Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: "Rudņevs nemeklē partnerus un neizmanto iespējas"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dobrecovs: "Rudņevs nemeklē partnerus un neizmanto iespējas"
Viktors Dobrecovs

Sportacentrs.com par Latvijas futbola izlases neizšķirtu Lihtenšteinā (1:1) aicināja izteikt viedokli "Liepājas metalurga" galvenā trenera palīgam un bijušajam Latvijas izlases futbolistam Viktoram Dobrecovam.

Kāds ir Tavs kopējais viedoklis par spēli?
Nemaz nezinu, ar ko sākt. Manuprāt, izlasei ir grūti spēlēt, ja tā nespēlē savā stilā, proti, kad ir jāspēlē kā pirmajam numuram. Diemžēl mūsu aizsargi nebija gatavi šāda tipa spēlei, jo viņi ir pieraduši, ka esam otrais numurs, ka izteikti palīdz pussargi un ir vieglāk. Zaudējām ātrumā un rezultātā 1:1. Laikam rezultāts ir likumsakarīgs. Kāds uzskata, ka, ja iesistu 11 metru soda sitienu, uzvarētu, bet es domāju, ka Lihtenšteinai kopumā bija vairāk momentu nekā Latvijai...

Vai aizsargi netika galā ar tiešajiem pienākumiem aizsardzībā vai tāpat arī uzbrukumā nepalīdzēja pietiekami?
Ar tiešajiem. Mums bija trīs uzbrucēji, Verpakovskis, Kamešs un Rudņevs, un līdz ar to, domāju, bija plāns spēlēt pretinieka laukuma pusē, bet parasti esam pieraduši spēlēt aizsardzībā. Rezultātā mums uzbrukumā skaitliski bija daudz cilvēku, bet aizsardzībā radās daudz caurumu, un tāpēc arī aizsargi netika galā ar savām funkcijām. Pieraduma vaina.

Varbūt vidējās līnijas spēlētāji nepaveica pietiekami lielu darba apjomu, kā nākas nepalīdzot aizsargiem un nepaspējot laicīgi nosēsties?
Neteiktu, ka viņi nepaspēja - tas pats Lazdiņš izklupienos glāba, citi arī. Vienkārši Latvija centās spēlēt uzbrukuma futbolu un pussargi centās palīdzēt, savukārt pretinieks spēlēja tīri uz pretuzbrukumiem un gaidīja savu iespēju, un tas viņiem ļoti labi sanāca.

Vai, Tavuprāt, pret tādu komandu kā Lihtenšteina nebūtu jāgūst vairāk par vieniem vārtiem?
Ir jāgūst, bet... Visu mūžu esmu runājis tikai par uzbrucējiem. Teiksim, Rudņevs nevar atļauties izšķērdēt momentus. Piemēram, viņam bija iespēja pie 0:0 - tādai izlasei kā Latvija no momenta ir jāizspiež viss. Cik citronā ir palicis sulas, tik ir jāizspiež. Rudņevs apspēlēja pretinieku un sita tuvajā stūrī, kaut arī varēja dot Mārim. Rudņevs Hamburgā, Poznaņas "Lech" ir pieradis, ka ir vadošais uzbrucējs un dara, ko grib. Latvijas izlasē tomēr ir jāredz un jāmeklē arī partneri. Domāju, ja viņš būtu devis piespēli, Māris vienkārši pieliktu kāju, un bumba ieripotu tukšos vārtos.

Tu uzdevi jautājumu, vai nav jāgūst vairāk par vieniem vārtiem - Latvija jau tā negūst daudz vārtu, tāpēc spēlēs ar tādu pretinieku kā Lihtenšteina ir jāspiež ārā maksimums, jāspēlē uz partneriem, nevis individuāli. Jā, varbūt Rudņevs grib pierādīt, ka var gūt vārtus tāpat kā Hamburgā, bet izlasē neizdodas. Varbūt viņš domā, ka, ja spēlējam ar pastarīti Lihtenšteinu, tad tūlīt būs - gūšu divus, trīs četrus vārtus un būšu Dievs - tā nenotiek.

