Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatskim Strasbūrā vajag vismaz +10, Pasečņikam jānoturas pret poļiem

Andrejs Siliņš

Bagatskim Strasbūrā vajag vismaz +10, Pasečņikam jānoturas pret poļiem
Oskars Ernšteins (fonā) un Ainars Bagatskis
Foto: nn-basket.ru

Šovakar otrajā prestižākajā Eiropas basketbola klubu turnīrā ULEB Eiropas kausā norisināsies atlikušās trīs ceturtdaļfināla atbildes spēles un divās no tām spēlēm Latvijas piederīgo pārstāvētās komandas.

22:30 Pasečņikam un "Gran Canaria" jāpārtrauc poļu tradīcija uzvarēt izbraukumā

Vakar norisinājās pirmā atbildes spēle, kurā Stambulas “Galatasaray”, kas pirmajā mačā zaudēja ar desmit punktiem, mājās ar 72:59 apspēlēja Minhenes “Bayern”, tādējādi divu spēļu summā triumfējot ar trim punktiem un kā pirmā iekļūstot pusfinālā. Stambulas ambiciozā kluba pretiniece pusfinālā būs “Herbalife Gran Canaria” un “Stelmet Zielona Gora” dueļa uzvarētāja.

Pirmajā abu komandu mačā Polijā uzvaru ar 11 punktu pārsvaru (93:82) svinēja spāņi. Anžejs Pasečņiks laukumā devās pamata pieciniekā, nospēlēja 11 minūtes, kuru laikā guva četrus punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas. Anžejam arī četras personiskās piezīmes. Rezultatīvākais uzvarētājiem tovakar bija slovēņu centrs Alens Omičs, kurš guva 20 punktus, kā arī izcīnīja astoņas bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles, bet Somijas izlases aizsargam Sasu Salinam 16 punkti. “Zielona Gora” labā 20 punktus guva amerikāņu aizsargs Dī Bosts, kuram arī astoņas piespēles un sešas bumbas.

Grankanārijas galvenais treneris Aito Garsija Renesess gan publiski pirmajā mačā iegūto 11 punktu pārsvaru nosauca par joku: “Šī ir 80 minūšu gara spēle un 11 punkti tajā pagaidām nenozīmē neko. Punktu starpība būs svarīga tikai pēdējās mača minūtēs.” Ļoti interesants fakts ir tas, ka “Stelmet Zielona Gora”, kas regulāro turnīru aizvadīja Eirolīgā, pēc nonākšanas Eiropas kausā zaudējusi visās mājas spēlēs, bet uzvarējusi pilnīgi visās izbraukuma spēlēs līdz šim. “Mums par to nav jāsatraucas,” norādīja Aito. “Zinām pretinieku potenciālu, mums jākoncentrējas savam sniegumam.”

21:00 Bagatskim un Ņižņijai jāatspēlē deviņu punktu deficīts

Pusotru stundu agrāk laukumā Strasbūrā dosies Francijas čempionāta līdere “Strasbourg” un Krievijas čempionāta play-off dalībniece “Nizhny Novgorod” ar Ainaru Bagatski pie stūres, kā arī Artūru Štālbergu un Oskaru Ernšteinu blakussēdētāju vietās. Pirmais mačs Ņižņijā noslēdzās ar franču uzvaru 94:85. Nelīdzēja nedz Jevgēņija Baburina rezultatīvākā spēle sezonā ar 20 punktiem (3p. 5/8), nedz vairāk atlēkušo bumbu, rezultatīvu piespēļu, mazāk kļūdu un ievērojami vairāk iespēju uzbrukt no soda metienu līnijas.

“Vienīgais, ar ko pretinieki pārsteidza, bija augstā metienu precizitāte,” pēc pirmās spēles sacīja Bagatskis. Strasbūra izbraukuma mačā realizēja 65,9% divpunktu metienu, kā arī 71,4% (!) trīspunktnieku. “Mums ir skaidrs, kā tikt galā ar deficītu,” pirms otrā mača kluba mājaslapā citēts Bagatskis. “Atliek tāds nieks kā to realizēt laukumā. Vienīgā problēma ir tā, ka pretī būs ļoti laba komanda. Mums nav ne panikas, ne baiļu, esam ieradušies paveikt savu darbu.”

Ja “Nizhny Novgorod” izdosies pārvarēt deficītu un iekļūt pusfinālā, tā būs otrā reize vēsturē un otrā reize pēdējās trīs sezonās, kad komanda tikusi Eiropas otra prestižākā turnīra labāko četriniekā. Toreiz gan Bagatskis vēl nebija pie komandas.

“Mums jākoncentrējas no paša spēles sākuma. Jāignorē pirmās spēles rezultāts, nedrīkstam pretiniekiem ļaut uzņemt tempu un iegūt pārliecību,” komentēja “Strasbourg” kluba galvenais treneris Vensāns Kolē, ar kuru Bagatskim nācies šķērsot ceļu bieži, tostarp izlašu līmenī (Kolē ir Francijas izlases galvenais treneris). Strasbūras klubam šī ir pirmā reize, spēlējot Eiropas kausa izslēgšanas turnīrā. Divās iepriekšējās sezonās komanda netika tālāk par otro kārtu, toties 2013./2014. gada sezona tika sākta Eirolīgas turnīrā.

Šī dueļa uzvarētājai pusfinālā būs jāmēro spēki ar kādu no Itālijas komandām. Pēc pirmās spēles Milānas “EA7 Emporio Armani” ir vadībā pret Trento “Dolomiti Energia” ar 83:73.

ULEB Eiropas kauss, ceturtdaļfināls

Duelis1. spēle2. spēleSumma
Galatasaray – Bayern89:9972:59161:158
Herbalife Gran Canaria – Stelmet Zielona Gora93:8222:30
Strasbourg – Nizhny Novgorod94:8521:00
EA7 Emporio Armani – Dolomiti Energia83:7321:00