Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" cenšas pieteikt Turanu Rafinjas vietā, FIFA atbildi vēl nesniedz

Rolands Eliņš

"Barcelona" cenšas pieteikt Turanu Rafinjas vietā, FIFA atbildi vēl nesniedz
Arda Turans
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" oficiāli iesniedzis pieteikumu Arda Turana reģistrācijai savā sastāvā, ko Spānijas Futbola federācija jau apstiprinājusi. To pašu nepieciešams izdarīt arī FIFA un, lai arī atsevišķi Spānijas mediji vēsta, ka FIFA atteikusies to darīt, organizācijas amatpersonas oficiāli paziņojušas, ka galīgais lēmums vēl nav pieņemts.

Turcijas izlases kapteinis Arda Turans vasarā pārcēlās uz "Barcelona" pēc vairākām Madrides "Atletico" pavadītām sezonām, taču jaunajā komandā nevarēja tikt pieteikts, jo "Barcelona" bija jāsadzīvo ar FIFA sodu un noteikto jauno spēlētāju reģistrācijas liegumu. Turanam līdz ar to bija paredzēts komandas spēlēs iesaistīties tikai janvārī, kad reģistrācijas liegums būtu beidzies, taču situāciju mainīja Rafinjas nopietnais savainojums.

"Barcelona" tik nopietnas traumas gadījumā saskaņā ar reglamentu varēja pieprasīt iespēju Rafinjas vietā pieteikt kādu citu spēlētāju, un tā izvēlējās Turanu. Neoficiāli tiek vēstīts, ka Spānijas Futbola federācija šo prasību apmierināja, taču tagad "bumba pārgājusi" FIFA laukuma pusē, proti, arī tai jāapstiprina "Barcelona" pieteikums.

Vairāki Spānijas mediji ar Madrides "Real" atbalstošo "Marca" priekšgalā šodien pavēstīja, ka FIFA Katalonijas kluba pieteikumu noraidījusi un neļaus Turanam nonākt "Barcelona" sastāvā ātrāk nekā nākamā transfēru loga sākumā. Tiesa, FIFA preses pārstāvis Spānijas ziņu aģentūrai "Ara" šo informāciju noraidījis kā nepilnīgu un pavēstījis, ka galīgais lēmums Turana lietā vēl nav pieteikts: "Šis pieteikums joprojām tiek izskatīts un analizēts."

Turana aģents Ahmets Buluts iepriekš jau bija izteicies Spānijas radio "Esports Cope", ka Turans fiziski un morāli ir gatavs jebkurā brīdī sākt piedalīties oficiālos mačos un spēļu prakses trūkums viņu varētu aizkavēt tikai nedaudz: "Turanam bija divas spēles izlasē - pret Latviju un Nīderlandi. Viņš ir priecīgs par iespēju tikt laukumā pirms janvāra, taču Arda arī saprot, ka FIFA atļauju iegūt nav viegli. Mēs neesam optimistismi par iznākumu. Ceru, ka FIFA piekritīs, taču mums jābūt reālistiem. Šobrīd esam samierinājušies ar domu, ka Turans "Barcelona" debitēs tikai janvārī."

Izmantotie resursi:
La FIFA assegura que no ha denegat encara la...
FIFA rebuff Barēa's Arda request - MARCA.com...

  +4 [+] [-]

, 2015-09-23 17:49, pirms 9 gadiem
Būtu saprotami - ja Rafiņjas vietā viņi var pieteikt kādu kurš nav tiko nopirkts! Ardu nevajadzētu ļaut pieteikt. Esmu pilnībā pret.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-23 17:50, pirms 9 gadiem
noteikumi ir noteikumi - Tā jau Farsa ir mahinatoru klubs...

  -1 [+] [-]

, 2015-09-23 17:57, pirms 9 gadiem
Arda ta paaris meeneshus pagaidiis,bet ko dariit tiem siikajiem un vinju gjimeneem,kuriem FIFA sankciju deelj visi sapnji par skaistu dziivi un karjeeru Katalonijaa tagad sabrukushi

  +2 [+] [-]

, 2015-09-23 18:22, pirms 9 gadiem
Arda un Suarezs kopā, vienā komandā, uz laukuma...Nevaru vien sagaidīt

  -4 [+] [-]

, 2015-09-23 18:41, pirms 9 gadiem
Pareizi vien butu ka neljautu.

