Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: "Zenit" piektā uzvara, Liona no stadiona atvadās ar kaunu

Andris Mednis
Andris Mednis

H grupa: "Zenit" piektā uzvara, Liona no stadiona atvadās ar kaunu
Halks un Oļegs Šatovs pēc vārtu guvuma
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas H grupā pirmā spēle tika aizvadīta jau plkst. 19:00, līderei Sanktpēterburgas "Zenit" savā stadionā tiekoties ar otrajā vietā esošo "Valencia". Laukuma saimnieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 2:0, oficiāli noformējot sev pirmo vietu grupā un turpinot iespaidīgo, nu jau piecu uzvaru sēriju. Savukārt vakara spēlē kārtējo neveiksmi piedzīvoja Lionas "Olympique", kas savā pēdējā Eirokausu spēlē "Stade Gerland" vēsturē ar 1:2 zaudēja "Gent" un palika pēdējā vietā grupā.

"Zenit" piektā uzvara piecās spēlēs

Kaut arī "Zenit" jau bija nodrošinājusi iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, Andrē Vilaša - Boaša vadītā komanda vēlējās nodrošināt pirmo vietu grupā jau savā stadionā, turklāt nebija noskaņota pārtraukt savu uzvarēto spēļu sēriju. Savukārt "Valencia" mērķi bija daudz nopietnāki, nepieciešamība cīnīties par izkļūšanu no grupas. Mača sākumā abas komandas darbojās laukumā diezgan uzmanīgi, bet palēnām laukuma saimnieku pārsvars kļuva acīmredzams. 13. minūtē Domeniko Krišito no kreisās malas ielauzās soda laukumā, pēc piespēles mēģinājuma un rikošeta bumba ar augstu trajektoriju lidoja vārtos, bet viesu aizsargs Aimens Abdenūrs to izsita ārpus laukuma.

Bet divas minūtes vēlāk sanktpēterburgieši realizēja pārsvaru, kad pēc Halka un Artjoma Dzjubas saspēles Oļegs Šatovs nokļuva viens pret Žemē un pārliecinoši raidīja bumbu vārtos (1:0). Nu jau vairs spāņiem nebija nekāda iemesla spēlēt pārlieku uzmanīgi, jo vismaz neizšķirts šovakar Nuno Santo vadītajai komandai bija nepieciešams. Tomēr mājinieki turpināja veidot bīstamākus uzbrukumus, liekot pretiniekiem vairāk domāt par savu vārtu sargāšanu, nevis Jurija Lodigina pārspēšanu. Puslaika izskaņā gan viesi izveidoja pāris labus uzbrukumus, no kuriem pēdējo izdevās izspēlēt līdz pat vārtiem, bet Pako Alkasers nekvalitatīvi apstrādāja bumbu un aizsargs paspēja to izsist.

Otrā puslaikā jau ar pirmajām minūtēm "Valencia" turpināja uzbrukumus, bet laukuma saimnieki pārsvarā aizsargājās, cerot uz ātriem pretuzbrukumiem. Ilgi gan "Zenit" nepieturējās pie dziļas aizsardzības taktikas un turpinājumā komandas centās ar ātriem uzbrukumiem pārsteigt viena otru. 67. minūtē spāņiem izdevās pārtvert bumbu soda laukumā, sekoja piespēle Santi Minam, kurš guva vārtus, bet līnijtiesnesis precīzi fiksēja aizmuguri. Bet 74. minūtē cīņas liktenis praktiski bija izšķirts, kad sanktpēterburgieši izspēlēja efektīgu kombināciju, kuru iesāka Dani ar piespēli Šatovam, saņēma atpakaļ bumbu jau soda laukumā, sekoja vēl viena piespēle Dzjubam, kuram vairs nesagādāja grūtības trāpīt tukšos vārtos (2:0). Viesu cerības izglābties praktiski nereālas kļuva 80. minūtē, kad par pēdējās cerības sodu noraidījumu saņēma Rubens Veso, spāņi atlikušajā laikā neko nopietnu uzbrukumā izveidot vairs nespēja, līdz ar to "Zenit" nodrošināja sev pirmo vietu grupā, bet otrās ceļazīmes liktenis izšķirsies pēdējā kārtā.

"Gent" uzvar pēdējās sekundēs, Liona garantē pēdējo vietu

"Zenit" uzvara dāvāja iespēju Lionas "Olympique", kuras liktenis atkal bija pašas rokās – seši punkti no sešiem, un ceļazīme būtu kabatā. Lai arī Francijas vicečempionei bija milzīgas sastāva problēmas un arī no esošajiem resursiem pamatsastāvā tika sagādāti pāris pārsteigumi, mājinieki ļoti labi sāka maču un jau septītajā minūtē atklāja rezultātu. Rezultatīvi asistēja tieši viens no šiem pārsteigumiem – Rašīds Gezals -, bet Žordans Ferī no tuvas distances precīzi sita stūrī (1:0).

