Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Enrike: "Par spīti neveiksmēm Mesi turpinās izpildīt "Barcelona" pendeles"

Rolands Eliņš

Enrike: "Par spīti neveiksmēm Mesi turpinās izpildīt "Barcelona" pendeles"
Lionels Mesi pēc nerealizētā 11 metru sitiena
Foto: AFP/Scanpix

Futbola kluba „Barcelona” treneris Luiss Enrike apliecinājis, ka par spīti šīs sezonas neveiksmēm no 11 metru atzīmes, ieskaitot vakardienas netrāpīto pendeli pret „Manchester City”, Lionels Mesi saglabās savu vietu kā kluba galvenais soda sitienu izpildītājs.

„Tie, kuri netrāpa 11 metru soda sitienus, ir tie, kuri uzdrīkstas tos izpildīt,” pēc uzvaras Mančestrā izteicās Luiss Enrike, „un mūsu komandā 11 metru soda sitienu izpildītājs, protams, ir Lionels Mesi. Mēs pilnībā uzticamies viņa spējām par spīti dažām neveiksmēm.”

Mesi vakar bija iespēja panākt 3:1, taču viņa pendeli kompensācijas laikā atvairīja Džo Hārts. Mesi šis ir trešais neveiksmīgais soda sitiens no 11 metru atzīmes šajā sezonā – iepriekš pret „Levante” un Argentīnas izlases sastāvā.

„Rezultāts 2:1 ir pilnībā pelnīts, un mums vajadzētu būt lepniem par to,” turpināja Enrike. „Ir grūti šādos mačos iegūt nepieciešamo rezultātu, taču mums radās labas iespējas. Domāju, ka īpaši labi spēlējām pirmajā puslaikā, savukārt otrajā puslaikā pretinieks parādīja savu kvalitāti, un mums radās problēmas, taču uzvara tika gūta.”

Spēle nenoslēdzās mierīgi arī ārpus laukuma, jo „Barcelona” uzbrucējs Neimārs, kurš tika nomainīts 80. minūtē, pēc beigu svilpes pameta rezervistu soliņu un piegāja pie kāda portugāliski runājoša „City” līdzjutēja ar Jajas Turē kreklu mugurā. Kā ziņo britu mediji, līdzjutējs skaļi apsūdzēja Neimāru niršanā, un futbolists izvēlējās dusmīgi aizstāvēties. Konflikts gan palika sarunu līmenī, un drīz vien stadiona apsardze aizvadīja Neimāru atpakaļ pie komandas.

„City” spēli noslēdza mazākumā Gaela Klišī noraidījuma dēļ, taču pats aizsargs, lai arī atzina savu vainu, veltīja kritiku pretiniekiem: „Domāju, ka jā. Ja strikti seko noteikumiem, tad mani pārkāpumi ir divu dzelteno kartiņu vērti. Pats gan nesauktu šos sodus par īpaši rupjiem, tādēļ tiesnesis pēc pirmās dzeltenās kartiņas varēja pagaidīt manu piekto un sesto pārkāpumu un tad teikt: „Nu gan viss, es viņu noraidu.” Manuprāt, tas būtu taisnīgi, taču man tobrīd bija tikai divi pārkāpumi. Bet nu nevaru sūdzēties, jo piekrītu, ka katrs pārkāpums atsevišķi ir brīdinājuma vērts. „Barcelona” spēlētāji gan arī pārkāpa noteikumus, dažreiz pat rupjāk nekā es, taču brīdinājumus nesaņēma.”

Savukārt „City” treneris Manuels Pelegrini uzskata, ka Hārta atvairītā pendele sniegusi viņa komandai izredzes: „Atspēlēties no 1:3 Barselonā būtu bijis ļoti grūti. Mēs šoreiz aizvadījām divas spēles – vienu pirmajā puslaikā un otru otrajā. Gūtais rezultāts nav labākais, taču, ja spēlēsim kā komanda, ir iespējas atspēlēties.”

