Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mourinju: "Kļūdās arī tiesneši"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Mourinju: "Kļūdās arī tiesneši"
Pontuss Vernblums CSKA debitējis ar vārtiem pret "Real"
Foto: ITAR-TASS

Neapmierināts ar tiesāšanas kvalitāti vakardienas Čempionu līgas astotdaļfināla spēlē pret Maskavas CSKA" bijis Madrides "Real" galvenais treneris Žozē Mourinju, savukārt Londonas "Chelsea" galvenais treneris Andrē Vilašs-Boašs, neskatoties uz zaudējumu viesos pret "Napoli", nav zaudējis optimismu.

Fani lauž krēslus, Mourinju neapmierināts at tiesāšanu

Maskavas CSKA apmēram 70 tūkstošu skatītāju priekšā ("Lužņiku" stadionā mača laikā tika salauzti ap 2 tūkstošiem krēslu) prata izglābties pret Madrides "Real" - 1:1. Vienīgos armijnieku vārtus guva zviedru debitants Pontuss Vernblums, izceļoties ar precīzu sitienu no septiņiem metriem kompensācijas laika trešajā minūtē.

Pontuss Vernblums: "Mums jābūt apmierinātiem ar rezultātu, jo neaizvadījām labāko spēli. Pirmajā puslaikā bijām nedaudz nobijušies, bet otrajā puslaikā jau spēlējām pārliecinošāk. Protams, ka pretinieks mūs šad tad sodīja, bet beigās mums laimīgi izdevās izglābties. Man prieks par savu debiju, savukārt vārtu guvumu nokārtoja Aleksejs Berezuckis, kurš izdarīja lielisku piespēli. Mums viesos jāspēlē tāpat kā otrajā puslaikā, tad būs izredzes uzvarēt. Jācenšas mazāk zaudēt bumbu, jāspēlē gudrāk un neprognozējamāk. Gribētos pateikties faniem, kuri bija fantastiski."

Maskavas CSKA galvenais treneris Leonīds Sluckis: "Pirmajā puslaikā aizsargājāmies labi, vienīgos vārtus ielaižot pēc rupju kļūdu virknes aizsardzībā. Uzbrūkošajās darbībās mums pietrūka tādu futbolistu kā Hondas un Mamajeva, tādēļ bija daudz kļūdu. Otrajā spēles pusē komandas spēlēja atvērtāk. Abām bija iespējas izcelties, bet man prieks, ka beigās izdevās iesist tieši mums, kas ļauj saglabāt izredzes uz panākumu divu spēļu summā. Jauniņais Vernblums aizvadīja ļoti labu spēli, bez šaubām viņš ir viens no šīvakara varoņiem. Mūsu spēli ievērojami atdzīvināja Hondas došanās laukumā, tādēļ ceru, ka viņš drīzumā varēs spēlēt ar pilnu jaudu."

Madrides "Real" aizbildnis Žozē Mourinju: "Rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Pretinieks bija spēcīgs, mums nenācās viegli. Lai arī CSKA paveica maz, lai gūtu vārtus, mača beigās viņi iesita, un izskatījās ar sasniegto apmierināti. Savas iespējas gūt otros vārtus nerealizējām. Lai nu kā, pieredze saka priekšā, ka rezultatīvs neizšķirts izbraukumā ir laba zīme."

Lai arī Mourinju pēcspēles preses konferencē bija visnotaļ diplomātisks, viņš izmantoja iespēju pakritizēt tiesnešus: "Situācijā, kad uz mūsu vārtiem tika nozīmēts liktenīgais soda sitiens, vēl pirms tam bija jānosvilpj pārkāpums pret Ronaldu. Cerēju, ka šo spēli apkalpos pieredzējis tiesnesis. Šis tiesnesis pat bija tiesāijis Eiropas Superkausa spēli, taču neko nepadarīsi. Kļūdās arī tiesneši."

Vērts piebilst, ka noslēgumā Mourinju komentēja arī Karima Benzemā savainojumu: "Pirms mača uztraucos, ka viņš gūs savainojumu sadursmē ar Vernblumu, bet beigās tas notika uz līdzenas vietas."

Kopumā jāsaka, ka "Real" futbolisti pēcspēles komentāros par ielaistajiem vārtiem īpaši nepārdzīvoja, sakot, ka izredzes tikt ceturtdaļfinālā joprojām ir ļoti labas.