Varbūt nav korekts salīdzinājums, bet, ja Bosnija Lihtenšteinā iesit astoņus vārtus un uzvar ar 8:1, savukārt mums turpat ir 1:1, vai varam secināt, ka esam daudz tuvāk tādas Lihtenšteinas līmenim nekā augstākam plauktam, kādā ir bosnieši?
Negribētu apgalvot, ka esam zemā līmenī - tomēr mūsu izlase šobrīd pārkārtojas. Tāpat kā valsts - agrāk bija PSRS dzimušie futbolisti, bet tagad ienāk Latvijas laikā dzimušie jeb Eiropas bērni, kuri spēlē citādi. Tur ir tā starpība - kad Latvija kvalificējās "Euro2004", tie bija PSRS puikas un tie bija tādi, kuri ikdienā spēlēja vienā komandā. Cik šobrīd ir lielākais skaits pārstāvju no viena kluba? Šķiet, trīs nav... Agrāk 11-12 bija no viena kluba, kuri katru dienu dara vienu un to pašu, trenējas kopā, ģērbjas vienādi - tā bija ģimene. Tāpat kā dzīvē - ja vīrs ar sievu ir sliktās attiecībās, cieš arī bērns. Tāpat arī tagad - izlase ir dažādu spēlētāju apvienojums.

Lai to visu apvienotu, ir vajadzīgs laiks. Un domāju, ka Starkovs to izdarīs. Vai esam Lihtenšteinas līmenī? Esam tur, kur esam, bet domāju, ka Starkovs par 100% dara visu, lai mēs iespētu maksimālo. To varēja dzirdēt arī vakar [piektdien] TV translācijā - pat viņa balsī varēja dzirdēt to pārdzīvojumu, ka 1:1 nav rezultāts, kas ir vajadzīgs. Starkovs lika spēlēt ātrāk, gudrāk un pat pēc viņa balss varēja saprast, ka vakardienas sniegums nav tāds, kādu Latvija varētu rādīt. Bet snieguma nebija tādēļ, ka mūsu izlase spēlēja uzbrūkošo futbolu. Ja mēs būtu iesēdušies kā vienmēr pret favorītiem, spēlējuši savu futbolu un gaidījuši pretuzbrukumus, domāju, mēs būtu iesituši kādus trīs golus kā minimums.

Tātad Tevi var pārfrāzēt, ka neuzskati, ka Starkovam pēc šāda rezultāta būtu jāatkāpjas un ka nav citu kandidatūru, kas reāli varētu aizstāt Starkovu un uzrādīt labāku rezultātu?
Uzreiz pateikšu, ka neesmu tas, kurš pieņem tādus lēmumus...

Bet kādas Tavas domas kā Latvijas futbola izlases līdzjutējam?
Kā vienkāršs līdzjutējs domāju, ka viņam ir jāstrādā. Lai cik daudz būtu runāts, ka vajag citu un lasot tos pašus komentārus Sportacentrā, tieši šis treneris visvairāk zina no iekšienes, kas ir mūsu rīcībā. Domāju, ka viņam ir jāstrādā. Jebkuram var būt kritumi - gan trenerim, gan spēlētājiem. Runājot par vakardienas rezultātu, par to vienmēr atbild treneris - spēlējām uzbrūkošu futbolu un tikām taktiski apspēlēti. Taču paši Latvijas futbolisti nebija tam gatavi.

Par Rudņevu jau izteicies, bet kā vērtē pārējo uzbrūkošo spēlētāju, liepājnieku Māra Verpakovska un Vladimira Kameša, sniegumu?
Māris kā vienmēr centās. Tomēr viņam bija vairākas situācijas, kurās bija jāspēlē ar kreiso kāju - jādod piespēle vai jāsit. Tā nav viņa stiprākā puse. Domāju, ja viņš būtu spēlējis labajā pusē, būtu nedaudz citādi. Spēlēja viņš tur, kur spēlēja - ne jau man tas jālemj. Katrā ziņā domāju, ja viņš visas savas darbības veiktu no labās puses, kad bumba viņam ir pa labajai kājai, viņš savus momentus izmantotu labāk, izspiestu no tiem vairāk. Viņš mēģināja dot piespēles ar kreiso kāju - vienreiz, divreiz, trīsreiz, darot to, ko Rudņevs nemaz nemēģināja, proti, meklēja partnerus. Jo atkal jau - Māris ir PSRS bērns... Viņš spēlēja izlasē kā agrāk. Rudņevs ir citāds - viņš nevienu nemeklē, bet spēlē pats uz sevi.

