Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Rudņevs: "Vēlētos atvainoties līdzjutējiem par radušos situāciju"

Agris Suveizda

Rudņevs: "Vēlētos atvainoties līdzjutējiem par radušos situāciju"
Artjoms Rudņevs cīņā ar pretinieku
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/F64 Photo Agency

Pirmdien Latvijas publiskajā telpā un futbola sabiedrībā plašu rezonansi radīja Latvijas futbola izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva izteikumi, ka viņam nav vajadzīga latviešu valoda. Pēcāk sekoja Rudņeva korekcijas ar federācijas starpniecību, bet vakarā izlases kapteinis Kaspars Gokšs publicēja atklātu vēstuli faniem. Valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs gan uzskata, ka ažiotāžai neesot pamata.

"Ziniet, ir tāda paruna - daudz trokšņa no nekā. Rudņevs vienmēr spēlē Latvijas labā, nes tās vārdu Eiropā. Neveikli pateica, bet tas neietekmēja situāciju komandā. Ja ietekmēja, tad drīzāk uz labo pusi un palīdzēja pēc neveiksmēm iziet laukumā vēl kaujinieciskākiem. Redzēju un esmu pārliecināts, ka komanda šovakar bija stipra tieši rakstura ziņā. Visi viens otru atbalstīja, komandā ir ļoti laba atmosfēra. Ar šiem puišiem strādāju jau piecus sešus gadus. Parasti kolektīvos ir kādas problēmas, bet mums to nav vispār un esmu par to pateicīgs," preses konferencē teica Aleksandrs Starkovs.

"Ja kādreiz kāda situācija rodas, visi kopā to atrisinām. Bija komandas sapulce, kurā runājām par šo situāciju. Spēlētāji aizstāv karogu, tas bija redzams arī laukumā. Bija daudz nepatīkamu divcīņu, kuru dēļ, iespējams, kāds pēc tam nespēlēs klubā, bet viņi tās pacieta un spēlēja ar pilnu atdevi. Atbildi uz šo jautājumu parādīja spēle," Starkovs turpināja. Viedokli par radušos situāciju mix-zonā izteica arī Artjoms Rudņevs: "Protams, izveidojās nedaudz nepatīkama situācija, ka nepareizi uzrakstīja. Vēlētos atvainoties faniem, bet manis teiktais attiecās tikai uz žurnālistiem, nevis cilvēkiem un tautībām kopumā. Esmu tāds cilvēks, kas ciena visus - gan latviešus, gan krievus.

Bet tā sanāca, protams, ka nepatīkami. Gorkša vēstuli nelasīju, bet man paziņas pastāstīja. Katram cilvēkam ir savs viedoklis. Viņš drīkst tā rakstīt, bet es uzskatu citādi. Visu sirdi un dvēseli atdodu izlasei, šurp braucu ar baudu un cenšos darīt visu, lai izlase uzvarētu." Savukārt Aleksandrs Cauņa neuzskata, ka pirmdienas notikumi komandu ietekmējuši negatīvi: "Tieši otrādi. Gribējām pierādīt, ka mīlam valsti, karogu, līdzjutējus. Artjoms mūsu izlasē ir liels spēlētājs, un pirms spēles varēja redzēt, ka viņš gribēja pierādīt un atvainoties līdzjutējiem."

1 2 3 93 komentāri
Slēpts komentārs: bebitis

  +5 [+] [-]

, 2012-10-17 02:09, pirms 12 gadiem
Tieši tā - pārfrāzējot, no mušas uzpūsts zilonis!
Un vajag to visu negatīvo atstāt pagātnē, galu galā - mēs taču gribam, lai Latvijas izlase labi spēlē, uzvar, mēs esam taču mūsu izlases fani, nevis kaut kādi gnīdas, kas tagad meklēs te naida sēklu sēt, par iemeslu meklējot "ne tā pateiktus vārdus"!
Tāpēc izbeigsim šito stulbo jandelēšanos un domāsim pozitīvas domas!!!

 +12 [+] [-]

, 2012-10-17 02:24, pirms 12 gadiem
pfft, nekas nav uzpūsts, pateica kā ir un tagad cenšas pielaizīties, izstiepies vai saraujies, bet nosaukt valsts valodas necienīšanu par neko... citās valstīs būtu kautkāda reakcija, a te jau nekā, jo redz visi baigie kosmopolīti un nezināt latviešu valodu uz austrumiem no jēkabpils jau tagad goda lieta

     [+] [-]

, 2012-10-17 03:02, pirms 12 gadiem
Ka parasti, Starkovam nekad un nekur nav pamata
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +23 [+] [-]

, 2012-10-17 04:33, pirms 12 gadiem
drum and bass2012 rakstīja: nez kas tur bija , bet artoms rudnevs ir labakajs lv fudbolists... novelu peec iespejas atrak tikt spanijas ligaa un salaust kristijano ronaldo kajas
Nezinu, cik Tev gadu, bet Tu raksti kā pilnīgs analfabēts.
Slēpts komentārs: Bobby Orr

  -1 [+] [-]

, 2012-10-17 07:07, pirms 12 gadiem
heh, vētra ūdens glāzītē.

