Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmieriešiem vēl viens mēģinājums atgūt līderpozīcijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmieriešiem vēl viens mēģinājums atgūt līderpozīcijas
"FBK Valmiera"
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzētas divas spēles un abas būs iespējams vērot arī video formātā, turklāt cīņa no Liepājas mūsu kanālā.

“Irlava/Avant” - “FBK Valmiera” pulksten 18:00 Irlavā un Best4Sport TV-2

Abas komandas šai spēlei gatavojas dažādos noskaņojumos. Ja irlavas vienība pēdējā mačā trešajā periodā spēja veikt lielisku atspēlēšanos un mājās uzvarēja “Rubeni”, tādējādi tiekot pie ceturtās uzvaras pēc kārtas, tad valmierieši pirms pāris dienām savās mājās nespēja nosargāt uzvaru, vēlāk pēcspēles metienu sērijā zaudējot Cēsu “Lekringam”, tādējādi neizmantojot iespēju pārņemt līderpozīcijas turnīra tabulā. Irlavnieki pašlaik ar 14 spēlēs izcīnītajiem 23 punktiem ieņem sesto pozīciju, veiksmīgas spēles gadījumā šovakar varot pakāpties pat līdz ceturtajai vietai. Valmieras komandai 15 nospēlētās spēlēs 32 punkti, kas dod trešo pozīciju, par punktu atpaliekot no cēsniekiem.

Spēlē pret “Rubeni” par Irlavas vienības labāko spēlētāju atzina divu vārtu autoru Edgaru Taubi (4+5), kurš visas spēles laikā bija ļoti aktīvs. Lielisku sezonu turpina aizvadīt Kristaps Kazlovskis (16+11) un Mareks Stančiks (14+13), kuri katrs tikai vienā spēlē šosezon palikuši bez punktu guvumiem. Noteikti izceļams arī vārtu vīrs Māris Ronis, kurš ticis galā ar 86.67% sāncenšu metienu, esot labākais sava aroda veicējiem visā čempionātā.

Valmierieši pēc graujošās 17:4 uzvaras Bauskā pēdējā spēlē pirms pāris dienām savās mājās ar 5:6 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Cēsu “Lekringam”, tādējādi zaudējot otro bullīšu sēriju šosezon. Cēsniekiem izdevās bez punktiem atstāt valmieriešu uzbrukuma līderi un komandas kapteini Mārtiņu Broku (16+12), bet ar diviem lieliskiem metieniem atzīmējās Arvis Kārkliņš (5+1). Par labāko spēlētāju “FBK Valmiera” komandā tajā spēlē atzina vārtsargu Sandi Venevicu (79,37%) , kurš tika galā ar 30 pretinieku metieniem.

Pagājušā gada 1. novembrī abas komandas spēlēja Valmierā, kad irlavnieki pirmā perioda izskaņā panāca 2:0 vadību, pēc diviem periodiem rezultāts bija 3:3 un, kaut arī Kristers Tiltiņš trešā perioda ievadā vēlreiz vadībā izvirzīja Irlavas komandu, maču ar rezultātu 8:5 uzvarēja valmierieši. Viņu rindās ar trim piespēlēm izcēlās Ralfs Matīss Balodis, bet par labāko atzina Matīsu Salmiņu, kuram divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Tikmēr Irlavas komandā trim spēlētājiem pa diviem punktiem, bet MVP balva Renāram Stančikam, kuram abi punkti ar vārtu guvumiem. Jāpiezīmē, ka tieši pret valmieriešiem bijusi vienīgā spēle sezonā, kad bez punktiem laukumu atstājis Kristaps Kazlovskis...

FK “Kurši” - “RTU/Rockets” pulksten 18:00 Liepājā un Sportacentrs.com

Paralēli spēlei Irlavā mačs norisināsies arī Liepājā, kur pie vietējiem “Kuršiem” ciemosies “RTU/Rockets”. Liepājniekiem jau otrā nedēļas nogale pēc kārtas ar sapārotajām mājas spēlēm - pagājušajā nedēļā biji tika gala ar Stalbes “Pārgauju” un cieta diezgan bezcerīgu zaudējumu “Lekringam”. Tabulā “Kurši” ar 19 punktiem balansē uz izslēgšanas spēļu zonas, pašlaik ar 19 punktiem 14 spēlēs atrodoties devītajā vietā. Uzvarot šovakar, komanda var tikt garām Talsu un Lielvārdes komandām, tādējādi pakāpjoties līdz septītajai vietai. Vienu bumbiņu cēsnieku vārtos ieradīja komandas rezultatīvākais spēlētājs Toms Akmeņlauks, kurš tādējādi punktus nopelnījis septiņās spēlēs pēc kārtas. Savukārt Ralfs Polis pēc divām klusajām spēlēm asistēja abos vienības vārtu guvumos.

Tikmēr līgas jaunpienācēji “RTU/Rockets” nekā nespēj tikt pie punktiem turnīra tabulā. Pašlaik viņiem vien divi punkti 13 mačos, kas dod stabilu pēdējo pozīciju. Pēdējās trijās spēlēs nācies piedzīvot smagas sagrāves ar vismaz astoņu vārtu starpību. Turklāt jau piecos mačos pēc kārtas komandas vārtos samestas vismaz desmit bumbiņas. Pēdējā spēlē ar 3:11 zaudēts “Ķekavai”, kaut arī līdz spēles vidum izdevās saglabāt 2:2 neizšķirtu. Neviens no spēlētājiem neguva vairāk par vienu punktu, bet par labāko atzina Klāvu Štālu (2+2), kuram viens precīzs metiens. Komandas līderim Imantam Lastovskim (9+6) tajā spēlē viena rezultatīva piespēle, bet Mārtiņam Mickevičam (3+2) pārtrūka trīs spēļu sērija ar vismaz vienu rezultativitātes punktu.

Sezonas ievadā rīdzinieki pret “Kuršiem” aizvadīja gana sekmīgu spēles pirmo pusi, mača 27.minūtē atrodoties vadībā ar 3:2. Līdzīgi kā tas bijis lielā daļā spēļu, visam mačam “studentiem” spēki nepietika, kā rezultātā spēle tika zaudēta ar rezultātu 5:9. Trīs vārtus zaudētāju rindās guva Toms Ķeirāns, bet viesu komandā Akmeņlaukam vārtu guvums un trīs piespēles. Labākā spēlētāja balva tika vārtsargam MĀrcim Zanderam, kuram 37 atvairīti metieni. Viņam tā arī bijusi vienīgā spēle šajā sezonā.