Kamešs... Liepājas sastāvā allaž bijis centīgs puika - spēlē, cīnās. Dažreiz gadās, ka kaut kas nesanāk - gluži kā vakar, kad taisīja nevajadzīgus sodus. Centība bija, bet tā vienkārši nebija viņa spēle.

Noslēgumā - vai atceries vēl kādus tik skaistus vārtus Latvijas izlases izpildījumā, kā vakar no soda sitiena guva Cauņa?
Es šādus vārtus nekad neņemšos uzskatīt par skaistiem, jo tā bija vienkārša standartsituācija. Ja tas ir spēles moments, izspēlēta piespēle no gaisa un noslēguma sitiens pāri sev, tad jā - var teikt, ka tādi ir skaistākie vārti. Piemēram, runājot par Latviju, varu teikt, ka skaistākie bija vārti pret Turciju, kad Māris iesita, un Latvija tika uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Lūk, tie ir skaistākie vārti! Vārtsargs izsita, viens pieskāriens, otrais, un, bumbai palecoties, Māris no gaisa trāpīja. Standartsituācija ir aptuveni tas pats, kas pendele. Un pendeli Cauņa izpildīja ar tādu pārliecību, kādu parasti neatļaujas pat Mesi. Jau pēc Cauņas ieskrējiena sapratu, ka viņš neiesitīs - viņš domāja, ka izdosies vienkārši ieripināt. Tā nedrīkst sist pendeli - tur nebija ne spēka, nekā.

Anatolijs Kreipāns teica, ka Cauņas gols no soda sitiena bija skaistākais šajā ciklā - es par to pastrīdētos. Jo tā ir standartsituācija - tu noliec bumbu, uzsit un, ja tu trāpi, tad trāpi. Domāju, tie noteikti nebija cikla skaistākie vārti - tādi tie ir, ja ir izspēlēta skaista kombinācija. Cauņam bumba smuki ielidoja, tomēr uzskatu, ka kombinācija un standartsituācija ir divas dažādas lietas.

1 2 60 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2013-03-24 02:00, pirms 11 gadiem
ko ta tur meklēt, virslīgas amatierus kas bumbas pa stūriem lidina?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2013-03-24 04:05, pirms 11 gadiem
kapēc nav komentāru no pašiem varoņiem? vai arī esmu palaidis garām..

  +4 [+] [-]

, 2013-03-24 04:06, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Ists Liepajas patriots-savejie labaakie,bet parejie....

Varbut, vel Rudnevs parak maz sava soda laukuma spele? Comon,vai Dobrecovs nezin,ka Rudnevs piespeles ir tik pat "labas" kaa parejiem izlases speletajiem? Nevajag domat neko jaunu-lai parejie iemacas beidzot izdarit precizas piespeles,rada normalas izdevibas Rudnevam,tad ari bus no vinja goli,varbut izlase beidzot ari kadu uzvares!
Ko stāsti niekus?
Viņš taču pateica, ka Kamešs nenospēlēja labi. Un par Māri ar pateica, ka ar kreiso nesanāca spēlēt.
Kas tad citiem ir bumba uz vārtu līnijas jāpiespēlē Rudņevam, lai viņš iesistu? Viņš lielajā izlasē ir pietiekami izšķērdējis momentus un iespējas viņam bija vairāk nekā vajag pa visām spēlēm. Pareizi pateica, ka no momenta viss ir jāizspiež, nevis jāgaida, kad 24 spēlēs varēs iesist pret pastarīšiem(Maltu) no diviem metriem un lekties. Tas, ka viņš ir sasitis daudz klubos un arī U21, nedod tiesības teikt, ka tagad viņam neviens piespēli nevar precīzu iedot, jo citādi viņš viens izvilks izlasi.
Ar Benzemā Francijā ir pašlaik līdzīgi.

frutto, viens no pašreiz labākajiem treneriem pasaulē ir futbolists-amatieris no Portugāles.

Ļoti liels prieks bija lasīt šo interviju!

  -4 [+] [-]

, 2013-03-24 05:03, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Ists Liepajas patriots-savejie labaakie,bet parejie....

