Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Rayo" treneris pēc mača Barselonā: "Skatoties statistiku, nepateiksiet, kurš ir lielais klubs"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Rayo" treneris pēc mača Barselonā: "Skatoties statistiku, nepateiksiet, kurš ir lielais klubs"
"Rayo Vallecano" treneris Pako
Foto: AFP/Scanpix

Vakar spēles Spānijas futbola čempionātā aizvadīja abi superklubi "Barcelona" un "Real". Sarežģījumi mačā radās Barselonai un zaudētāju "Rayo Vallecano" treneris Pako neslēpa sajūsmu par savas komandas izrādīto pretestību.

Lai gan "Barcelona" vakar uzvarēja Pako trenēto "Rayo Vallecano" ar iespaidīgo 5:2, pretinieki veica vairāk sitienu, vairāk stūra sitienu un pat vairāk kontrolēja bumbu, turklāt ilgu laiku saglabājās arī slidens rezultāts. Ko sacīja spēles dalībnieki pēc tāda mača?

Luiss Enrike: "Man nekad nav bijis vieglas, komfortablas spēles pret Pako trenētajām komandām. Tas vienmēr ir grūti. Bumbas kontrole? Nepārdzīvoju, ja zaudējam bumbas kontroli tādām komandām kā "Bayern", "Celta" vai "Rayo Vallecano". Tomēr nebiju apmierināts ar komandas sniegumu 2.puslaikā, lai gan tieši tajā bijām efektīvāki vārtu gūšanas ziņā. Mums jāturpina strādāt pie savas aizsardzības. Lai uzvarētu titulus, ir jāgūst vairāk vārtu un jāielaiž mazāk un tas ir tas, pie kā turpināsim strādāt. Neimārs? Iespaidīgs, neapstādināms, elektrisks, viņu gandrīz neiespējami apstādināt bez pendeles nopelnīšanas. Pārējie uzbrucēji? Arī Svaress, Sandro un Munirs dara labas lietas."

Priecīgs par parādīto sniegumu, neskatoties uz 2:5, bija "Rayo Vallecano" treneris Pako: "Mēs nedrīkstam zaudēt spēles vienā minūtē [pie 2:1 un viesu spiediena "Barcelona" minūtes laikā panāca 4:1 - aut.]. Tomēr vairākas lietas darījām labi. Pametīšu šo stadionu laimīgs - ja paskatāmies uz statistiku, mēs nospēlējām ļoti labi. Tai pašā laikā mums vēl ir tāls ceļš līdz Luisa "Barcelona". Saviem spēlētājiem pateicu paldies, jo viņi lika man justies lepnam un lika justies kā īstam trenerim. Ja neskatāmies uz rezultātu, bet statistikas rādītājiem, tad jūs nevarēsiet pateikt, kurš šeit ir liels klubs un kurš mazs."

Arī četru vārtu autors Neimārs izcēla pretinieku sniegumu: "Man jāapsveic "Rayo" par to, kā viņi cīnījās - viņi mūs patiešām šokēja."

Vakar "Barcelona" nopelnīja divas pendeles, kopējo sezonas 11 metru soda sitienu skaitu "La Liga" palielinot līdz septiņiem nieka astoņās spēlēs. "Barcelona" situsi 39% no visām turnīrā piešķirtajām pendelēm! Spāņu mediji arī pārliecinājušies, ka "Barcelona" ir izpildījusi visvairāk pendeļu no visu TOP5 līgu komandām. Tiesa, lai gan Neimārs vakar abas sevis nopelnītās pendeles izmantoja, realizācijas statistika joprojām ir bāla - iesistas tikai četras no septiņām. Divreiz nav realizējis Lionels Mesi, vienreiz Neimārs.

"Real" vakar ar 3:0 pārspēja "Levante". Rafaels Benitess: "Zinām, ka esam komanda ar potenciālu un bija svarīgi atklāt rezultātu. Kad nokļuvām vadībā ar 2:0, mums bija jāmenedžē situācija sakarā ar visām traumām, kas mūs pēdējā laikā skārušas. Gala rezultāts 3:0 parāda, kāda komanda esam - spēcīga uzbrukumā un bez vārtu ielaišanas, pateicoties komandai un Keiloram [Navasam]. Beila nomaiņa pārtraukumā? Bijām priekšā ar 2:0 un viņam tā bija bijusi sarežģīta nedēļa [Velsas izlasē - aut.] - viņš izskatījās noguris un gribējām atpūtināt viņa kājas."

Izmantotie resursi:
AS.com - Diario online deportivo. Fútbol, motor...