Tikmer viss, ko 555 man var pateikt preti, ir sadomat kaut ko rupju.
Respektivi, ir izglitoti cilveki, un tad ir ari tie, kuriem shajaa zinjaa ta shvakak.

  -2 [+] [-]

, 2015-09-23 18:43, pirms 9 gadiem
Parak daudz sadomajushies ir Barcas fani.

Jaatgriezhas vien ir pie shii statementa.

  -3 [+] [-]

, 2015-09-23 18:46, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: Arda ta paaris meeneshus pagaidiis,bet ko dariit tiem siikajiem un vinju gjimeneem,kuriem FIFA sankciju deelj visi sapnji par skaistu dziivi un karjeeru Katalonijaa tagad sabrukushi
Mahinatori esat, mahinatori paliksiet
Redz, kad noker, tad visi parejie vainigi.

Gandriz vai tas pats, kas Putinam pateikt "bet ko tagad visi Latvijas krievu berni daris, kad Latvija nav Krievijas guberna?"

  -3 [+] [-]

, 2015-09-23 18:49, pirms 9 gadiem
P.S. - gaidu kartejo 555 inteligento atbildi.

Droshi vien konstruktivi - iesakuma atkal par kaut ko tikshu nodevets un tad kartejais arguments par to, ka nejau noteikumu parkapejs ir vainigs. Noteikumi ka tadi ir vainigi :d

  +3 [+] [-]

, 2015-09-23 18:59, pirms 9 gadiem
DaMarcus rakstīja: Mahinatori esat, mahinatori paliksiet
Redz, kad noker, tad visi parejie vainigi.

Gandriz vai tas pats, kas Putinam pateikt "bet ko tagad visi Latvijas krievu berni daris, kad Latvija nav Krievijas guberna?"
es jau nesaku ka Barca buutu nevainiiga,bet tik to,ka no shii leemuma vairaak ciesh beerni nevis klubs,var sodiit klubu,ko ar izdariija,bet par ko jaasoda beerni un vinju gjimenes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-09-23 19:06, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: es jau nesaku ka Barca buutu nevainiiga,bet tik to,ka no shii leemuma vairaak ciesh beerni nevis klubs,var sodiit klubu,ko ar izdariija,bet par ko jaasoda beerni un vinju gjimenes
Mana komentara otro dalju izlasi

Un padoma.
Tu atkal mal vienu un to pashu.
Nezinu, pasham likas, ka pateici kaut ko jaunu? Ne, atkartoji savu komentaru savadakiem vardiem

  -2 [+] [-]

, 2015-09-23 19:10, pirms 9 gadiem
haincs haralds grafs rakstīja: https://www.lsm.lv/lv/raksts/futbols/sports/katalonijai-iegustot-neatkaribu-barcelona-var-izslegt-no-spanijas-futbola-cempionata.a146866/
Gan jau ka neizslegtu, jo Barcelona ir mes que un club :d

Domaju, ka Spanijas sporta likums uz vinjiem neattieksies. Jo tas attiecas uz klubiem, nevis VAIRAK kaa klubiem

  -3 [+] [-]

, 2015-09-23 19:13, pirms 9 gadiem
Barcelona ir Barcelona.
Neviena valsts vai starptautiska institucija nevar tai noteikt, kas darams.
Katraa zinjaa, ja Barcu kaa Katalonijas klubu izslegtu no Spanijas un liktu spelet Katalonijaa, taa butu vel neredzeta netaisniba. Ka var neljaut spelet pashai Barcelona jebkur, kur ta velas.

     [+] [-]

, 2015-09-23 19:23, pirms 9 gadiem
DaMarcus rakstīja: Barcelona ir Barcelona.
Neviena valsts vai starptautiska institucija nevar tai noteikt, kas darams.
Katraa zinjaa, ja Barcu kaa Katalonijas klubu izslegtu no Spanijas un liktu spelet Katalonijaa, taa butu vel neredzeta netaisniba. Ka var neljaut spelet pashai Barcelona jebkur, kur ta velas.
lai slēdz ārā. Ja jau paši Katalonirši grib neatkarīgu valsti - tad lai taisa savu čempi

  -4 [+] [-]

, 2015-09-23 19:42, pirms 9 gadiem
nesaprotu par ko DaMarcus cepās:
""Barcelona" tik nopietnas traumas gadījumā saskaņā ar reglamentu varēja pieprasīt iespēju Rafinjas vietā pieteikt kādu citu spēlētāju, un tā izvēlējās Turanu."
ko tad Barsai bija jādara, goda pēc atteikties no šādas iespējas, jo tas neapmierinās kādu anonīmu interneta komentētāju Latvijā?

