Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jaunajiem Latvijas triatlonistiem pirmās trīs vietas Igaunijas kausa posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Jaunajiem Latvijas triatlonistiem pirmās trīs vietas Igaunijas kausa posmā
Danila Proščinko (no kreisās), Artūrs Liepa un Sandis Kornijenko. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Latvijas jaunie triatlonisti Artūrs Liepa, Danila Proščinko un Sandis Kornijenko svētdien Karksi-Nuijas pilsētā aizņēma visu goda pjedestālu Igaunijas kausa pēdējā posma sacensībās junioru ieskaitē.

375 metru peldēšanu trīs Latvijas juniori veica gandrīz vienā laikā, bet tobrīd neatradās priekšgalā, no līdera atpaliekot nedaudz virs desmit sekundēm. Pēc tam desmit kilometru riteņbraukšanā trīs mūsējie brauca četru līderu grupā kopā ar igauni Sanderu Āviku, bet izšķirošā bija 2,5 kilometru skriešana, kurā Liepa bija ātrākais starp līderiem un svinēja uzvaru, par astoņām sekundēm apsteidzot Proščinko, kamēr vēl 19 sekundes zaudēja Kornijenko un tika pie trešās vietas.

Vēl šajās sacensībās septītais starp junioriem bija Kristaps Dūzis, kurš Liepam piekāpās par gandrīz divām ar pusi minūtēm.

Kā zināms, pirms nedēļas Rīgas triatlona ietvaros notikušajā Eiropas junioru kausa posmā arī tieši Liepa bija labākais no mājiniekiem, izcīnot devīto vietu.

Garākajā distancē (750m+20km+5km) svētdien otro vietu starp dāmām izcīnīja Daniela Leitāne, kura nepilnu pusminūti zaudēja Anetei Zukerei. Zīmīgi, ka šajā distancē startēja arī Danielas māte Evita Leitāne, gūstot trešo vietu savā vecuma grupā. Vēl uzvaru savā grupā izcīnīja Māris Liepa, kopējā ieskaitē esot 13. vietā, bet Raimonds Garenčiks savā grupā bija otrs labākais.

Ar Igaunijas kausa pēdējo posmu, kurā piedalījās ap 150 sportistiem, pie mūsu ziemeļu kaimiņiem noslēdzās triatlona sezona. Latvijas izlases vīri pēc šīm sacensībām Otepē pilsētā aizvadīs nedēļu ilgu treniņnometni un pēc tam dosies uz 5. septembrī plānoto Siguldas akvatlonu.