Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas 2. līgas klubu tomēr netrenēs sieviete

Rolands Eliņš

Francijas 2. līgas klubu tomēr netrenēs sieviete
Elēna Košta
Foto: France Bleu Auvergne/Twitter

Elēna Košta, kura pirms pusotra mēneša kļuva par Francijas otrās līgas kluba "Clermont Foot" galveno treneri, negaidīti atkāpusies no amata un atteikusies minēt šīs rīcības iemeslu.

Elēnas Koštas nokļūšana pie Francijas 2. līgas futbola kluba stūres pārsteidza daudzus, taču vēl negaidītāka izvērtās viņas pirmdien paziņotā atkāpšanās no galvenās treneres amata, lai arī tā pa īstam viņa vēl nemaz nebija sākusi strādāt ar komandu.

"Cienu noslēgto līgumu, taču tomēr esmu pieņēmusi šādu lēmumu," preses konferencē sacīja Košta, izvairoties no iemeslu paskaidrošanas par pēkšņo aiziešanu. "Kluba prezidents zina iemeslus."

Kluba prezidents Klods Mišī 36 gadus vecās treneres aiziešanu raksturojis kā pārsteidzošu un bijis vīlies, taču ciena viņas lēmumu: "Savu izvēli nenožēloju, turklāt neesmu pirmais vīrietis, kuru pamet sieviete," jokoja Mišī, kuram nu jāmeklē jauns galvenais treneris vai trenere.

Portugāliete Košta trenējusi „Benfica” jauniešu vienību, bet galvenā trenera amatā strādājusi sieviešu futbola klubā „Odivelas”, kā arī Kataras un Irānas valstsvienības. Tāpat Košta bijusi Glāzgovas „Celtic” skauts, un viņa kļuva par pirmo sievieti Francijā, kas kļuvusi par profesionāla kluba galveno treneri.

Izmantotie resursi:
Ligue 2 - Clermont - Helena Costa : «Le...