Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Aģents par Pogbā pāreju uz "United" saņems 27 miljonus eiro

Agris Suveizda

Aģents par Pogbā pāreju uz "United" saņems 27 miljonus eiro
Mīno Rajola
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas spēcīgākā un bagātākā futbola kluba Turīnas "Juventus" ģenerālmenedžeris Džuzepe Marota šodien notikušajā akcionāru sēdē sacīja, ka Pola Pogbā aģents Mīno Rajola par šovasar veikto pāreju iekasēs 27 miljonus eiro.

"Pogbā pēc sava līguma beigām no "United" pie mums ieradās par aptuveni pusotru miljonu eiro, ko samaksājām, lai angļu klubs negrieztos tiesā un neaizkavētu spēlētāja reģistrāciju," teica Marota. "Pēc četriem pie mums pavadītiem gadiem Pogbā izlēma atgriezties Anglijā – viņš to vēlējās darīt par jebkādu cenu. Mēs prasījām 105 miljonus eiro plus piecus miljonus bonusos, kas stāsies spēkā, ja spēlētājs pagarinās līgumu ar "United" vai tiks pārdots par vairāk nekā 50 miljoniem eiro."

"Šis darījums mūsu budžetam dod 95 miljonus eiro," Marota turpināja. "Mīno Rajolam un viņa uzņēmumam tiks samaksāti 27 miljoni eiro. Ņemot vērā visus maksājumus un kompensācijas, Pogbā darījums mums nesis 72 miljonu eiro peļņu. Taču pat tādā gadījumā mēs negribējām viņu pārdot."

Lai arī "Juventus" vadība tiek kritizēta par to, ka nespēja Pogbā pienācīgi aizstāt, Marota uzskata, ka pašreizējais sastāvs ir pietiekami spēcīgs: "Vienmēr tēmējam uz maksimumu, lai mūsu transfēru kampaņa būtu pēc iespējas sekmīgāka. Pēdējo piecu gadu laikā esam neapšaubāmi Itālijas čempioni, bet Čempionu līgā ir citādi – tajā ne vienmēr uzvar spēcīgākā komanda. Uzskatām, ka mums ir konkurētspējīgs sastāvs, lai arī nespējām piesaistīt Akselu Vitselu un Blēzu Matuidī."

"Daudz tiek runāts, ka mums ir pārāk liels vidējais vecums, bet varu visiem atgādināt, ka uz mūsu soliņa ir 16 gadus vecs spēlētājs, kurš droši vien spēlēs," sacīja Marota, kurš dalījās detaļās par vairākiem komandā esošiem vai klubam piederošiem spēlētājiem. "Huans Kvadrado ir trīs gadu īrē, un par katru sezonu ir jāmaksā pieci miljoni eiro. Ja iegūsim "Scudetto", tad mums spēlētājs būs obligāti jāizpērk un "Chelsea" iegūs 20 miljonus.

Simoni Dzadzu par pieciem miljoniem eiro izīrējām "West Ham", un punkts par obligātu izpirkumu stājas spēkā, līdz ko viņš būs aizvadījis 14 spēles – neatkarīgi no laukumā pavadīto minūšu skaita. Kingslē Komans Minhenē ir divu gadu īrē par septiņiem miljoniem eiro, bet līguma izpirkuma maksa ir 21 miljons. Domāju, ka "Bayern" viņu izpirks – ja ne, tad iegūsim spēlētāju, kurš būs ieguvis divu gadu pieredzi lielā klubā."

Visbeidzot, Marota komentēja zaudējumu pret "Milan" (0:1), kurā pie rezultāta 0:0 kļūdaini netika ieskaitīti Miralema Pjaniča vārti, aizmugures stāvokli fiksējot nepareizajam spēlētājam. "Visi redzēja, ka tā bija kļūda. Mēs nesūdzējāmies, un man pēc spēles beigām bija ļoti civilizēta diskusija ar galveno tiesnesi Nikolu Ricoli, kurā viņam izklāstīju savu viedokli par šo epizodi. Nemeklējam attaisnojumus, jo "Juventus" ir jāspēj uzvarēt pat par spīti tiesnešu kļūdām."