Varbut, vel Rudnevs parak maz sava soda laukuma spele? Comon,vai Dobrecovs nezin,ka Rudnevs piespeles ir tik pat "labas" kaa parejiem izlases speletajiem? Nevajag domat neko jaunu-lai parejie iemacas beidzot izdarit precizas piespeles,rada normalas izdevibas Rudnevam,tad ari bus no vinja goli,varbut izlase beidzot ari kadu uzvares!
Priekškam ir vajadzīgs spēlētājs, kura spējas aprobežojas ar haļaviem sitieniem. Bundeslīgas superstars, miljonars, nevar piespēli pieņemt un nevar iedot piespēli. Vienkārši smieklīgi vai skumji, par to lai lemj katrs pats, bet 1. puslaikā, kad Rudņevs neatdeva Verpakovskim piespēli, dažas minūtes pēc tās epizodes Lihtenšteinas spēlētājs atdeva piespēli gar vārtiem, radīja bīstamu momentu no kā beigās arī radās gols.
Jebkurš futbolists varētu iesist tādus golus, kā Rudņevs, kad viņam visu noliek uz paplātes. Nosauc, kuru golu Rudņevs ir pats uztaisījis no tiem, kas iesisti Bundeslīgā? Nevienu b**. Nafig tādu spēlētāju izlasē, kurš necīnās un nevar neko izdarīt. Pilnīga nulle. Kāda jēga no ieroča, ja nemāk šaut???
Slēpts komentārs: BuSHeLs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-03-24 08:19, pirms 11 gadiem
jā un zivis neprot kāpt kokos. Bet peldēt gan prot. Tas pats ar Rudņevu. Viduslīnija pilnīga nulle (pat pret Lihtenšteinu). Tā nu sanāca Starkovu "iegruzīt" uz uzbruc'eju izlaišanu, bet tāpat čiks...

  +6 [+] [-]

, 2013-03-24 08:22, pirms 11 gadiem
tieshaam rudnnevam paarmest tagad buutu stulbi, jo cik tad viinam iedeva taas piespeeles, turklaat pret lihtenssteinu, kada bija muuusu videjaa liinija? meesls!
Slēpts komentārs: demarkus

  +5 [+] [-]

, 2013-03-24 08:28, pirms 11 gadiem
kandzha rakstīja: Priekškam ir vajadzīgs spēlētājs, kura spējas aprobežojas ar haļaviem sitieniem. Bundeslīgas superstars, miljonars, nevar piespēli pieņemt un nevar iedot piespēli. Vienkārši smieklīgi vai skumji, par to lai lemj katrs pats, bet 1. puslaikā, kad Rudņevs neatdeva Verpakovskim piespēli, dažas minūtes pēc tās epizodes Lihtenšteinas spēlētājs atdeva piespēli gar vārtiem, radīja bīstamu momentu no kā beigās arī radās gols.
Jebkurš futbolists varētu iesist tādus golus, kā Rudņevs, kad viņam visu noliek uz paplātes. Nosauc, kuru golu Rudņevs ir pats uztaisījis no tiem, kas iesisti Bundeslīgā? Nevienu b**. Nafig tādu spēlētāju izlasē, kurš necīnās un nevar neko izdarīt. Pilnīga nulle. Kāda jēga no ieroča, ja nemāk šaut???
Tu esi duraaaks!
Verpakovski pat BAKU nelaida laukuma un Starkovu atlaida un tādi mums spelē Latvijas izlasē. Un kurš var iedot piespēli uzbrucējam bez maz vai jaiet savā aizsardzības zonā jaatņem kādam bumba , lai pie tās tiktu. Visa komanda ir dirsssā izņemot Kamešu, Vaņinu, Rudņevu.
Jā Rudņevs nesit izlasē iekšā es vispar butu pasutijis dirssst un koncentrējies un trenējies Bundeslīgai ja nav tad nav rezultāts, ļautu jaunajiem 18 gadigiem pieredzi krāt izlasē.

     [+] [-]

, 2013-03-24 08:32, pirms 11 gadiem
un no šādas intervijas vispār nekāda jēga nav visi paši to redzēja, ka nekā laba spelē nebija.
Butu kāda Starkova interviju ielikuši interesanti paklausīties būtu. Sen jau bija jaatlaiž. Drošvien Starkovam maksā tik ar barankam un citu nevar atļauties.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-24 08:33, pirms 11 gadiem
blitkotajs rakstīja: tieshaam rudnnevam paarmest tagad buutu stulbi, jo cik tad viinam iedeva taas piespeeles, turklaat pret lihtenssteinu, kada bija muuusu videjaa liinija? meesls!
Izlasē spēlē Māris,un tur Dobrikam ir savas simpātijas,tāpēc par Rudņevu šis tā izsakās!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-24 08:36, pirms 11 gadiem
Malacis Viktors, pareizi izteicas. Protams, tas ne visiem patik, tai skaitā par Rudņevu teiktais. Arī iepriekšējās spēlēs viņš bija gatavs kāju noraut partnerim, bet tikai pašam tiktu pie sitiena. Par piespēli pat rūna negāja. Kopumā komanda bija pārāk pašpārliecināta jau pirms spēles, sākot ar trenera pirmsspēles interviju.