Lai vai ko, bet tomēr taisnību viņš pateica. Futbols Latvijā, kur nu vēl Daugavpilī - protams, ka darba valoda ir krievu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +29 [+] [-]

, 2012-10-17 07:28, pirms 12 gadiem
labākā atvainošanās no Rudņeva puses būtu,ja viņš iemācītos latviešu valodu un pierādītu, ka tā tiešām bija kļūda ko viņš pateica...
Slēpts komentārs: aizermans

  -1 [+] [-]

, 2012-10-17 08:18, pirms 12 gadiem
„Latviešu valodas zināšanas? Es to zinu slikti. Saprast un lasīt vēl daudz maz varu, bet sarunāties - ne. Kāpēc vismaz kaut ko zinu? Tas nav jautājums man. Laikam tāpēc, ka dzīvojam Latvijā. Valsts valoda mums latviešu skaitās... Man latviešu valodas zināšanas nav vajadzīgas - es tā uzskatu. Es ar korespondentiem varu arī krieviski parunāt. Arī poliski vai angliski.”
------------------
Precizs Rudneva teiktaa atreferejums... vienigais, kas te tads, kas varetu but saucams par necienu pret valodu ir tas teikums LATVIESU VALODAS ZINASANAS MAN NAV VAJADZIGAS, es ar uzskatu, ka vins ir parprasts, jo ja vins pateiktu, ka MANA DARBAA LATV VAL ZINASANAS NAV VAJADZIGAS, ka gan jau bija domajis, tad nebutu ari lielas breekas

  +1 [+] [-]

, 2012-10-17 08:20, pirms 12 gadiem
Man viņa atvainošanās nav vajadzīga. Lai labāk iemācās valodu un ciena valsti darbos, ne vārdos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-10-17 08:20, pirms 12 gadiem
labākais no šī visa ir tas, ka Kasparam Twitterī ir aptuveni štuka retvītu

  +4 [+] [-]

, 2012-10-17 08:29, pirms 12 gadiem
bebitis rakstīja: ko diez tgd nolicēji teiks, ganjau to pašu
Lai Starkovs un Rudņevs to, ko it kā teikuši, kas šeit citēts, pasaka publiski latviešu valodā. Tad viss okay.

  +5 [+] [-]

, 2012-10-17 08:36, pirms 12 gadiem
dzidrais krauklis aka simeks rakstīja: Izlasē ir vēl citi ,kuri nerunā latviski...kpc viņus neaiztiek , bet Rudņevu aiztiek?
Pārējie vēl nav paspējuši kautko tik indīgu pateikt caur masu medijiem.

  +7 [+] [-]

, 2012-10-17 08:36, pirms 12 gadiem
neticu vinam. Kamer neiemacisies latviski tikmer ta ir tikai muldesana par valsts milestibu, cienu utt.,

  +6 [+] [-]

, 2012-10-17 08:37, pirms 12 gadiem
strops rakstīja: Man viņa atvainošanās nav vajadzīga. Lai labāk iemācās valodu un ciena valsti darbos, ne vārdos.
Šeit var padiskutēt,kas ir labāk - latvietis Biedriņš, kurš izlasei liek mīksto, vai krievs Rudņevs, kurš vienmēr palīdz un atdod savus spēkus izlasei. Domāju, otrais variants.

  +6 [+] [-]

