Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks pēc revanša pret "Real", Bertāns uzņems Vecvagaru

Andrejs Siliņš

Strēlnieks pēc revanša pret "Real", Bertāns uzņems Vecvagaru
Dāvis Bertāns
Foto: baskonia.com

Šovakar ar sešām spēlēm atsāksies ULEB Eirolīgas Top16 turnīrs, otrā apļa pirmās spēles aizvadot arī Latvijas basketbolistu pārstāvētajām komandām. Jānis Strēlnieks un “Brose Baskets” 21:00 tiksies ar Madrides “Real”, bet Dāvja Bertāna “Laboral Kutxa” 21:30 uzņems Kaspara Vecvagara Kauņas “Žalgiri”.

F grupa

VKomandaUZ+/-
1.CSKA52+76
2.Laboral Kutxa52+55
3.Khimki43+18
4.Real43+8
5.Barcelona34-6
6.Olympiacos34-14
7.Brose Baskets34-25
8.Žalgiris16-112

"Brose" mēģinās revanšēties "Real"

Pagājušajā nedēļā Eirolīgā, tāpat kā arī ULEB Eiropas kausā, bija pārtraukums, lai komandas varētu izspēlēt vietējās kausu izcīņas. Šonedēļ Eirolīgas notikumi atgriežas ar sešām spēlēm jau pirmajā no divām turnīram paredzētajām nedēļas dienām.

Vācijas kausa pusfinālā zaudējusī Bambergas “Brose Baskets” ar Jāni Strēlnieku ierindā uzņems Spānijas Karaļa kausa ieguvēju Madrides “Real”. Abu komandu pirmā cīņa Madridē beidzās ar mājinieku uzvaru, taču Bamberga saglabāja intrigu līdz pat izskaņai (79:82). Strēlnieks tovakar guva 16 punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, bet vidēji Top16 turnīrā Jānim 11 punkti un 3,1 piespēle. Strēlnieks vairāk par citiem komandā metis tieši no tālās distances (sezonā izmesti 73 trīspunktnieki) un trāpījis 43,8% no šiem metieniem.

Atšķirībā no iepriekšējām šīs sezonas spēlēm Eirolīgā, šovakar “Brose” spēli neorganizēs mājas arēnā, bet gan 60 kilometrus attālajā Nurnbergā, kur ir nedaudz lielāka izmēra tribīnes. “Brose” līdzjutējiem gan tā ir nevis problēma, bet iespēja - visas 8200 pieejamās biļetes (par 1700 vairāk nekā Bambergā) uz maču izpirktas. Interesanti, ka klubs līdzi uz arēnu Nurnbergā veda arī pasi savus grozus, nevis izlīdzējās ar uz vietas esošajiem.

Tabulā šobrīd Bamberga atrodas priekšpēdējā septītajā vietā, lai gan vēl salīdzinoši nesen bija pat otrajā pozīcijā. Tiesa, atšķirība no kārotās ceturtās vietas pagaidām ir tikai viens uzvara. Tāda pati bilance ir vēl diviem grandiem – “Barcelona” un “Olympiacos”, kas augstāku vietu ieņem, pateicoties labākai punktu starpībai.

“Viņiem ir vismaz četri spēlētāji, kas bez minstināšanās varētu uzreiz spēlēt NBA,” pretiniekus raksturo Bambergas galvenais treneris Andrea Trinkjēri. Itāliešu speciālists apzinās, ka viņa komanda šovakar skaitās pastarīte un izskatās, ka, to publiski paziņojot, vēlas uzkurināt savus spēlētājus: “Madridei šobrīd iet ļoti labi, viņi nupat izcīnīja Karaļa kausu. Mūsu labākais sniegums var ļaut cīnīties, nevis izcīnīt uzvaru. Ja mums būtu kaut 1% iespēja uzvarēt, es būtu priecīgs. Bet mums ir jādod sev šī iespēja parādīt savu labāko spēli sezonā. Ticu, ka mums jāizbauda šo spēli.”

Bertāna un Vecvagara cīņa Latiševa uzraudzībā

Vēl vienā F grupas cīņā šovakar Dāvis Bertāns un Vitorijas “Laboral Kutxa” savā arēnā uzņems Lietuvas čempioni Kauņas “Žalgiri”, kuras sastāvā ir Kaspars Vecvagars. “Laboral” šobrīd ir otrajā vietā grupā, taču, ja skatīties savstarpējās spēles, tad viņiem būtu jābūt pirmajiem, jo pirmajā aplī pieveica līderi CSKA. “Žalgiris” tikmēr ir pēdējā ar vienu panākumu septiņos mačos. Abas komandas pagājušajā nedēļas nogalē zaudēja kausa izcīņās – “Laboral Kutxa” apstājās pusfinālā, bet “Žalgirim” kāju priekšā finālā aizlika “Lietuvos Rytas”.

