Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kuksikam un Pasečņikam izšķirošās spēles par tālāku cīņu Eiropā

Andrejs Siliņš

Kuksikam un Pasečņikam izšķirošās spēles par tālāku cīņu Eiropā
Rihards Kuksiks
Foto: basketinside.com

Šovakar norisināsies izšķirošās spēles gan ULEB Eiropas kausa pusfinālā, gan FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā. ULEB rīkotajā turnīrā Anžejam Pasečņikam un "Gran Canaria" mājās jāmēģina atspēlēt 14 punktu deficīts pret Stambulas "Galatasaray", savukārt Riharda Kuksika pārstāvētajai "Openjobmetis Varese" FIBA turnīra ceturtdaļfināla izšķirošajā mačā jātiekas ar "Antwerp Giants".

Kuksiks pagājušās nedēļas nogalē iemeta piecus no pieciem trīspunktniekiem pret "Giorgio Tesi Group Pistoia" (91:78) un kļuva par precīzāko tālmetienu izpildītāju A sērijā otrajā turnīra aplī. Itālijas čempionātā iekļūšana izslēgšanas turnīrā vēl nav skaidra (saspringtākais turnīrs pēdējo sezonu laikā), bet šobrīd visas domas jākoncentrē uz sniegumu starptautiskajā arēnā.

Lai iekļūtu "Final Four" turnīrā, jāpārvar beļģu vienības "Antwerp Giants" uzceltā barjera. Pirmajā cīņā savā laukumā Varēze triumfēja (92:81, Kuksiks nebija pieteikts), bet izbraukumā, maču tiesājot arī Jurim Kokainim, zaudēja (82:93, Kuksikam 11 punkti un četras atlēkušās bumbas). Varēzes klubs jau izteicis vēlmi rīkot "Final Four", ja komanda tajā iekļūs, tiesa, ņemot vērā, ka salīdzinoši nesen (2013/2014) Itālijā jau notika turnīrs (uzvarēja Ojārs Siliņš un "Reggio Emilia"), drīzāk organizēšanas tiesības piešķirs franču "Elan Chalon", kas arī izteikusi vēlmi rīkot turnīru.

Tieši "Elan Chalon" pusfinālā stāsies pretī Varēzes un Antverpenes dueļa uzvarētājai. Otrajā pusfinālā cīnīsies Frankfurtes "Fraport Skyliners" un Krasnojarskas "Enisey". Šī vakara spēles sākums pulksten 21:30 un tiešraidē to translēs FIBA YouTube kanālā.

Savukārt Eiropas otrajā prestižākajā klubu turnīrā ULEB Eiropas kausā pagājušās sezonas fināliste "Herbalife Gran Canaria" ar Anžeju Pasečņiku ierindā uzņems ambiciozo Stambulas "Galatasaray". Šajā turnīrā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, bet pēc pirmā mača Pasečņika "Gran Canaria" atrodas iedzinējos ar 14 punktiem (75:89). Pats Anžejs pirmajā spēlē devās laukumā starta pieciniekā, bet nospēlēja vien trīs minūtes, aizmetot garām abus metienus no spēles un abus soda metienus, kā arī izcīnot trīs bumbas pie groziem.

Grankanārijas komanda šajā sezonā sava laukumā izcīnījusi septiņas uzvaras desmit mačos. Tiesa, tendence rāda, ka pēdējā laikā tieši mājās vairāk bijusi zaudējumi - gan ceturtdaļfinālā, gan astotdaļfinālā. "Galatasaray" viesos šosezon Eiropas kausā spēlējusi pietiekami nestabili - tikai četras uzvaras desmit spēlēs.

"Viegli ir domāt, ka mums atliek uzvarēt katru ceturtdaļu tikai ar četriem punktiem un summā tiksim pie +16. Basketbols nav tik vienkāršs. Par rezultātu jādomā tikai beigās. Ja jāatspēlējas, jāspēlē ātri, ja jānotur pārsvars - jāspēlē lēni," recepti zina teikt "Gran Canaria" galvenais treneris Aito Garsija Renesess. "Pretinieki ir ieradušies uzvarēt. Mums nav jāsatraucas par pretinieku vai rezultātu, vienkārši jākoncentrējas uz savu darbu katrā uzbrukumā un katrā aizsardzībā."

Spēles sākums pulksten 21:45.