Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG trijās pārbaudes spēlēs 20:0, Mbapē paziņo par palikšanu Parīzē arī nākamsezon

Agris Suveizda

PSG trijās pārbaudes spēlēs 20:0, Mbapē paziņo par palikšanu Parīzē arī nākamsezon
Kiljans Mbapē.Foto: Reuters/Scanpix

Francijas spēcīgākais futbola klubs PSG vakar aizvadīja pēdējo pārbaudes spēli pirms sezonas atsākšanas, savā laukumā ar 4:0 sagraujot Skotijas čempioni Glāzgovas "Celtic". Pa vārtiem guva Kiljans Mbapē, Neimārs, Anders Errera un Pablo Saravija.

Jau pirmajā minūtē ar vārtiem izcēlās Mbapē, kurš pēc mača kliedēja pēdējās šaubas, ka komandu pārstāvēs arī nākamajā sezonā. "Esmu šeit. Projektā būšu jau ceturto sezonu," 21 gadu vecais uzbrucējs sacīja intervijā "BeIN Sport".

"Kluba 50. gadskārta ir ļoti svarīgs brīdis klubam, līdzjutējiem un visiem pārējiem, tādēļ būšu šeit neatkarīgi ne no kā. Centīšos kopā ar komandu izcīnīt trofejas un parādīt visu labāko, kas man ir," turpināja Mbapē, kurš šajā Francijas čempionāta sezonā 20 spēlēs guva 18 vārtus. Sezonu iepriekš viņš 29 mačos izcēlās 33 reizes.

Jau iepriekš bija ziņots, ka Mbapē noturēšana ir PSG prioritāte un maz ticama ir arī Neimāra došanās prom, toties par sadarbības izbeigšanu jau tika pavēstīts kapteiņa Tjagu Silvas sakarā. Vēlāk gan līgums uz īsu termiņu tika pagarināts Čempionu ligas dēļ, bet nu galvenais treneris Tomass Tuhels aicināja vēl neskriet ratiem pa priekšu, neizslēdzot nelielu iespēju, ka brazīliešu veterāns varētu palikt arī uz nākamo sezonu: "Viņš ir mūsu spēlētājs, mūsu kapteinis, un par to runāsim pēc Čempionu līgas. Tagad svarīgi ir koncentrēties. Izskatās, ka viņš dosies prom, bet futbolā nekad neko nevar zināt droši."

Jau piektdien PSG Francijas kausa finālā spēlēs pret "St.-Etienne", bet nedēļu vēlāk Līgas kausa finālā – pret Lionas "Olympique". UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu PSG aizvadīs 12. augustā pret Bergamo "Atalanta".

Izmantotie resursi:
https://www.beinsports.com/hk/ligue...