Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Makelelē trenēs "Bastia", Zidāns tomēr nevadīs "Bordeaux"

Agris Suveizda

Makelelē trenēs "Bastia", Zidāns tomēr nevadīs "Bordeaux"
Klods Makelelē
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Francijas futbola izlases spēlētājs Klods Makelelē kļūs par Korsikas kluba "Bastia" galveno treneri, vēsta L'Equipe. Savukārt "Bordeaux" prezidents Žans Luijs Trio RTL pavēstījis, ka cita Francijas leģenda Zinedins Zidāns tomēr nekļūs par kluba galveno treneri.

Klods Makelelē pirms trim gadiem beidza profesionāla futbolista karjeru un kļuva par PSG trenera asistentu. Parīzes grands Makelelē esot gatavs pagarināt sadarbību vēl uz diviem gadiem un galdā likt lielāku atalgojumu, nekā līdz šim, tomēr 41 gadu vecais Makelelē esot nolēmis kļūt par "Bastia" galveno treneri. "Bastia" iepriekš vadīja Frederiks Hancs, kurš palīdzēja komandai ar 49 punktiem 38 spēlēs Francijas čempionātā ieņemt desmito vietu. Makelelē parakstīšot līgumu uz diviem gadiem.

Francijas prese mēļoja, ka galvenā trenera darbam ir nobriedis arī Madrides "Real" asistents Zinedins Zidāns, kurš tika uzskatīts par galveno kandidātu uz "Bordeaux" pārņemšanu. Baumas vēl vairāk pieņēmās spēkā pēc tam, kad "Bordeaux" galvenais treneris Žans Fransiss Žilo paziņoja par aiziešanu. Tomēr kluba prezidents paziņojis, ka Zidāns nekļūs par "Bordeaux" treneri, un tagad L'Equipe ziņo, ka Žilo amatā aizstās cits kādreizējais izlases spēlētājs Villijs Saņols. Viņš līdz šim strādāja ar Francijas U21 izlasi. "Bordeaux" ar 53 punktiem ieņēma septīto vietu.

Tā kā Saņols bija viens no kandidātiem arī uz Lionas "Olympique" trenera krēslu, vēl tuvāk tam ir nokļuvis Ibērs Furnjē. Kā ziņo L'Equipe, Furnjē jau esot ticies ar "Olympique" pārstāvjiem un panācis vienošanos, taču Lionas klubam vēl jāvienojas ar "Reims", ar kuru Furnjē ir spēkā esošs līgums. Lionas "Olympique" ar 61 punktu ieņēma piekto vietu un nosargāja ceļazīmi uz Eiropas līgu. Iepriekšējais galvenais treneris Remī Gards pēc trīs gadu darba nolēma atpūsties un nepagarināt līgumu.

Izmantotie resursi:
Bordeaux choisit Sagnol - Ligue 1
Bastia: Makelele signe deux ans - Ligue 1
Lyon d'accord avec Fournier - Ligue 1

     [+] [-]

, 2014-05-22 22:42, pirms 10 gadiem
Veiksmi Makelelem!!!!!

     [+] [-]

, 2014-05-22 23:30, pirms 10 gadiem
Žēl,ka netrenēs Bordo,atceros tieši ar šo klubu viņš kļuva pazistams izsototies no Intertot cup līdz uefe cup finālam kur viņi zaudēja Milan.