Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS pendelēs pieveic "Spartaku" un iegūst kausu, "Metta" grauj "Jelgavu"

Andrejs Siliņš

RFS pendelēs pieveic "Spartaku" un iegūst kausu, "Metta" grauj "Jelgavu"
Foto: Nora Krevņeva Baibakova, LFV

Svētdien "Skonto" hallē Rīgā Virslīgas kausa izcīņas priekšpēdējā spēlē "Metta/Latvijas Universitāte" ar rezultātu 4:1 sakāva "Jelgavu", izcīnot trešo vietu turnīrā. Četrus vārtus "mettieši" guva pirmajā puslaikā, turklāt neizmantoja iespēju gūt vēl vienus ar 11 metru soda sitienu. Divus vārtus uzvarētājiem guva Ņikita Kovaļonoks. Savukārt finālmačā RFS pēcspēles sitienos pārspēja "Spartaku", izcīnot Virslīgas kausu.

Finālmačā „Spartakam” izdevās izmantot savas iespējas pirmajā puslaikā, kad, lai gan bumbu vairāk kontrolēja RFS, Jūrmalas komanda izvirzījās vadībā 2:0. Ar vārtu guvumu izcēlās 20 gadus vecais uzbrucējs Rolands Vagančuks, kurš Virslīgā vēl nav debitējis, bet 33. minūtē pārsvaru dubultoja bijušais RFS spēlētājs Aleksejs Višņakovs.

Taču arī RFS rindās atradās spēlētājs, kurš vēl pavisam nesen pārstāvēja pretējo komandu, proti, Jūrmalā par Latvijas čempionu kļuvušais Dmitrijs Platonovs jau pašā otrā puslaika sākumā samazināja starpību līdz 1:2. Pagāja pavisam īss brītiņš, un RFS vēlreiz veiksmīgi nospēlēja pēc stūra sitiena, un Vjačeslavs Isajevs panāca jau neizšķirtu.

RFS bija iespējas izraut uzvaru jau pamatlaikā, taču tas tomēr neizdevās. Virslīgas kausa formāts paredz, ka papildlaiks netiek spēlēts, tā vietā komandas uzreiz ķērās pie pēcspēles sitienu sērijas. Tajā pēc pirmajām piecām kārtām joprojām bija neizšķirts, jo piektajā kārtā pretinieku sitienus atvairīja abi vārtsargi – gan Jevgeņijs Nerugals, gan Dmitrijs Girogejvs. Pēc tam RFS izvirzījās vadībā, bet Jūrmalas leģionārs Arianers Smits trāpīja pa vārtu pārliktni, un RFS tika pie uzvaras.

”Spartaks”-RFS 2:2 p.s. 4:5 (2:0)
Vārti: Vagančuks 11, A. Višņakovs 33` - Platonovs 46`, Isajevs 50`
Spartaks: Nerugals, Košoričs, Šlampe, Ošs, Mihadjuks, Smits, A. Višņakovs, Vagančuks, Kovačevičs, Malajevs, Dmitrijevs.
RFS: Grigorjevs, Isajevs, Sorokins, Solovjovs, Vačiberadze, Fertovs, Jaudzems, Platonovs, Koliņko, pārbaudāmais nr.2, pārbaudāmais nr.3

Pusfinālā "Metta/LU" ar 0:1 piekāpās Jūrmalas "Spartakam", bet "Jelgava" savā pusfinālā atzina RFS pārākumu ar 1:2. Cīņā par bronzu rīdzinieki laukumā sūtīja ļoti jaunu sastāvu, pieciem no futbolistiem vēl neesot sasniegušiem pat pilngadību. Tomēr tas neliedza parādīt skatāmu futbolu jau pirmajā puslaikā. Taisnības labad gan jāteic, ka arī jelgavniekiem ierindā bija virkne dublieru komandas futbolistu.

