Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Monaco" maksās 25 miljonus sezonā, lai paliktu ārpus Francijas

Rolands Eliņš

"Monaco"  maksās 25 miljonus sezonā, lai paliktu ārpus Francijas
"Monaco" futbolisti
Foto:AFP/Scanpix

Francijas Profesionālā līga (LFP) noslēgusi vienošanos ar klubu „Monaco” un vairs nepieprasīs tā mītnes pārcelšanu no nodokļu ziņā izdevīgās Monako uz Franciju, kurā nesen stājies spēkā tā sauktais bagātnieku jeb 75% nodoklis. Par iespēju palikt ārpus Francijas „Monaco” katru sezonu pārskaitīs LFP 25 miljonus eiro kā sava veida kompensāciju.

„Monaco” priekšrocības pārējo Francijas klubu priekšā zemo Monako pilsētvalsts nodokļu dēļ kļuva īpaši spilgtas pēc tam, kad Francijas augstākā tiesa apstiprināja 75% nodokli ieņēmumiem, kuri pārsniedz vienu miljonu eiro. Reaģējot uz to, LFP jau ilgāku laiku pieprasīja, lai „Monaco” pārceļ savu mītni uz Francijas teritoriju un maksā nodokļus kā visi pārējie „Ligue 1” klubi.

Abas puses beidzot radušas kompromisu, un LFP mājaslapā norādīts, ka līga neturpinās virzīt prasību par „Monaco” pārcelšanu. Tā vietā „Monaco” katras sezonas sākumā samaksās līgai 25 miljonus eiro, tādējādi nedaudz izlīdzinoties ar pārējo klubu izdevumiem nodokļos, tiesa, vēl nav zināms, cik ilgi šī vienošanās būs spēkā, iespējams, ka tikai nākamās divas sezonas.

Noslēgtā vienošanās uzskatāma par izdevīgu abām pusēm, jo „Monaco” var būt droša par savu pašreizējo mītnes vietu un noskatīties, kā tās konkurenti Francijas čempionātā nodokļos samaksā trīs ceturtdaļas no algu izdevumiem, bet LFP ieguvusi stabilu ienākumu avotu, kas palīdzēs salāpīt līgas ekonomiku.

Klaudio Ranjēri trenētais klubs šobrīd ieņem otro vietu Francijas čempionātā, par pieciem punktiem atpaliekot no PSG. Kā jau ziņots, tad „Monaco” šodien guva apstiprinājumu, ka sezonas beigusies tās uzbrukuma līderim Radamelam Falkao, kuram nopietns savainojums liks izlaist arī Pasaules kausa finālturnīru.

Izmantotie resursi:
LFP.fr - Communiqué de la LFP
Monaco trouve un accord de 25 millions avec la...

  -4 [+] [-]

, 2014-01-23 23:34, pirms 10 gadiem
stabils ienākumus avots???? nesmīdiniet! krievu oligarhs, kuram klubs ir rotaļlieta nav stabils ienākums

  +4 [+] [-]

, 2014-01-23 23:40, pirms 10 gadiem
tūlīt visi klubi būs deklarējušies Monte Karlo

  +2 [+] [-]

, 2014-01-24 00:42, pirms 10 gadiem
25 miljoni,zinot Monaco iespeejas,taas ir kapeikas,iztiks bez treshaa vaartsarga

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 09:05, pirms 10 gadiem
Un tagad Francijas nodokļu iekasētājam aka VID vajadzētu celt trauksmi, jo tā nauda, kurai būtu jāienāk valsts kasē tagad ieripos futbola līgas caurumos. Protams, ja arī tur valda tāda pati blatu un kukuļošnas sistēma kā mums, tad jau varbūt arī tiks sveikā cauri.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 10:01, pirms 10 gadiem
Ļoti "godīgi" pret pārējiem "Ligue 1" klubiem. Plus kā jau augstāk komentārā NilsK izteicās, tad 25miljoni priekš Monako ir spļāviens ezerā.

  -1 [+] [-]

, 2014-01-24 14:24, pirms 10 gadiem
Sullivan rakstīja: Ļoti "godīgi" pret pārējiem "Ligue 1" klubiem. Plus kā jau augstāk komentārā NilsK izteicās, tad 25miljoni priekš Monako ir spļāviens ezerā.
nu bet lai visi tā dara. kāda starpība. ir gan godīgi pret visiem