  +5 [+] [-]

, 2013-03-24 08:42, pirms 11 gadiem
mieru mieru tikai mieru! tas kādā situācijā atrodas LV futbols par to ir atbildīgs augšgals. LFF ir Pirmais kur jāveic kautkādas darbības un tikai tad kad sakne ir veselīga izaugs veselīgs un spēcīgs KOKS!
Kas attiecas uz Starkovu cilvēks nespēj savākt komandu un tas ir viss!
sākot ar komplektāciju beidzot ar organizāciju laukumā!
JA CIK!!!!jau Gadus tendence Latvijas izlasei ir slīdēt uz leju tad ko?secinājumi? .....
bet kopumā, Pārsvarā visiem tāpat vienalga ko nu te šūmēties, neviens savā dārziņā neskatās tikai otra....

 +12 [+] [-]

, 2013-03-24 08:49, pirms 11 gadiem
Šo smieklīgo spēli nu nekādi nevar norakstīt uz Rudņevu.

Es drīzāk teiktu tā - Latvija futbolā sūkā un vienreiz tas sev jāpasaka, jāapzinās un pietiek uzturēt šo klaunu izlasi.

  +4 [+] [-]

, 2013-03-24 09:07, pirms 11 gadiem
Es nesaprotu,kāpēc jātaisa tādas intervijas,kur vaina tiek meklēta personālijās.Slikti nospēlēja visa komanda un kādu vairāk vai mazāk kritizēt nav vienkārši korekti.Mana skatījumā tas komandu nesaliedē,jo varu galvot ,ka vismaz 50% izlašu spēlētāji tomēr lasa netā ko raksta.Spēlētāji mums ir tādi,kādi viņi ir .Labāku nav.Varbūt tiešām vajag naturalizēt teiksim divus,trīs labas klases pussargus,ja paši nemākam izaudzināt savējos.Šobrīd situācija ir štruntīga un tiešām izskatās,ka šobrīd Starkova kungs ar komandu gala netiek,ko vienkārši apliecināja šī spēle ,kā īsts lakmusa papīrītis.Komandā valdīja pašpārliecinātība un absolūta paviršība pret daudziem momentiem.Kreipāna komenti par cauro žogu bija īsts tam apliecinājums.Gandrīz katrā epizodē paviršības.No kurienes tas rodās un kāpēc tā,lai tad arī tiek galā tie,kam šīs problēmas jārisina.

  +4 [+] [-]

, 2013-03-24 09:16, pirms 11 gadiem
Starkovs,jau cik gadus vada izlasi???pec 2004g panakuma tik ilase grimst...ne jau tik izlase ir totala bedre,bet ari LV klubi..kamer LFF ari netiks veikta kadru tirisana tikmer nekadus rezultatus negaidit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-03-24 09:46, pirms 11 gadiem
Attopamies taču.. Latvijas futbols ir dziłá dirsâ:[

  -1 [+] [-]

, 2013-03-24 09:47, pirms 11 gadiem
Rudņevs tak zin ka piespēlēt nav jēgas, it sevišķi tādiem kā Verpakovskis.

  +5 [+] [-]

, 2013-03-24 09:48, pirms 11 gadiem
Tāda sajūta,ka visas komandas aug un attīstās,bet mūsējā stāv uz vietas...Nekāda progresa!Domāju,ka noteikti tur kaut kas jāmaina-vadībā,treneros...

