Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" galveno treniņlaukumu pārdēvē mirušā trenera Vilanovas vārdā

Agris Suveizda

"Barcelona" galveno treniņlaukumu pārdēvē mirušā trenera Vilanovas vārdā
Foto: fcbarcelona.com

Spānijas futbola klubs "Barcelona" šorīt oficiālā ceremonijā savu galveno treniņlaukumu pārdēvēja Tito Vilanovas vārdā. Bijušais komandas galvenais treneris Vilanova 2014. gada 25. aprīlī mira pēc ilgstošas cīņas ar vēzi. Iepriekš akadēmijas galvenais treniņlaukums, kurā ikdienā trenējas pirmā komanda, bija nosaukts kluba dibinātāja Žuana Gampera vārdā.

Nelielo un aizkustinošo ceremoniju, kurā "Barcelona" godināja savu audzēkni, bijušo spēlētāju un bijušo galveno treneri, apmeklēja arī Vilanovas sieva un bērni. "Tito mīlēja atrasties šeit," ceremonijā sacīja viņa sieva Monce. "Viņš sacīja, ka tā ir privilēģija trenēt labāko komandu pasaulē, un viņš mīlēja spēlētājus."

"Šis ir labākais veids, kā atcerēties viņu – visiem esot kopā un ar smaidu sejā," Monce turpināja. "Kopš šodienas visas paaudzes, kas šeit trenēsies, zinās, kas bija Tito Vilanova," piebilda kluba prezidents Žuzeps Marija Bartomeu.

Tito Vilanova piedzima 1968. gada 17. septembrī un spēlētāja karjeras laikā pārstāvēja tādas komandas kā "Barcelona B", "Figueres", "Celta", "Badajoz", "Mallorca", "Lleida", "Elche" un "Gramenet". 2007. gadā Vilanova bija "Barcelona B" galvenā trenera Pepa Gvardiolas asistents un viņam no 2008. līdz 2012. gadam asistēja arī "Barcelona" pirmajā komandā.

Pēc Gvardiolas aiziešanas tieši Vilanova kļuva par viņa aizstājēju, tomēr veselības problēmu dēļ 2013. gada 19. jūlijā atkāpās no amata. Vilanova, kurš mira 45 gadu vecumā, aizveda "Barcelona" līdz 2013. gada Spānijas čempiones titulam.

Izmantotie resursi:
Inauguration of Camp Tito Vilanova at the...

  +2 [+] [-]

, 2015-02-20 16:41, pirms 9 gadiem
super leemums
Slēpts komentārs: M
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-20 17:58, pirms 9 gadiem
Zigfrīds_V10 rakstīja: ko es tikko izlasīju?
Nu, zinot Ruslandes ziņu dienestus, tad kaut kas uz to pusi varētu arī parādīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja