Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jasikēvičs: "Vecvagars vēlas palikt "Žalgirī""

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jasikēvičs: "Vecvagars vēlas palikt "Žalgirī""
Kaspars Vecvagars spēlē pret "FC Barcelona"
Foto: Žalgiris

"Kaspars Vecvagars ir spēlētājs, kādu mums vajag: var iemest no attāluma, nolasīt spēles situācijas, apveltīts ar augstu basketbola intelektu," noslēdzot Eirolīgas sezonu, teica Kauņas basketbola kluba "Žalgiris" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs.

Četrkārtējais Eirolīgas čempions pārņēma Kauņas kluba grožus 2016. gada 13. janvārī. Jasikēvičs vadīja komandu 12 Eirolīgas “Top 16” turnīra spēlēs (bilance 2-10), tai skaitā mājas uzvarās pār Pirejas “Olympiacos” un Jāņa Strēlnieka pārstāvētajiem Vācijas čempioniem “Brose Baskets”.

Sākot no turnīra sestās kārtas, Jasikēvičs arvien biežāk laukumā uzticējās Vecvagaram. Ceturtdienas spēlē pret “FC Barcelona” tas izpaudās visvairāk. Latviešu aizsargs otrajā puslaikā spēlēja 18 minūtes, guva 13 punktus (2p 2/4, 3p 3/5) un bija galvenais “Žalgira” dzinējspēks.

“Mēs runājam par puisi, kurš bija viens no labākajiem jaunajiem spēlētājiem Eiropā. Vēlāk, diemžēl, viņš divas reizes pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Kaspars vēlas palikt “Žalgirī” un cīnīties par vietu “Žalgira” sastāvā.”

Jasikēviča vadībā Vecvagars izgāja laukumā deviņās Eirolīgas spēlēs, vidēji 14:36 minūtēs guva 5,1 punktu, izcīnīja 0,9 atlēkušās bumbas, izdarīja 1,4 rezultatīvas piespēles, pieļāva 0,6 kļūdas, saņēma 2,8 personiskās piezīmes un izprovocēja 1,4 pārkāpumus.

Spēlējot Gintara Krapika vadībā, latvieša skaitļi bija daudz pieticīgāki. Pirmajās septiņās Eirolīgas regulārās sezonas kārtās Vecvagars piedalījās piecās spēlēs, vidēji 05:38 minūtēs atzīmējoties ar 0,2 punktiem un 0,6 piespēlēm, kā arī 0,8 izcīnītām bumbām zem groziem.

“Vecvagars ir jauns spēlētājs no kaimiņvalsts un tas ir iespaidīgi,” turpināja Jasikēvičs. “Mēs ticam viņa talantam, mēs vēlamies, lai viņam nebūtu savainojumu. Viņam ir tas, kas mums vajadzīgs: metiens no distances, situāciju nolasīšana spēlē divi pret divi, augsts basketbola intelekts. Nav viegli, jo pēdējos divos gados viņš daudz pārcieta.”

Vecvagars spēlē pret “FC Barcelona” kļuva par rezultatīvāko “Žalgira” spēlētāju un sasniedza personīgo rekordu gūtajos punktos Eirolīgā. “Ļaut Barselonai iemest tikai 66 punktus nav viegli. Tas apliecina mūsu pūles un apņēmību. Tiesa, palaidām garām iespēju uzvarēt.”

Video: Kaspara Vecvagara komentāri pēc spēles pret “FC Barcelona”

Izmantotie resursi:
Š.Jasikevičius apie K.Vecvagarą ir E.Ulanovą:...

  +8 [+] [-]

, 2016-04-08 15:39, pirms 8 gadiem
Baigi forši, lai paliek cik vien iespējams ilgāk Žalgirī, domāju nākamsezon atvērsies un būs komandas līderis. Bet nu džeks lietuviski nereāli runā
Prieks, ka mums izlasei tāds čalis ir!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-08 15:54, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Baigi forši, lai paliek cik vien iespējams ilgāk Žalgirī, domāju nākamsezon atvērsies un būs komandas līderis. Bet nu džeks lietuviski nereāli runā
Prieks, ka mums izlasei tāds čalis ir!!
ja tu būtu redzējis kā Dairis deva vaļā serbiski..

     [+] [-]

, 2016-04-08 16:34, pirms 8 gadiem
"augsts basketbola intelekta intelekts"
Nu super, pārintelekts!
Ja nopietni, tad jau kļūst nobriedušāks, ja ne traumas, tad vsp būtu forši. Treneris uzticas. Viss labi.

     [+] [-]

, 2016-04-08 16:41, pirms 8 gadiem
Viņam jāspēlē otrā nummura pozīcijā, jo ļoti induviduāli spēlē, tāpēc tie punkti vācās, bet komanda bez variantiem zaudē.

     [+] [-]

, 2016-04-08 16:47, pirms 8 gadiem
asinsdesa rakstīja: ja tu būtu redzējis kā Dairis deva vaļā serbiski..
Dāvis...

     [+] [-]

, 2016-04-08 17:07, pirms 8 gadiem
Iespējams vienīgais spēlētājs, kuram ir basketbola intelekta intelekts. Augstākā pakāpe. Gaidām izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-08 19:04, pirms 8 gadiem
Prieks, ka post-2009. gada basketbola paaudze ir diezgan intelektuāla. Daudzi iemācījušies to valstu valodas, kur spēlē. Patīkami!

     [+] [-]

, 2016-04-09 10:52, pirms 8 gadiem
Lai tad ta ari notiek!