretinieku kļūdas un nespēju tikt pie atlēkušajām bumbām (44:38). Pasīvi turpināja spēlēt Līcītis, atvieglojot pretiniekiem tikt pie atkārtotiem uzbrukumiem. Mājinieku uzbrukumu iekustināja ļoti sarežģīts Kaspara Baumaņa tālmetiens, bet pēc Krista Pīternieka trīs punktu gājiena "Saldus" jau atradās vadībā ar 48:46. Drīz pēc tam sekoja minūtes pārtraukums, bet rezultāta starpība palielināta līdz astoņiem punktiem (56:48). Pusotru minūti līdz ceturtdaļas beigām atkal precīzs no tālās distances bija Baumanis, bet vēl minūti vēlāk viņam padevās trīs punktu gājiens pēc lieliskas Edgara Buiķa piespēles, kas "Saldum" ļāva atrasties vadībā ar 64:51.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā viesu deficīts turpināja augt, tuvojoties 20 punktiem. Tas lika domāt, ka šī mača liktenis ir izšķirts. Pēc minūtes pārtraukuma "Mārupes SC" ķērās pie pēdējā salmiņa presinga izskatā, bet "Saldum" ar to nebija problēmas. Viesu spēle kļuva ar katru brīdi paviršāka, kas nozīmēja, ka pacelts jau ir baltais karogs. Pēdējās piecas minūtes šajā spēlē bija tikai formalitāte, "Saldum" svinot pirmo uzvaru finālsērijā ar 82:58.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Krists Pīternieks, bet pa 15 punktiem un attiecīgi 10 un sešām atlēkušajām bumbām Jānim Līcītim un Kasparam Baumanim. "Mārupes SC" labā attiecīgi 15 un 13 punktus guva Roberts Pāže un Jānis Ramšs.

LBL2, fināls, 27. aprīlis

"Saldus" - "Mārupes SC" 82:58 (17:22, 19:18, 28:11, 18:7), Sērijā: 1-2

"Saldus": Pīternieks 16 (11 ab), Līcītis 15 (10 ab), Baumanis 15 (6 ab), Žunda 13, Buiķis 9 (6 rp), Celmiņš 8 (6 ab), Šmīdriņš 4, Broks 2, Bāča, Vasiļevskis, Druva, Jurenovskis.
"Mārupes SC": Pāže 15, Ramšs 13, Motivāns 11 (7 ab), Kalējs 5, Zemturis 5, Metnieks 4 (9 ab), Kramiņš 3, Straudovskis 2, Magone.