Otrajā spēles minūtē pēc Ševeļova tālās piespēles Ņikita Kovaļonoks izvirzīja "Mettu" vadībā (1:0). Pēc ātri gūtajiem vārtiem rīdzinieki turpināja spēlēt aktīvi un kontrolēt notikumus laukumā. Jēkabs Lagūns 18. minūtē dubultoja "Mettas" pārsvaru, bet 35. minūtē pēc Varslavāna piespēles Dāvis Sandis Strods panāca jau 3:0.

Arī ar to vēl nebija teikts pēdējais vārds pirmajā puslaikā, un 40. minūtē Kovaļonoks panāca jau 4:0, raidot vārtos atlēkušo bumbu. Ķirsīti uz kūciņas varēja uzlikt Abass, kuram tika uzticēta 11 metru soda sitiena veikšana pašā puslaika izskaņā, taču jelgavnieku vārtsargs Mārcis Melecis pendeli atvairīja, un pēc spēles pirmā cēliena tablo vēstīja graujošu 4:0 studentu labā.

Uz otro puslaiku "Jelgava" veica vairākas izmaiņas sastāvā, tostarp tika nomainīts vārtsargs Meleča vietā laukumā tika iesaistīts 17 gadus vecais Emīls Emulovs. Otrā puslaika sākumā Kovaļonoks bija tuvu tam, lai gūtu savus trešos vārtus, tomēr tas nenotika. Savukārt 59. minūtē beidzot vārtus izdevās gūt arī jelgavniekiem - precīzs sitiens Ņikitam Koļajevam. Kopumā otrais puslaiks tika aizvadīts krietni vienmuļākā spēlē, "Mettai" gan aizvien bija vairāk uzbrukumu, taču rezultāts vairs nemainījās, un "Metta/LU" izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 4:1.

Virslīgas jauno sezonu "Metta/LU" sāks 1. aprīlī, RTU stadionā tiekoties ar RFS. "Jelgavai" pirmais mačs 1. aprīlī, savā laukumā Olaines stadionā uzņemot čempioni Jūrmalas "Spartaku".

Metta/LU - Jelgava 4:1 (4:0)
Vārti: Kovaļonoks 2' 40' Lagūns 18' Strods 35' - Pārbaudāmais #17 59'
Metta/LU: Ošs, Abass, Ševeļovs, Strods, Birka, Kirkils (Bambals 73'), Džamalutdinovs, Ozoliņš, Lagūns (Krollis 67'), Varslavāns (Krjukovičs 80'), Kovaļonoks (Uldriķis 85').
Jelgava: Melecis, Soroka, Staļģis, Krušatins, Ņekrasovs, Strods, Salmiņš, Ploms, Pivarovičs, Saveļjevs, Pārbaudāmais #17.

Ceturtdaļfināli

SpēleRezultāts
RFS – Ventspils2:0 (0:0)
Jelgava – Liepāja/Mogo0:0 (0:0); 4:1 pen.
Valmiera Glass/ViA – Metta/LU0:3 (0:2)
Riga - Spartaks1:2 (1:2)

Pusfināli par 5.-8. vietu

DatumsSpēleRezultāts
14.03.Ventspils – Liepāja/Mogo1:7 (1:4)
15.03.Valmiera Glass/ViA – Riga1:2 (0:0)

Pusfināli par 1.-4. vietu

DatumsSpēleRezultāts
16.03.RFS – Jelgava2:1 (2:1)
16.03.Metta/LU – Spartaks0:1 (0:1)

Par 7. vietu

DatumsSpēleRezultāts
24.03.Ventspils – Valmiera Glass/ViA1:1 (1:1); 5:3 pen.

Par 5. vietu

DatumsSpēleRezultāts
24.03.Liepāja/Mogo – Riga1:2 (0:0)

Par 3. vietu

DatumsSpēleLaiks
25.03.Metta/LU – Jelgava4:1 (4:0)

Fināls

DatumsSpēleLaiks
25.03.Spartaks – RFS2:2 p.s. 4:5