Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Stančiki un kompānija neļauj "Valmierai" kļūt par līderi

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Stančiki un kompānija neļauj "Valmierai" kļūt par līderi
"Irlava/Avant" pēc kārtējā vārtu guvuma. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

"Irlava/Avant", uzņemot savā laukumā komandu FBK "Valmiera", neļāva tai kļūt par ELVI florbola līgas vīriešiem līderi, pieveicot savus pretinieku "bullīšos" – 5:4. Irlavnieku rindās galvenie panākuma kaldinātāji bija brāļi Renārs un Mareks Stančiki, kas kopā guva trīs vārtus pamatlaikā, kā arī realizēja vienu pēcspēles metienu. Citā spēlē Liepājas "Kurši" savā laukumā ar 14:6 sakāva Rīgas komandu "RTU/Rockets", uzvarētāju rindās ar 6 (2+4) rezultativitātes punktiem izcēlās Kaspars Klamers.

Irlavā notikušo spēli pārliecinoši sāka komanda "Irlava/Avant", kas pirmo sešu minūšu laikā pēc Kristera Tiltiņa un Renāra Stančika metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Ļoti drīz sekoja "Valmieras" atbilde – jau līdz pirmajam pārtraukumam pēc Daniela Urbanoviča, Mārtiņa Broka un Arvja Kārkliņa metieniem vadībā ar 3:2 izvirzījās viesi. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti – Pāvels Semjonovs panāca valmieriešiem jau divu vārtu pārsvaru – 4:2. Toties pēdējā periodā vārtus guva tikai laukuma saimnieki – pēc Renāra un Mareka Stančiku precīzajiem metieniem rezultāts atkal kļuva neizšķirts – 4:4. Pagarinājumā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienos uz irlavnieku Mareka Stančika, Kristapa Kazlovska un Toma Zālmaņa vārtu guvumiem ar to pašu spēja atbildēt tikai valmierietis Ričards Riba. Līdz ar to "Irlava/Avant" sagādāja "Valmierai" otro pēc kārtas zaudējumu pēcspēles metienos – 5:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Ulvis Ansbergs, kurš atvairīja 36 no 40 pretinieku metieniem. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Renārs Stančiks, bet 2 (1+1) rezultativitātes punkti Kristera Tiltiņa kontā. Par labāko starp valmieriešiem atzina krievu leģionāru Pāvelu Semjonovu, kura kontā viens vārtu guvums, bet rezultatīvākais viņa komandā ar divām piespēlēm bija Ričards Eglītis. FBK "Valmiera", pateicoties vienam izcīnītajam punktam, pakāpās uz turnīra tabulas 2. vietu, bet "Irlavai/Avant" jau 25 punkti un augstā ceturtā pozīcija.

"Kurši" sakauj pastarīti "RTU/Rockets" un pakāpjas uz 7. vietu

Liepājā notikušās spēles rezultātu jau 3. minūtē atklāja mājinieks Kaspars Klamers – 1:0. Tieši pēc minūtēs ar vārtu guvumu atbildēja rīdzinieks Mārtiņš Lapsiņš, atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 1:1. Tomēr jau līdz pirmajām pārtraukumam vadībā ar divu vārtu pārsvaru bija izvirzījusies "Kurši" – 5:3. Otrās trešdaļas laikā liepājnieki praktiski atbildēja uz jautājumu par šī mača uzvarētāju (9:4), bet galarezultātā "Kurši" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 14:6.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 6 (2+4) punktiem bija Kaspars Klamers. 5 (1+4) punkti Tomam Akmeņlaukam, bet labākā spēlētāja balvu saņēma četru vārtu autors Sandis Lēvalds. 3 (1+2) punkti Gustavam Griezītim, divus golus iemeta Ralfs Polis, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Kristaps Ošs-Ervics un Mārtiņš Puķīte. Rīgas komandas rindās ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mārtiņš Mickevičs, kurš arī saņēma labākā spēlētāja balvu. Liepājas "Kurši" pēc šīs uzvaras ar 22 punktiem turnīra tabulā pakāpās uz 7. vietu, bet "RTU/Rockets" joprojām tikai divi punkti un attiecīgi pēdējā pozīcija.

Turnīra tabula: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...