Ar tādu pašu rezultātu (2:1) uzvaru svinēja arī „Juventus”, kuras treneris Masimiljāno Alegri norādīja, ka sperts plats solis pretim nākamajai kārtai: „Mums bija pāris aizsardzības problēmas pirmajā puslaikā. Žēl par ielaistajiem vārtiem, taču tā gadās. Neesam pieraduši A Sērijā 70 minūtes spēlēt bez bumbas un aizstāvēties, taču Dortmunde mums lika to darīt. Šis ir plats solis uz priekšu, taču apzināmies problēmas, kas var rasties atbildes spēlē. Es gan pārāk nesatraucos, jo Čempionu līgā jāspēlē pret Eiropas spēcīgākajām komandām un jāspēlē pacietīgi un disciplinēti. Šī spēle mums palīdzēja, jo nevaram dominēt visos macos, reizēm ir jāpierāda savs pārākums ar vārtu neielaišanu.”

Dortmundes treneris Jirgens Klops uzsvēra, ka nav bijis pārsteigts par Turīnas piedāvāto spēli un uzslavēja pretiniekus, kā arī atzina, ka rezultāts atbilst spēles gaitai. Tiesa, Klops arī norādīja, ka ielaistie vārti bijuši pilnībā nevajadzīgi un nākamajā spēlē novēršami.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
BBC - Homepage
Goal.com

  +2 [+] [-]

, 2015-02-25 10:21, pirms 9 gadiem
"Mesi šis ir trešais neveiksmīgais soda sitiens no 11 metru atzīmes šajā sezonā – iepriekš pret „Levante” un Brazīlijas izlases sastāvā."

Jūs, autori, kādreiz vispār pārlasāt savus garadarbus?

     [+] [-]

, 2015-02-25 10:52, pirms 9 gadiem
Inpetto rakstīja: "Mesi šis ir trešais neveiksmīgais soda sitiens no 11 metru atzīmes šajā sezonā – iepriekš pret „Levante” un Brazīlijas izlases sastāvā."

Jūs, autori, kādreiz vispār pārlasāt savus garadarbus?
būs jāsāk fanot par Brazīliju un Messi

  -2 [+] [-]

, 2015-02-25 11:12, pirms 9 gadiem
MISSi

     [+] [-]

, 2015-02-25 11:40, pirms 9 gadiem
Inpetto rakstīja: "Mesi šis ir trešais neveiksmīgais soda sitiens no 11 metru atzīmes šajā sezonā – iepriekš pret „Levante” un Brazīlijas izlases sastāvā."

Jūs, autori, kādreiz vispār pārlasāt savus garadarbus?
nokura laika Messi ir brazīlis? ?

  -1 [+] [-]

, 2015-02-25 12:03, pirms 9 gadiem
Mesim dikti gribās būt labākam par Penaldo, bet redz ka tos 11niekus nemaz tik viegli nav iebakstīt.

     [+] [-]

, 2015-02-25 12:14, pirms 9 gadiem
pašvērtības šim puisim nekad nav trūcis

     [+] [-]

, 2015-02-25 15:43, pirms 9 gadiem
Klishi gan baigais nazis, tiesnesim vajadzeeja pagaidit 5-6 reizes lai iedotu otru dzelteno
Apmeeram taa, tiesnesis man nedeva iespeeju savainot 5-6 speeleetajus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-02-25 17:39, pirms 9 gadiem
atradushi kur piesieties,tas,ka Messi buutiibaa uztaisiija abus vaartus,laikam par maz!!!

     [+] [-]

, 2015-02-25 21:00, pirms 9 gadiem
Carloz rakstīja: Mesim dikti gribās būt labākam par Penaldo, bet redz ka tos 11niekus nemaz tik viegli nav iebakstīt.
Kāpēc dikti gribas, ja reiz viņš jau n-tos gadus ir labāks. Mesi nekad nav psihojis par individuālajām trofejām. Bet arī Ronaldu pamazām sāk pieaugt.