 +11 [+] [-]

, 2013-03-24 09:48, pirms 11 gadiem
Ja godīgi, tad Dobrecovs pats jau visu pateica, tikai to tā grūtāk izsijāt no teiksta:
1. aizsargi nebija sagatavoti un nemāk izlasē spēlēt uzbrukuma futbolu. Kas par to ir atbildīgs? Spēlētāji? Kāpēc tad klubos viss ir ok? Starkovs veido shēmas, formē spēlētājus laukumā un izmanto taktiskos paņēmienus. Šeit arī izpaudās, ka Starkovam nav poņas par to kā likt spēlet aizsargiem, ja viduslīniju paceļ augstāk un pieslēdz vairāk uzbrukumam. Pieradis pie saviem 10 aizsargiem un Verpakovska.
2. Rudņevam un uzbrucējiem jāsaspēlējas.
Kāda velna pēc? Tas pēc Dobrecova domām ir LV izlases uzbrūkošā tipa modelis? 3 uzbrucēji kuriem jāsaspēlējas? Priekš tam ir vidējā līnija, lai dotu labas piespēles un uzbrucēju tiešais darbs - sist golus. Nav ko vainot tos darba darītājus, kas noved spēli līdz golam, ja līdz viņiem bumba tiek 2 reizes puslaikā. Kur problēma? Nespēja spēlēt uzbrūkošo futbolu. Kas par to atbildīgs? Starkovs!
3. Dobrecovs tikai labi parāda to ka LV futbolā notiek "savējo bīdīšana" uz priekšu. Rudņevs un Cauņa slikti ( jauni, spēlē pa savam) Verpis un co super čaļi (PSRS čaļi, sava raudze). Pats Dobrecovs neiet līdzi laikam, sapņo par talonu sistēmu veikalos un galīgo uzvaru komunsimā, kad 3 istabu dzīvoklī imantā dzivo kopā visa futbolkomanda ar savām ģimenēm. Ne futbola skolā ir problēma, bet gan trenera nespējā izmantot katra spēlētāja stiprās puses, nevis visus mērīt pēc vienas mērauklas, ko vēlās Dobrecovs. Un tā vairs nav spēlētāju vaina.

Maza atrauga par to visu, kas noticis šajā nedēļas nogalē.
Nebūs pārmaiņu treneru štābā, tad nekas arī nemainīsies.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-24 10:19, pirms 11 gadiem
Laba intervija.Tadu interviju vajadzetu vairak ar pasiem speletajiem,treneriem,futbola specialistiem ar lielu stazu,bet ne ar tadiem ka Andrejeva kungu,kurs futbola saprot mazak neka seit daudzie foruma lietitaji.Viktora teiktam gandriz visur piekritu.Par Starkova paliksanu trenera amata nepiekritu gan.Starkovs sen jau ir sevi izsmelis un butu vinam gods uzrakstit iesniegumu.Viktors pareizi teica ka izlase spele ar Lihtensteinu nespeja parorienteties uzbrukuma taktika.Labi ka Starkovs saprata ka ar tadu Lihtensteinu ir jaspele pirmo numuru.Bet ir viens BET.No totalas aizsardzibas uz uzbrukuma stilu ir japariet pakapiniski,nevis ta ka to izdarija Starkovs.Neatceros laikus kad uzbrukuma butu uzreiz 3 uzbruceji.Sakara ar to ari aizsardziba speleja haotiski.Skatijos,parsledzot kanalus citas speles(Niderlande-Igaunija un Slovakija-Lietuva).Lietuviesi paradija visai labu sniegumu un atnema punktus stiprai komandai,bet igauni zaudejot Holandei ar lielu rezultatu nesedeja dzila aizsardziba,bet pati vel uzbruka.Pie rezulta 0;2 divi igauni izgaja pret vienu vartsargu un tikai meistaribas trukuma del neisita vartus.Domaju neviens Igaunija neuzdrikstejas tik asi kritizet savu komandu,neka Latvijas izlasi pec kaunpilnu neizskirtu pret Lihtensteinu.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-24 10:21, pirms 11 gadiem
Vel neviens nav sapratis, ka Rudņevam bumba jadod kustiba, nevis uz vietas stavot.
Visi musu lielaakie sporta talanti- Ozoliņš, Gulbis, Rudņevs, Biedriņš- speeja un speej izmantot ātrumu, izveicibu un pozicijas izveli, kaa gandriz neviens pasaulee. Tas viņus padara un padarija ipashus, un vini vareja dominet top sportaveidos pasaulee.
Pie shiem vel var pieskaitit Pļaviņu, Irbi un vel dazhus.

Ozoliņš, Gulbis, Pahars- Individualo specigako sportistu top3.
Protams talak naak BMX, Skeletons un citi sporta veidi.