  -1 [+] [-]

, 2015-09-23 19:46, pirms 9 gadiem
būtu labāk cepies par to, kā City drīkst 130 miljonus izmest pa vienu vasaru un nesaskarties ar FIFA sankcijām. Vai arī , kāpēc FIFA ļauj Chelsea uz īri 33 spēlētājus izlikt (brīnos, ka vēl visi EPL spēlētāji nav Chelsea sistēmā)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-23 19:57, pirms 9 gadiem
Kur tad Barcas it kā superīgā akadēmija ? Lai ņem no turienes spēletāju- jaunu talantu!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-23 20:34, pirms 9 gadiem
Problem? rakstīja: nesaprotu par ko DaMarcus cepās:
""Barcelona" tik nopietnas traumas gadījumā saskaņā ar reglamentu varēja pieprasīt iespēju Rafinjas vietā pieteikt kādu citu spēlētāju, un tā izvēlējās Turanu."
ko tad Barsai bija jādara, goda pēc atteikties no šādas iespējas, jo tas neapmierinās kādu anonīmu interneta komentētāju Latvijā?
Kāds sakars ar atteikšanos no iespējas? Kur problēma paņemt kādu no akadēmijas, nevis tieši Turanu. Ir tak Sandro, Munirs un vēl Haliloviču varētu izmēģināt ja nebūtu īrē, bet nu var tak pacelt un mēģināt iespēlēt kaut kādu Kamaru vai Dongou, Barcas faniem labāk zināt.

     [+] [-]

, 2015-09-23 20:38, pirms 9 gadiem
blah rakstīja: Kāds sakars ar atteikšanos no iespējas? Kur problēma paņemt kādu no akadēmijas, nevis tieši Turanu. Ir tak Sandro, Munirs un vēl Haliloviču varētu izmēģināt ja nebūtu īrē, bet nu var tak pacelt un mēģināt iespēlēt kaut kādu Kamaru vai Dongou, Barcas faniem labāk zināt.
Barselona pati zin, ko viņi grib un gribēs, nejau faniem to izdomāt,ko var cepties

     [+] [-]

, 2015-09-23 20:39, pirms 9 gadiem
Converse87 rakstīja: Kur tad Barcas it kā superīgā akadēmija ? Lai ņem no turienes spēletāju- jaunu talantu!
kur reālam ir akadēmija , karaliskajam klubam?

  +1 [+] [-]

, 2015-09-23 20:44, pirms 9 gadiem
alliks rakstīja: kur reālam ir akadēmija , karaliskajam klubam?
Kas tad tev, sirsniņa sasāpējās, ka Real jāpiemin? Real sastāvā pašlaik ir pieejami 5 spēlētāji, kuri izgājuši Kastillju, manuprāt, pietiekami... Bet nebrīnītos, ja tu domāji ka neviens.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-23 21:00, pirms 9 gadiem
blah rakstīja: Kas tad tev, sirsniņa sasāpējās, ka Real jāpiemin? Real sastāvā pašlaik ir pieejami 5 spēlētāji, kuri izgājuši Kastillju, manuprāt, pietiekami... Bet nebrīnītos, ja tu domāji ka neviens.
Kurš tad no starta 11mitnieka ir izgājis no akadēmijas?

  +2 [+] [-]

, 2015-09-23 21:15, pirms 9 gadiem
Problem? rakstīja: Kurš tad no starta 11mitnieka ir izgājis no akadēmijas?
Muļķīgs jautājums, ņemot vērā to, ka Barsai pašai palikuši vairs, ja nemaldos, 3 spēlētāji pamata 11 (Messi, Iniesta, Busketss), bet nu ja tik ļoti gribi zināt, tad 1 - Karvahals. Turklāt pie Benitesa tāds starta 11 ir relatīvs jēdziens, jeb, kā viņš pats izteicās - garantēta vieta ir tikai CR.

