Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Bertāna komandas biedrs Burusis atzīts par Eirolīgas marta MVP

Bertāna komandas biedrs Burusis atzīts par Eirolīgas marta MVP
Joannis Burusis
Foto: AFP/Scanpix

Pirmoreiz karjerā par ULEB Eirolīgas mēneša vērtīgāko spēlētāju atzīts Dāvja Bertāna pārstāvētās Spānijas komandas Vitorijas "Laboral Kutxa" grieķu centrs Joannis Burusis.

Par spīti draudīgajiem pretiniekiem F grupā, pret kuriem martā bija jāaizvada piecas spēles, "Laboral Kutxa" izdevās sasniegt labāko bilanci aizvadītajā mēnesī, bet Joannis Burusis bija atslēgas figūra šajos panākumos. Burusis laukumā nāca uz maiņu un vidēji mačā nospēlēja 27 minūtes, piecās spēlēs vidēji gandrīz sasniedzot double-double. Viņš palīdzēja otro reizi apspēlēt titulētos Spānijas klubus - "Barcelona Lassa" un Madrides "Real", kas tikai otro reizi desmitgadē ļāvis iegūt sava laukuma priekšrocības Eirolīgas ceturtdaļfinālā.

Zaudējumā viesos pret savu bijušo komandu Pirejas "Olympiacos" grieķis bija rezultatīvākais savā komandā un savāca visvairāk atlēkušo bumbu, bet nākamajā spēlē savā laukumā ar 16 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām palīdzēja uzvarēt Maskavas apgabala "Khimki". Tam sekoja zaudējums izbraukumā pret Maskavas CSKA, kur Burusis guva desmit punktus un savāca deviņas bumbas zem groziem, bet tad Burusis savās mājās ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām kaldināja uzvaru pār "Barcelona".

Visbeidzot pagājušajā nedēļā Bertāna tālmetiens pēdējās sekundēs ļāva izraut uzvaru pār Madrides "Real", bet grieķu centrs šajā mačā guva 25 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. Pēc šāda snieguma Burusis ceturto reizi šosezon tika atzīts par nedēļas vērtīgāko spēlētāju.

Kopumā martā Burusis vidēji mačā guva 18,4 punktus, izcīnīja 9,2 atlēkušās bumbas, atdeva 2,8 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,3 bumbas, bet viņa precizitāte divpunktu metienos bija 61%.

Izmantotie resursi:
euroleague.net