Drīzumā iespēja bija arī Aleksandram Lakazetam, beļģu vārtsargs, iespējams, pat varēja tikt noraidīts par spēli ar roku ārpus soda laukuma (pārkāpums netika fiksēts), bet puslaika turpinājumā iniciatīva pārgāja "Gent" pusē. Viesi neizmantoja vairākas labas izdevības, taču 32. minūtē pelnīti panāca izlīdzinājumu. Ar teicamu tiešo brīvsitienu izcēlās Danijels Miličevičs (1:1). Pēc ielaistajiem vārtiem Liona atkal pārņēma bumbas kontroli, bet 43. minūtē beļģi gandrīz guva otros vārtus – Antonijs Lopešs glāba pēc Brehta Dejāgeres sitiena ar galvu.

Lai arī abām komandām šovakar vajadzēja uzvaru, gandrīz visu otro puslaiku spieda Liona, kamēr "Gent" izteikti spēlēja no aizsardzības. Pirmo 15 minūšu laikā mājinieki tika pie bīstamām standartsituācijām, divreiz glāba Macs Selss, taču ofensīva pamazām noplaka un kļuva viegli prognozējama. Turklāt "Gent" ne tikai nosargāja savu cietoksni, bet kompensācijas laika pēdējās sekundēs pat negaidīti izrāva uzvaru – ar galvu precīzi sita pamatlaika pēdējā minūtē uz maiņu izgājušais Kalifa Kulibalī (2:1). "Gent" grupā pakāpās uz otro pozīciju, bet Lionai pēc spēles Valensijā Eirokausu sezona būs galā.

UEFA Čempionu līga, H grupa

Piektā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Zenit - Valencia2:0 (1:0)Šatovs 15' Dzjuba 74'
Lyon - Gent1:2 (1:1)Ferī 7' - Miličevičs 32' Kulibalī 90'+5

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Zenit550012:415
2.Gent52126:67
3.Valencia52035:76
4.Lyon50143:91
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-11-24 21:01, pirms 8 gadiem
Kaadam veel naak smiekli par vadosho RUS klubu speeku?

Cerams, ka Lyon pieveiks Genti un tad peedeejaa kaartaa muus gaidiis lielisks duelis par vietu 1/8 finaalaa - Valensija uznems Lionu.

  +5 [+] [-]

, 2015-11-24 21:09, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kaadam veel naak smiekli par vadosho RUS klubu speeku?

Cerams, ka Lyon pieveiks Genti un tad peedeejaa kaartaa muus gaidiis lielisks duelis par vietu 1/8 finaalaa - Valensija uznems Lionu.
tas tik apstiprina faktu,ka Zenit shosezon visu uzsvaru ir likushi uz CL, pashmaaju chempi atstaajot novaartaa un grupa jau ar nav no taam speeciigaakajaam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-11-24 21:13, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: tas tik apstiprina faktu,ka Zenit shosezon visu uzsvaru ir likushi uz CL, pashmaaju chempi atstaajot novaartaa un grupa jau ar nav no taam speeciigaakajaam
grupa nav slikta, bet pretinieki nav nekaadi vaargulji, taa ka nenoveerteet to nedriikst...RUS veel nekas nav zaudeets - 14 kaartas un 7 punkti liidz liiderim CSKA.

  -1 [+] [-]

, 2015-11-24 21:27, pirms 8 gadiem
Novārtā? Nils, kad pēdējo reizi ieskatījies tabulā?

  +1 [+] [-]

, 2015-11-24 21:44, pirms 8 gadiem
Akhbar rakstīja: Novārtā? Nils, kad pēdējo reizi ieskatījies tabulā?
Summary - Premier League - Russia - Results,...
gribi teikt ka ar Zenit riiciibaa esosho sastaavu shitais skaitaas kaut vai labi???

     [+] [-]

, 2015-11-24 21:54, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: Summary - Premier League - Russia - Results,...
gribi teikt ka ar Zenit riiciibaa esosho sastaavu shitais skaitaas kaut vai labi???
bet veel nav sezonasa beigas, visu iespejams saglaabt.

     [+] [-]

, 2015-11-24 22:08, pirms 8 gadiem
Shi brizha Zenit apspeletu manu Chelsea,diemzhel
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-24 23:50, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kaadam veel naak smiekli par vadosho RUS klubu speeku?