     [+] [-]

, 2015-09-23 21:17, pirms 9 gadiem
blah rakstīja: Kāds sakars ar atteikšanos no iespējas? Kur problēma paņemt kādu no akadēmijas, nevis tieši Turanu. Ir tak Sandro, Munirs un vēl Haliloviču varētu izmēģināt ja nebūtu īrē, bet nu var tak pacelt un mēģināt iespēlēt kaut kādu Kamaru vai Dongou, Barcas faniem labāk zināt.
Sandro un Munirs jau kopsh shii gada saakuma ir pirmaas komandas speeleetaaji.Rafinjas vietaa jau no B komandas ir pacelts uz augshu Gumbao,taa kaa vieta nepaliek tuksha,runa vairaak ir par iespeeju pieteikt ko atbilstoshu,ja jau pastaav taada iespeeja noteikumos,nevis vienkaarshi aizlaapiit caurumu komandaa

  +1 [+] [-]

, 2015-09-23 21:28, pirms 9 gadiem
Problem? rakstīja: būtu labāk cepies par to, kā City drīkst 130 miljonus izmest pa vienu vasaru un nesaskarties ar FIFA sankcijām. Vai arī , kāpēc FIFA ļauj Chelsea uz īri 33 spēlētājus izlikt (brīnos, ka vēl visi EPL spēlētāji nav Chelsea sistēmā)
Tad diez ko Juvei teikt, kura izīrējusi ap 60 spēlētājiem?

     [+] [-]

, 2015-09-23 21:56, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: Sandro un Munirs jau kopsh shii gada saakuma ir pirmaas komandas speeleetaaji.Rafinjas vietaa jau no B komandas ir pacelts uz augshu Gumbao,taa kaa vieta nepaliek tuksha,runa vairaak ir par iespeeju pieteikt ko atbilstoshu,ja jau pastaav taada iespeeja noteikumos,nevis vienkaarshi aizlaapiit caurumu komandaa
Nu par Sandro un Minuru es zinu, bet tāpat jau kaut ko vēl būtu jāpaceļ pēc idejas līdz janvārim (ja FIFA neatļauj reģistrēt), kad tur jāliek vai nu Turans vai Nolito, ja nopērk. Par Gumbao gan es nezinu kurā pozīcijā viņš spēlē.

     [+] [-]

, 2015-09-23 21:57, pirms 9 gadiem
blah rakstīja: Nu par Sandro un Minuru es zinu, bet tāpat jau kaut ko vēl būtu jāpaceļ pēc idejas līdz janvārim (ja FIFA neatļauj reģistrēt), kad tur jāliek vai nu Turans vai Nolito, ja nopērk. Par Gumbao gan es nezinu kurā pozīcijā viņš spēlē.
tiirs balsta pussargs

     [+] [-]

, 2015-09-23 22:01, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: tiirs balsta pussargs
Nu tad jau viņš nevar uzbrukuma flangos spēlēt. Manuprāt, līdz janvārim pilnīgi pietiktu ar Sandro un Muniru, ja vien nenoķers traumas, bet nu drošības pēc jau vajadzētu pacelt vēl kādu, kuru laist tikai ārkārtas gadījumā.

     [+] [-]

, 2015-09-24 02:13, pirms 9 gadiem
blah rakstīja: Muļķīgs jautājums, ņemot vērā to, ka Barsai pašai palikuši vairs, ja nemaldos, 3 spēlētāji pamata 11 (Messi, Iniesta, Busketss), bet nu ja tik ļoti gribi zināt, tad 1 - Karvahals. Turklāt pie Benitesa tāds starta 11 ir relatīvs jēdziens, jeb, kā viņš pats izteicās - garantēta vieta ir tikai CR.
Man patīk šitie gudrinieki, nu nopietni, real fana vietā šo tēmu nebūtu cēlis augšā

Izņemot trīs pieminētos, nez kapēc ir piemirsti Pique, Alba? Serhio Roberto pašlaik ir stabils pamatsastāvs + visu laiku blakus turpat esošie Batra, Montoya, Sandro, Munirs...

PS. Protams, gribētos Turanu jau tagad... lieti noderētu. Un palasot komentārus vispār nesaprotu par ko ir cepiens...? Ja noteikumos ir minēts "jebkuru citu spēlētāju" kādēļ gan nē?