Izmantotie resursi:
Marotta: ‘Raiola gets €27m for Pogba’ |...
Raiola made €27m on Pogba move, reveals...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-25 18:57, pirms 8 gadiem
27ļami,,, cepuri kuldams var dzīvot visu atlikušo dzīvi

  +1 [+] [-]

, 2016-10-25 19:22, pirms 8 gadiem
Interesanti, cik lieli otkati no tiem 27 mio...droši, ka jādalās ar tiem, kuri tur oficiāli uz ķepas nedrīkst saņemt...piemēram, Juves treneris utt

  +8 [+] [-]

, 2016-10-25 19:34, pirms 8 gadiem
Rajola šobrīd droši vien ar lielo karoti ēd ikrus no vannas un ieņirdz par durakiem no Manchester United vadības , ņemot vērā kādu sniegumu Pogbā rāda laukumā .

     [+] [-]

, 2016-10-25 20:08, pirms 8 gadiem
par Jorge Mendes vispār bail rēķināt cik miljonos komisijas - reāli pāris naudas kanālus izveidojis/privatizējis ..

  -2 [+] [-]

, 2016-10-25 20:32, pirms 8 gadiem
Nu Pogbā darījuma nianses jau bija zināmas labu laiku atpakaļ, kad Juve publicēja atskaiti neilgi pēc darījuma. Juve paši maksāja Rajolam pārejas bonusu, nevis MU Pogbā izmaksāja 140M, kā regulāri tika daudzos rakstos minēts. Runājot par spēlētāja sniegumu laukumā - nerāda neko īpašu, tāpat kā visi pārējie spēlētāji komandā, ar ļoti retiem izņēmumiem. Piesienās Pogbā šobrīd pārsvarā tikai dēļ cenas. Diez vai ir jēga 2 mēnešus pēc pārejas no 23 gadus veca spēlētāja prasīt atbildību par rezultātiem, kaut gan par sačkošanu aizsardzībā derētu uz pāris spēlēm nolikt uz rezervistu soliņa.

     [+] [-]

, 2016-10-25 21:01, pirms 8 gadiem
Izskatās pēc šantāžas...nu, nav normāli aģentam tā maksāt, tā nekur nenotiek, kas tikai nozīmē, kā tur tajos 27 mio ir iekšā arī citi cilvēki...
Kā būtu ar Fergusona sāpju naudu? Iespējams, ka aizejot no MU, Pogbà apvainoja seru Aleksu....un tagad ņemt atpakaļ tādu? Tad varbūt Fergusons vairs kāju nespertu OldTrafordā...un parādīt atklàtībā no PR pareizas komunikàcijas ar nebūtu pareizi!

  -1 [+] [-]

, 2016-10-25 22:23, pirms 8 gadiem
dakots
Viss ir daudz vienkarshak. Rajola dabuja no Juves soliito bonusu par to,ka savulaik aizveda Pogba no MU pie vinjiem pa leeto. Tur bija noruna, ka peec tam paardodot buus jaamaksaa liels procents.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-25 22:37, pirms 8 gadiem
Shii infa tacu bija pieejama pirms kaadiem 4menesiem!
Tika aprakstiits dikti smalki, kas tajos 100 lkamos ietilps!

     [+] [-]

, 2016-10-26 09:08, pirms 8 gadiem
kapitālisms visā spožumā

     [+] [-]

, 2016-10-26 15:59, pirms 8 gadiem
ABa
Paldies par skaidrojumu, bet rodas doma, ka aģentam tagad jāatskaita no saviem 27 mio kādi 20 mio MU...citādi neredzu iespēju nokārtot šo darījumu...j