Cerams, ka Lyon pieveiks Genti un tad peedeejaa kaartaa muus gaidiis lielisks duelis par vietu 1/8 finaalaa - Valensija uznems Lionu.
Sagaidīji? Nop.. Tagad beļģiem atliek tikai vienaldzīgos Zenit mājās vinnēt, un viss.

     [+] [-]

, 2015-11-24 23:53, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Sagaidīji? Nop.. Tagad beļģiem atliek tikai vienaldzīgos Zenit mājās vinnēt, un viss.
nesagaidiiju...belgu uzdevums nebuut nebuus viegls...

  -1 [+] [-]

, 2015-11-24 23:55, pirms 8 gadiem
Agri, cik reaala ir Furnjee atlaishana/ pasha demisija peec fiasko shii sezonas chempionu liigaa?

     [+] [-]

, 2015-11-24 23:57, pirms 8 gadiem
"Gent" grupā pakāpās uz pēdējo pozīciju, bet Lionai pēc spēles Valensijā Eirokausu sezona būs galā.

Amm, nesapratu....

     [+] [-]

, 2015-11-24 23:58, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Agri, cik reaala ir Furnjee atlaishana/ pasha demisija peec fiasko shii sezonas chempionu liigaa?
Otrā vieta Francijā viņu glābj - kaut gan PSG jau tagad laikam var kronēt par čempioni. Un glābj arī tas, ka vadība joprojām pie lielas daļas neveiksmju vaino traumu epidēmiju, kas pēdējos gados piecos sešos ir tik pierasta lieta, ka diez vai ir tikai sakritība un veiksmes trūkums.

Šobrīd franču treneru tirgū īsti nav alternatīvas (ļoti žēl, ka Gards parakstīja ar Aston Villa), ārzemnieku Liona diez vai gribēs, tāpēc droši vien Furnjē nostrādās vismaz līdz vasarai.

  -1 [+] [-]

, 2015-11-24 23:58, pirms 8 gadiem
rihardilio rakstīja: "Gent" grupā pakāpās uz pēdējo pozīciju, bet Lionai pēc spēles Valensijā Eirokausu sezona būs galā.

Amm, nesapratu....
Paldies, izlabošu.

  -1 [+] [-]

, 2015-11-25 00:07, pirms 8 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Otrā vieta Francijā viņu glābj - kaut gan PSG jau tagad laikam var kronēt par čempioni. Un glābj arī tas, ka vadība joprojām pie lielas daļas neveiksmju vaino traumu epidēmiju, kas pēdējos gados piecos sešos ir tik pierasta lieta, ka diez vai ir tikai sakritība un veiksmes trūkums.

Šobrīd franču treneru tirgū īsti nav alternatīvas (ļoti žēl, ka Gards parakstīja ar Aston Villa), ārzemnieku Liona diez vai gribēs, tāpēc droši vien Furnjē nostrādās vismaz līdz vasarai.
Gards tachu Lionaa saliidzinoshi nesen jau straadaaja kaa galvenais treneris.

Taa otraa vieta ir ljoti nestabila - veel divi zaudejumi un buus jau kaadi septiitie.

     [+] [-]

, 2015-11-25 01:44, pirms 8 gadiem
Zenit pamatsastāvā Eiropas spēlēs 7 leģionāri, kas Krievijas čempionātā nav atļauts; tāpēc arī rezultāti atšķirīgi.

     [+] [-]

, 2015-11-25 05:26, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: tas tik apstiprina faktu,ka Zenit shosezon visu uzsvaru ir likushi uz CL, pashmaaju chempi atstaajot novaartaa un grupa jau ar nav no taam speeciigaakajaam
Bija raksts par to, īsi pirms čempionāta sākuma pieņemto, leģionāru kvotu Krievijas čempionātā.
Ja komanda savāc spēcīgu leģionāru pulku, bet, galu galā, nevar ar viņiem visiem vienlaicīgi spēlēt, savukārt, vietējo spēlētāju soliņš nav tik garš ņemts, tad viss ir saprotams. Un tas parādās rezultātos - cik labi spēlē Eiropā, tik slikti Krievijā.
Iedomājies variantu... uzbūvētu superklubu Latvijā, sapirktu sastāvu pilnu ar augstākā līmeņa leģionāriem... dēļ leģionāru kvotas LV (4, vai 5 ārzemnieki uz laukuma???) iespēja, ka es Eirokausos izskatītos daudz labāk, nekā Latvijas (!!!) čempionātā, būtu milzīga