Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Mājinieku dienā uzvar "Kurši", "Bauska" un "Lielvārde"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Mājinieku dienā uzvar "Kurši", "Bauska" un "Lielvārde"
Moments no spēles starp "Lielvārdi" un "Pārgauju"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šovakar Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notika trīs spēles, tajās visās pārliecinošas uzvaras svinēja laukuma saimnieki: Liepājas "Kurši" ar 12:5 sakāva "Jelgavas novadu", FK "Bauska" ar 9:4 - "Ulbroku/FS Masters", bet "Lielvārde" ar tādu pašu rezultātu - Stalbes "Pārgauju".

Liepājas "Kuršiem" mačā pret "Jelgavas novadu" pirmais periods nebija tas veiksmīgākais, jo tika gūti tikai vieni vārti – rezultātu 13.minūtē atklāja Kārlis Pupils (1:0). Otrajā trešdaļā gan bija "maisam gals vaļā" – 7:3. Tikpat rezultatīvi abu komandu florbolisti turpināja arī pēdējā periodā – liepājnieki uzstādīja savu šīs sezonas rezultativitātes rekordu, bet jelgavnieki atkārtoja – "Kurši" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 12:5, kas ļāva viņiem ar 10 punktiem pakāpties uz 6.vietu.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās pasniedza vārtsargam Kristapam Eišmontam, kurš sev atvēlētajās 6 minūtēs atvairīja trīs no četriem pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Kaspars Klamers ar 4 (2+2) punktiem un Edgars Freimanis, kurš guva trīs vārtus. Labākā spēlētāja balva komandā "Jelgavas novads" tika Edgaram Lapkovskim, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākais.

"Ulbroka/FS Masters" uz spēli Bauskā ieradās kā neapšaubāma favorīte, kas četrās spēlēs bija izcīnījusi trīs uzvaras, tostarp arī pār Virslīgas līderi "RTU/Inspectu". Tā gan nedomāja FK "Bauska", kas jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 4:1. Otrajā trešdaļā baušķenieki vēl nedaudz palielināja savu pārsvaru (8:4), bet pēdējā spēles nogrieznī tika gūti tikai vieni vārti - "Bauska" svinēja otro uzvaru pēc kārtas (9:4) un turnīra tabulā ar 6 punktiem pakāpās uz 9.vietu.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Elvis Holsts, kurš neitralizēja 38 no 42 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Pēteris Zeltiņš ar 7 (5+2) punktiem un Toms Niedre ar 5 (3+2) punktiem. Labākā spēlētāja balva Ulbrokas sastāvā tika Edžum Ceriņam, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais.

Vakar vēlu vakarā Stalbes "Pārgauja" piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon, ar 5:7 atzīstot "Valmiera/ViA" pārākumu, bet jau šovakar stalbiešiem bija jāviesojas pie "Lielvārdes", kas iepriekšējos divos mačos bija zaudējusi abām Rīgas komandām. Spēles rezultātu jau 2.minūtē atklāja "Pārgaujas" uzbrukuma līderis Lauris Ābols (1:0), bet līdz pirmajām pārtraukumam vadībā ar 2:1 izvirzījās laukuma saimnieki. Otrajā trešdaļā abas komandas guva pa trim vārtiem (5:4), bet pēdējā periodā "Lielvārdei" izdevās iemest četrus bezatbildes vārtus – uzvara ar 9:4 un Lielvārdes komanda ar 10 punktiem pakāpās uz turnīra tabulas 5.vietu.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Ralfu Jonikānu, kurš izcēlās ar saviem pirmajiem Virslīgas mačā gūtajiem vārtiem. Pa trim punktiem savāca viņa komandas biedri Aivis Kusiņš un Mikus Valpēters, bet pa diviem goliem iemeta Antons Žuks un Sandris Virsnītis. Labākā spēlētāja balvu "Pārgaujas" sastāvā saņēma vārtsargs Juris Rubcovs, kurš atvairīja 23 pretinieku metienus. Viņa komandā ar "hat-trick" izcēlās Lauris Ābols.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  +1 [+] [-]

, 2014-10-18 22:58, pirms 10 gadiem
Kas var būt labāks par gūtiem vārtiem debijas spēlē-veiksmi Ralfam Jonikānam turpmākajā karjerā !

     [+] [-]

, 2014-10-19 18:37, pirms 10 gadiem
Noskatoties spēli Lielvārde - SK Pārgauja videoierakstā un aplūkojot protokolu, radās jautājums, par statistikas precizitāti vārtsargiem, jo labi redzams, ka J.Salcēvičs vārtos stāvēja 59:34; savukārt J.Rubcovs - 55:21.