"Chelsea" vēl cer uz tikšanu ceturtdaļfinālā

Citā spēlē "Napoli" ar 3:1 pārspēja "Chelsea", sperot platu soli pretī iekļūšanai labāko astoņu klubu pulkā. "Chelsea" vārtu vīrs Petrs Čehs par lūzuma momentu nosauca ielaistos vārtus pirmā puslaika izskaņā, kad neapolieši panāca 2:1:

"Izvirzījāmies vadībā, taču tad pretinieks izlīdzināja rezultātu, bet puslaika izskaņā iesita vēlreiz. Domāju, ja būtu noturējuši neizšķirtu pēc pirmā puslaika, spēle turpinājumā būtu citādāka. Otrajā puslaikā viņi cerēja uz pretuzbrukumiem, savu iespēju arī sagaidot. Atbildes spēlē mums nav no kā baidīties, būs jāiet uz priekšu, jo jāatspēlē divu vārtu deficīts. Ļoti svarīgi, ka viesos guvām vārtus."

Londonas kluba galvenais treneris Andrē Vilašs-Boašs: "Analizēsim, ko izdarījām nepareizi. Tikšana ceturtdaļfinālā pēc 1:3 nešķiet nereāla. Mums jābūt daudz koncentrētākaiem un efektīvākiem, nekā šoreiz. Ļoti pietrūka Džona Terija, kurš ir ļoti svarīgs spēlētājs. Lai nu kā, ja nospēlētu organizētāk, nebūtu ļāvuši pretiniekam iesist tik daudz. Labi, ka izdevās iesist viesos."

Labā noskaņojumā uz pēcspēles preses konferenci ieradās "Napoli" boss Valters Macari : "Mums bija iespēja iesist arī ceturtos vārtus, taču nedaudz nepaveicās. Žēl, jo ar trīs vārtu pārsvaru mēs varētu justies mierīgāk. "Chelsea" ļoti labi spēlē savā laukumā, tādēļ arī tur mums būs jānospēlē lieliski. Komanda turpina mani pārsteigt. Arī šoreiz pratām atgūties pēc muļķīgi ielaistiem vārtiem. Mēs apzināmies, ka darbiņš vēl nav padarīts, jo pat šodien redzējām, ka "Chelsea" ir futbolisti, kuri var iesist divus vārtus savā laukumā. Labi, ka jau iepriekš bijām spēlējuši pret "Manchester City", kas dod priekšstatu par to, kas varētu mūs sagaidīt Londonā."

Pēc panākuma debesīs nelidinājās arī divu vārtu autors Ezekjels Laveci: ""Chelsea" ir spēcīga komanda, tādēļ vēl nekas nav beidzies, kaut gan divu vārtu pārsvars ir visnotaļ solīds. Mūsu uzdevums ir aizvadīt vēl vienu labu spēli, iesist pāris vārtus un pielikt punktu šim duelim."

Edinsons Kavani bija sajūsmā par uzvaru: "Visa komanda nospēlēja fantastisku maču. Mēs visi esam ļoti lepni, jo uzvarējām vienu no labākajām Eiropas komandām."

Izmantotie resursi:
ПФК ЦСКА МОСКВА официальный сайт
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....
The official website for European football –...

  +3 [+] [-]

, 2012-02-22 11:26, pirms 12 gadiem
Nu Zenit var paņemt Benficu, CSKA ir gandrīz nereāls uzdevums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-02-22 11:40, pirms 12 gadiem
UserSupport rakstīja: Nu Zenit var paņemt Benficu, CSKA ir gandrīz nereāls uzdevums
Pontusam izdevusies debija! Bet CSKA jāgūst vismaz 2 vāri izbraukumā lai tiktu tālāk, smags uzdevums.

 +12 [+] [-]

, 2012-02-22 11:45, pirms 12 gadiem
Fergusons būtu teicis, ka tiesneši nevis kļūdās, bet ir toč vainīgi.

  +6 [+] [-]

, 2012-02-22 11:53, pirms 12 gadiem
kāpēc 2? vai tad ar 1:0 nepietiek?

expert_dzinis rakstīja: Pontusam izdevusies debija! Bet CSKA jāgūst vismaz 2 vāri izbraukumā lai tiktu tālāk, smags uzdevums.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-22 12:01, pirms 12 gadiem
ramis rakstīja: kāpēc 2? vai tad ar 1:0 nepietiek?
pietiek arī ar 1:1 tad būs papildlaiks!!!

  -1 [+] [-]

, 2012-02-22 12:17, pirms 12 gadiem
Galīgi pēc Mourinju neizklausās...

 +11 [+] [-]

, 2012-02-22 12:42, pirms 12 gadiem
Spāņu grandiem pret Krievijas klubiem neveicas! Atceraties Rubin un Barcelona spēles

     [+] [-]

, 2012-02-22 13:05, pirms 12 gadiem
Minētajā epziodē , tiesnesis varēja rīkoties vēl bargāk - Coentrão nospēlēja ar roku, līdz ar ko loģiski prasījās dzeltenā kartiņa, kas būtu portugālim 2., līdz ar ko autmātiski sarkanā..
Diemžēl pārkāpumu pret ronaldu arī kameras palaida garām, ne tikai tiesneši (ja tāds bija)....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja