Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Grīzmana vārti nodrošina "Atletico" minimālu uzvaru

Andris Mednis
Andris Mednis

Grīzmana vārti nodrošina "Atletico" minimālu uzvaru
Antuāns Grīzmans pēc vārtu guvuma
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar plkst. 21:30 savu Spānijas futbola čempionāta pirmās kārtas spēli aizvadīja Madrides "Atletico", savā "Vicente Calderon" stadionā testējot līgas jaunpienācēju "Las Palmas". Pateicoties Antuāna Grīzmana gūtajiem vārtiem ar rikošeta palīdzību, madridieši izcīnīja uzvaru ar rezultātu 1:0.

Djēgu Simeones vadītās "Atletico" sastāvā šovakar debitēja šovasar no "Porto" iegādātais uzbrucējs Džeksons Martiness, kurš uzbrukumā spēlēja kopā ar madridiešu iepriekšējās sezonas uzbrukuma līderi Antuānu Grīzmanu. Savukārt "Las Palmas" Spānijas augstākajā futbola sabiedrībā atgriezās pēc 13 gadu pārtraukuma un šovakar Pako Ereras vadīto komandu gaidīja smags pārbaudījums. Viesiem gan izdevās izvairīties no milzīgā spiediena, kādu parasti pirmajās minūtēs sagādā pretiniekiem "Atletico", tomēr mājiniekiem 16. minūtē ar nelielu veiksmes palīdzību izdevās gūt vārtus. Grīzmans izpildīja tiešo brīvsitienu, bumba nedaudz skāra mūrī esošo spēlētāju un ar to bija pilnīgi pietiekami lai vārtsargs Rauls Lisoains uz šo rikošetu nespētu noreaģēt (1:0).

Pēc gūtajiem vārtiem laukuma saimnieki nemetās uzreiz nostiprināt vadību. Kopumā pirmais puslaiks aizritēja diezgan vienmuļā gaisotnē, jo "Las Palmas" īsti nespēja sagādāt nekādas grūtības pretinieku aizsardzībai, savukārt "Atletico" bija pārliecināti par uzvaru un neizskatījās ieinteresēti to noteikti pierādīt sagrāves formā. Neliels aktivitātes uzplaiksnījums no mājinieku puses tika izrādīts pirms paša pārtraukuma, tomēr viesi ar sava vārtsarga tiešu līdzdalību nosargāja savus vārtus un pārtraukumā komandas devās saglabājot skatītājiem teorētisku intrigu.

Atgriežoties laukumā spēles aina būtiski nemainījās. Mājinieki bez īpašas degsmes centās uzbrukt un vienā no momentiem Martiness sev ierastā stilā atbrīvojās no sedzēja, vienīgi bumbu raidīja nedaudz garām vārtiem. Šādā mačā "Las Palmas" reālākā iespēja gūt vārtus varētu rasties pēc standartsituācijām un 58. minūtē šāda iespēja radās. Pēc tiešā brīvsitiena un centrējuma soda laukumā aizsargs Davids Simons tika aizmirsts pie tālā vārtu stūra, tomēr izdevīgā situācija netika izmantota, jo ar galvu raidītā bumba skārusi pārliktni laukuma robežas atstāja. 72. minūtē viesi pamanījās izveidot vēl vienu lielisku iespēju, bet šoreiz izcils vārtos bija Jans Oblaks, paspējot lēcienā atvairīt stūrī lidojošo bumbu. 90. minūtē mājiniekiem bija vēl viena iespēja gūt vārtus ar tiešo brīvsitienu, bet pēc Kokes gandrīz perfekti izpildītā sitiena bumba trāpīja pa vārtu stabu. Līdz ar to "Atletico" La Liga šīs sezonas čempionātu uzsāka lai arī ar neizteiksmīgu, tomēr svarīgu uzvaru ar rezultātu 1:0.

La Liga, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Malaga - Sevilla0:0
Espanyol - Getafe1:0 (1:0)Sevilja 3'
Deportivo - Real Sociedad0:0
Atletico - Las Palmas1:0 (1:0)Grīzmans 16'
Rayo Vallecano - Valencia22.08.23:30
Athletic - Barcelona23:08.19:30
Sporting - Real Madrid23.08.21:30
Levante - Celta23.08.23:00
Real Betis - Villarreal23.08.23:30
Granada - Eibar24.08.21:30

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...

  +2 [+] [-]

, 2015-08-22 23:28, pirms 9 gadiem
Vāji!

     [+] [-]

, 2015-08-22 23:28, pirms 9 gadiem
treninjspeele Atletico,pat iipashi necentaas,lai gan,ja Oblaks beigaas neizglaabtu,vareeja ar daspeeleeties
P.S.zeel ka Las Palmas Valerons neizgaaja laukumaa,gribeejaas uz vecmeistaru paskatiities
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-23 01:26, pirms 9 gadiem
La Liga vaarti noburti,arii Rayo pret Valenciju 0:0,Raiens baigi labs vaartsargs prieksh Valencijas izraadiijies,buus nopietna ciinja,kad Lopes buus atpakalj,un, ja Mustafi taa turpinaas speeleet,tad driiz no kaada megakluba atkal betmenu kasee ieripos normaala summinja