Abu komandu pirmajā mačā Kauņā 30. decembrī ne Vecvagars, ne Bertāns nespēlēja. Pirmais bija pieteikumā, bet Dāvis atgriezās laukumā tikai janvāra vidū. Uzvaru tovakar svinēja spāņi (89:68). Lai gan “Laboral Kutxa” ir sliktākā tālmetienu realizētāja (33.13%) visā Top16 turnīrā, Bertāna sniegums metienos no distances ir izcils – trāpīti seši no deviņiem jeb 66,7% trīspunktnieku. Trijos mačos Dāvis vidēji guvis 7,7 punktus (pirmajā mačā bez punktiem, pēc tam 11 un 12). Spēles laiks pagaidām bijis svārstīgs, bet līdz ar Tornikes Šengelijas izkrišanu no ierindas savainojuma dēļ Bertānam uztic minūtes arī ceturtā numura pozīcijā.

“Laboral Kutxa” sastāvā jau kopš pirmā apļa beigām pieteikts arī Rinalds Mālmanis, tiesa, spēlēs piedalījies nav.

Kaspars Vecvagars , atgriezies pēc savainojuma, kļuva par “Žalgira” pirmo saspēles vadītāju Lietuvas kausa ceturtdaļfinālā un pusfinālā. Arī Eirolīgas pēdējā spēlē Vecvagars pret Barselonā devās laukumā starta sastāvā un nav izslēgts, ka tā tas varētu notikt arī šovakar. “Žalgiris” viņnedēļ paziņoja p[ar sastāva pastiprināšanu ar Ukrainas izlases amerikāņu saspēlnieku Džeromu Rendlu, taču viņš nav devies līdzi komandai uz Spāniju, jo turpina aklimatizēšanās procesu pēc vairākiem mēnešiem Okeānijas basketbolā.

Par kārtību laukumā Vitorijā rūpēsies arī Latvijas tiesnesis Oļegs Latiševs.

ULEB Eirolīgas Top16, 8. kārta

DatumsLaiksGrupaSpēle
25.02.18:00F grupaCSKA – Khimki
25.02.19:30E grupaDaruššafaka – Unicaja
25.02.20:00E grupaLokomotiv Kuban – Cedevita
25.02.21:00F grupaBrose Baskets – Real
25.02.21:15E grupaPanathinaikos – Fenerbahce
25.02.21:30F grupaLaboral Kutxa – Žalgiris
26.02.21:00E grupaCrvena Zvezda – Anadolu Efes
26.02.21:45F grupaBarcelona – Olympiacos

  +3 [+] [-]

, 2016-02-25 14:05, pirms 8 gadiem
Brose Basket pēdējos gados ir ļoti progresējusi un liels prieks,ka Jānis ir progresējis līdzi un ir spējigs spēlēt Eirolīgas TOP16 klubā. Cerams Brose iekļūs nākamajā posmā un turpinās šo lielisko sezonu

  +1 [+] [-]

, 2016-02-25 14:51, pirms 8 gadiem
Ir divi LV spēlētāji, kuri kopā ar klubu no labas komandas izauguši par Eirolīgas TOP-16 komandām - Uvis Helmanis ar Bambergu un Jānis Blūms ar Bilbao. Zīmīgi, ka abiem ir šo tradīciju turpinātāji, prieks par to. Kaut kā liekas, ka Bambergai izdosies...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-02-25 18:25, pirms 8 gadiem
Real tiko uzvareja copu,bus uz emocionala vilna! Drosha Real uzvara!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-02-25 19:59, pirms 8 gadiem
HMB-EXPERTSS rakstīja: CSKA varenaakais Eiropas klubs!!!!

     [+] [-]

, 2016-02-25 20:11, pirms 8 gadiem
Es neesmu nekāds krievu fans, bet CSKA basī vienmēr ir labāk patikusi par visām Barcelonām, Realiem, Emporio un OLY.. Izņēmums ir PAO un klubi kur letiņi ir spēlējuši. DeColo un TEO ārējā līnijā izskatās ļoti jaudīgi.. Kapātāji garajā galā ir vairāk kā vajaga.. Ļoti labi sabalansēta komanda, kur pat rezervisti var uztaisīt spēli.

  -2 [+] [-]

, 2016-02-25 21:18, pirms 8 gadiem
[quote eevelee]
Es neesmu nekāds krievu fans, bet CSKA basī vienmēr ir labāk patikusi
Ja neesi ciskas fans, tad paskaties arī kā citas komandas spēlē. Ja nebūtu DeColo, nekas viņiem nesanāktu.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-25 21:55, pirms 8 gadiem
Obelix rakstīja: [quote eevelee]
Es neesmu nekāds krievu fans, bet CSKA basī vienmēr ir labāk patikusi
Ja neesi ciskas fans, tad paskaties arī kā citas komandas spēlē. Ja nebūtu DeColo, nekas viņiem nesanāktu.
Tu droši vien neko nesajēdz no basketa, es eirolīgu skatos jau kādu 7 sezonu..

     [+] [-]

, 2016-02-25 22:50, pirms 8 gadiem
eevelee rakstīja: Tu droši vien neko nesajēdz no basketa, es eirolīgu skatos jau kādu 7 sezonu..
beidz skatīties, tad Ceskas varbūt kādreiz uzvarēs