Nav mums daudz individuali specigi sportisti- pasaules merogaa, bet tas ari saprotams- esam tomer maza valsts.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-24 10:30, pirms 11 gadiem
Ļoti laba saruna ar Viktoru! Paldies. Sapratu daudzas man iepriekš neskaidras nianses par LV sbornuju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-03-24 10:50, pirms 11 gadiem
Bļa Rudņevam jāmeklē partneri vai partneriem Rudņevs? No meža izlīdis kkāds vēl te gudri spriedelē.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-24 10:56, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Paldies Edmundam par sarunu ar Viktoru. Tomēr svaigs no Augšielas nesasmacis viedoklis. Katrs normāls cilvēks ciena Viktora sasniegumu. Paskatiet paši, kas ir vairāk par Viktoru LAT VL iesituši???
Tātad viņš kaut ko zin.
Reāli ir tā, ka pilnīgi visam var piekrist un ar vēsu prātu arī par Starkovu. Visi mēs gribētu boskes un lēvus par treneriem, bet mums pat nauda nav 3.sķiras viestrenerim. No vietējiem es redzu, ka ir vērts mēģināt Popkovu. Ambīcijas, drosme un atklātība. 3 labas lietas, kas nav Starkovam. Par taktikas izvēli pārmest Starkovam ir divkosīgi, jo visu laiku ņaudējām, ka spēlējam ar 1 uzbrucēju. Un aizvakar jau arī nebija gluži 433, bet vairāk 4321. Vaina Starkovam un ko bija tajā, ka neveica sagatavošanu par to, lai nebūtu 2 komandas laukumā 4 aizsargi un 6 priekšā spēlējošie, bet par to jau rakstīju.
Ar vēsu prātu ņemot šo visu, vajag jaunu treneri, bet Starkovu atstājot par otru, jo viņš tomēr ir izkodis visu dvēseli un pat jaunā pārbūvētā izlasē 2/3 jau spēlēs no šī sastāva.
Kamiesim negāja spēle. Mārim bija neērtā puse un Rudi spēl'ja uz sevi, tātad katram sava uts, bet kritika par pendeli pat no Starkova izlija Caunem...

asaras žūst, dusmas izplēn, dzīve turpinās
Diez vai Starkovs ar savu spitigu raksturu piekristu klut par izlases otro treneri.Esmu parliecinats,glabt izlasi var tikai arzemju futbola lielvalsts specialists,un protams ne viena gada laika.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-03-24 11:22, pirms 11 gadiem
Acīmredzot visi futbolā iesaistītie cilvēki gūst kādu labumu, ka Starkovs ir pie izlases stūres. Kāpēc neviens nevar atklāti pateikt, ka Starkova laiks pagājis?!? Un kas notiek ar Latvijas Žurnālistiem?!? Jebkurā citā valstī presē, portālos jau labu laiku akmeņi tiktu mesti pārsvarā viņa virzienā. Pie mums tikai viegli uzbraucieni labākajā gadījmā. No kā visi baidās?!?

Te vainīgais izcelts Rudņevs. WTF?!? Dēļ vienas neizdarītas piespēles, kur pašam nemaz nebij tik slikta situācija sitienam. Nekādu pozitīvo novērtējumu viņam laikam neiedosi, jo nerealizēja savus pusmomentus, bet viņš ir tikai viens no vainīgajiem, kāpēc netika sasista Lihtenšteina, turklāt ne tuvu ne galvenais. Piektdien bija jābūt tai spēlei, kurā Artjoms varēs spēlēt tā kā HSV. Bet tā vietā viņam atkal nācās cīnīties par bumbu 40m no pretinieka vārtiem.
Pēc piektdienas pārliecinājos vēl vairāk, ka Rudņevs neiederas un diez vai kādreiz iederēsies Starkova izlases modelī. Ļoti žēl, jo esmu diezgan liels Rudņeva atbalstītājs un pateicoties viņam beidzot ir arī favorītklubs Bundeslīgā. Tad laikam atliek vien man naivi gaidīt Starkova nomaiņu.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-24 11:38, pirms 11 gadiem
eziitis rakstīja: Acīmredzot visi futbolā iesaistītie cilvēki gūst kādu labumu, ka Starkovs ir pie izlases stūres. Kāpēc neviens nevar atklāti pateikt, ka Starkova laiks pagājis?!? Un kas notiek ar Latvijas Žurnālistiem?!? Jebkurā citā valstī presē, portālos jau labu laiku akmeņi tiktu mesti pārsvarā viņa virzienā. Pie mums tikai viegli uzbraucieni labākajā gadījmā. No kā visi baidās?!?

