Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Ermoso pirmo reizi kopš skandāla iekļauta starp Spānijas izlases kandidātēm

Agris Suveizda

Ermoso pirmo reizi kopš skandāla iekļauta starp Spānijas izlases kandidātēm
Jenni Ermoso. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Spāņu futboliste Jenni Ermoso trešdien pirmo reizi kopš skandāla, kas izvērtās pēc Pasaules kausa finālturnīra izšķirošā mača beigām, pirmo reizi tika iekļauta Spānijas sieviešu futbola izlases kandidāšu sarakstā.

Spānijas Futbola federācijas (RFEF) bijušais prezidents Luiss Ruvjaless apbalvošanas ceremonijā pēc Pasaules kausa fināla sagrāba Spānijas izlases futbolisti Ermoso un bez spēlētājas piekrišanas noskūpstīja viņu uz lūpām. Pēc skandāla Ruvjaless atkāpās no RFEF prezidenta amata, kā arī valstsvienības galvenā trenera amatu pameta Horhe Vilda, kurš sākotnēji arī pauda atbalstu Ruvjalesam.

Spānijas futbolistes pēc incidenta paziņoja, ka boikotēs izlasi, taču pēc ilgām pārrunām tika panāktas vairākas vienošanās, kuru rezultātā jaunās galvenās treneres Montserratas Tomē vadībā iepriekšējā izlašu logā valstsvienību piekrita pārstāvēt 15 Pasaules kausa dalībnieces. Savukārt Ermoso, kura ikdienā spēlē Meksikas komandā "Pachuca", netika iekļauta izlases sastāvā uz spēlēm, kas tika aizvadītas septembrī. Tomē kā iemeslu minēja spēlētājas aizsargāšanu, taču šis iemesls tika kritizēts un pati futboliste pauda par to neizpratni.

Tāpat sastāvā atgriezušās arī iepriekš savainotās Estere Gonsalesa, Ivana Andresa un Salma Parajuelo, kuras nevarēja palīdzēt valstsvienībai septembrī. Oktobrī Spānijas futbolistes Nāciju līgas mačos tiksies ar Šveici un Itāliju.

Izmantotie resursi:
LETA