Te vainīgais izcelts Rudņevs. WTF?!? Dēļ vienas neizdarītas piespēles, kur pašam nemaz nebij tik slikta situācija sitienam. Nekādu pozitīvo novērtējumu viņam laikam neiedosi, jo nerealizēja savus pusmomentus, bet viņš ir tikai viens no vainīgajiem, kāpēc netika sasista Lihtenšteina, turklāt ne tuvu ne galvenais. Piektdien bija jābūt tai spēlei, kurā Artjoms varēs spēlēt tā kā HSV. Bet tā vietā viņam atkal nācās cīnīties par bumbu 40m no pretinieka vārtiem.
Pēc piektdienas pārliecinājos vēl vairāk, ka Rudņevs neiederas un diez vai kādreiz iederēsies Starkova izlases modelī. Ļoti žēl, jo esmu diezgan liels Rudņeva atbalstītājs un pateicoties viņam beidzot ir arī favorītklubs Bundeslīgā. Tad laikam atliek vien man naivi gaidīt Starkova nomaiņu.
Tad sanāk, ka tev nebūtu pretenziju, ka Rudņevs pie Starkova nespēlētu Jo neiederas modelī. Pieskaņot komadu spēlētājam?
Vispār jau pēc tās piespēles Rudņevam bija vēl trīs momenti īsā laikā, kur viņš blieza, diemžēl stipri garām.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-24 11:52, pirms 11 gadiem
Protams, ka Rudņevs izlasē nespēlē labi, bet viņš ir savu klasi apliecinājis Eiropas līmenī un mums tādi futbolisti uz katra stūra nemētājas. Skaidrs, ka jebkurā gadījumā būs jāmeklē veidi kā viņu puslīdz veiksmīgi iekļaut izlases spēlē.

Es daudz vairāk brīnos, kāpēc neviens nerunā par aizsargiem un to lomu uzbrukumā. Manuprāt, tieši viņu nespēja veiksmīgi iesākt uzbrukumus un absolūti nepareizi pieņemtie lēmumi ļoti bieži liek izlases spēlei izskatīties tik haotiskai un bezjēdzīgai. Visu cieņu Kļavam par viņa atdevi un agresivitāti, bet viņš ir pirmais no šīs izlases, kuram jāpasaka paldies un uz redzēšanos. Neatceros, kad viņš pēdējo reizi būtu atdevis elementāru ātru, precīzu piespēli pa zemi. Spēlē ar Lihtenšteinu bija vairāki momenti, kad prasījās viegla piespēle brīvam partnerim, bet tā vietā viņš močīja absurdu longballu un uzbrucējiem, kas ir skaitliskā mazākumā starp pretinieku aizsargiem.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-24 11:52, pirms 11 gadiem
Piekrītu, ka nevajadzētu novelt vainu tikai uz Rudņevu. Uz viņu jau tāpat tiek izdarīts spiediens, visi gaida no viņa golus tikai tāpēc, ka viņš spēlē Hamburgā. Bet varbūt nevajag pārmest viņam par viņa spēles stilu, jo vismaz Hamburgā tas strādā? Vajag meklēt risinājumu problēmas saknē. Un sakne nav Rudņeva vēlme individuāli spēlēt. Sakne ir kvalitātes trūkums pussargu līnijā. Mums vajag cilvēkus, kas labi pārredzētu laukumu, spētu atdot precīzu laicīgu piespēli uz tukšu vietu un uzskriet sprintiņu, apspēlējot pretinieku. Cik jūs tādas reizes spēlē pret Lihtenšteinu redzējāt? Gaužām maz.

Trūkst mums šobrīd vidējā līnijā tādu veču kā Astafjevs, kurš savos labākajos gados bija ļoti stabils un palīdzēja aizsardzībā arī, Laizāns, kurš ne tikai teicami izpildīja standartsituācijas, bet lieliski pārredzēja laukumu, Rubins, kurš varēja kā mazais nazītis uzskriet pa flangu, apspēlēt pretinieku un uzšaut.

Tagadējie spēlētāji, šķiet, paši neapzinās savas kvalitātes. Ar ko gan aiz'pagājušajā sezonā FKV sastāvā slavens bija Oļegs Laizāns? Ar neapturami spēcīgu tālšāvienu... Cik reizes viņš to ir mēģinājis pielietot izlasē?
1 2 60 komentāri