, 2012-10-17 08:47, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Šeit var padiskutēt,kas ir labāk - latvietis Biedriņš, kurš izlasei liek mīksto, vai krievs Rudņevs, kurš vienmēr palīdz un atdod savus spēkus izlasei. Domāju, otrais variants.
Nu par to tev jāpiekrīt, bet šeit vairāk no visa nepatīk, ka mūsu valoda tiek vienkārši (rupji) sakot ar "kāju paspārdīta". Ja esi slavens, tad seko līdzi, ko runā. Jā, vēl varu piebilst, ka ir pretīgi, ka izlases spēlētāji (bijušie, esošie) staigā ar drēbēm, kur ir Krievijas valsts ģērbonis, uzrakts, karogs utt. Tas tik norāda, kādas valsts patriots ir šis spēlētajs. Domājams, ja mūsu grupā būtu Krievijas izlase, tad arī skatītāju būtu vairāk atbalstījuši par ........ mūsu kaimiņiem. Tādi nu lūk mums ir patrioti. Tā ir realitāte, problēma........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-10-17 08:58, pirms 12 gadiem
Takš beidziet cepties-Rudnevs normals pusis, kas spelee izlasee un atdodt spēlē sevi visu!
Ziniet, patiešaam ,cepuri nost, krievam Rudnevam, kas ciinas un kapā( tas nekas, ka vienu reizi tik iesitis), nekā hokejistam Spruktam un citiem, kas mierigi pasaka, ka nespelees izlasee, basketbolistam Biedriņam ,kam vispar izlases pie kājas un tamliidzigi...

 +14 [+] [-]

, 2012-10-17 08:59, pirms 12 gadiem
Nelasīja - nez vispār ir spējīgs izlasīt?
Tas par to Gorkša vēstuli.

Nav pilnīgi nekādas starpības, Daugavpils, vai Roja, ja esi dzimis un audzis Latvijā, tev ir jāzin valoda. Izteikumi nejaušība - muļķības.

     [+] [-]

, 2012-10-17 09:03, pirms 12 gadiem
strops rakstīja: Man viņa atvainošanās nav vajadzīga. Lai labāk iemācās valodu un ciena valsti darbos, ne vārdos.
Nolicēji ne vienmēr ir Latvijas Līdzjutēji!Kā šis, piemēram!........

  +1 [+] [-]

, 2012-10-17 09:06, pirms 12 gadiem
strops rakstīja: Man viņa atvainošanās nav vajadzīga. Lai labāk iemācās valodu un ciena valsti darbos, ne vārdos.
atvainošanās pierāda, ka viņam nav vienalga. Cits būtu nelicies ne zinis!

  -3 [+] [-]

, 2012-10-17 09:13, pirms 12 gadiem
sportacentrs com ir dzeltens, reitingu alkstoš kantoris. Diemžēl plašāku komentu pa viņiem man neļauj ievietot viņu filtrs, kurā ir ievietoti nevainīgi vārdi, bet kuri ļoti nepatīk žurnālistiem.

  -2 [+] [-]

, 2012-10-17 09:15, pirms 12 gadiem
Man. City experts rakstīja: Mums nav tacu vajadzigs Rudnevs. Vakardienas spele kautkadu asumu ieviesa Kamess. Vins nebaidijas apspelet pretiniekus un tas padarija futbola vakaru izdevushaka. Un kad Gauracs tiek laukuma vins vienmer ir bijis loti pamanams un sit ari vartus ieksa. Verpis ir un paliek Verpis. Bet Rudnevs iznieko tik daud iespejas un tapat pret pastarishiem neiesit. Rudnevam 19 speles ir tikai 1 varti ,bet Gauracam 11 speles 4.
Rudnevam taja pasa laika ir 4 varti pret Juventus un paaritis Bundesliga....

 +12 [+] [-]

, 2012-10-17 09:20, pirms 12 gadiem
Skaidrs, ka Starkovs teiks - no mušas uzpūsts zilonis. Nostādīt sevi kapteiņa pusē nozīmētu pašam ņemt latviešu valodas mācību grāmatu rokās.
Rudņevam diemžēl līdzi lieliskai spēlētprasmei un panākumiem laukumā ir spēja palaist muti visnevajadzīgākajās situācijās un jautājumos, tāpēc varbūt čalim der nepažēlot naudu un noalgot uz kādu laiku PR speciālistu.
Un par Starkova slavas dziesmām komandas spēku - godīgi sakot man mati cēlās stāvus no kopiespaida. Pāris labi spēlētāji, taču komandas spēles nekādas. Bet ko nu - komandas spēli vērtēt Lihtenšteinas mērauklā nav jēga.

 +10 [+] [-]

, 2012-10-17 09:21, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: „Latviešu valodas zināšanas? Es to zinu slikti. Saprast un lasīt vēl daudz maz varu, bet sarunāties - ne. Kāpēc vismaz kaut ko zinu? Tas nav jautājums man. Laikam tāpēc, ka dzīvojam Latvijā. Valsts valoda mums latviešu skaitās... Man latviešu valodas zināšanas nav vajadzīgas - es tā uzskatu. Es ar korespondentiem varu arī krieviski parunāt. Arī poliski vai angliski.”
------------------
Precizs Rudneva teiktaa atreferejums... vienigais, kas te tads, kas varetu but saucams par necienu pret valodu ir tas teikums LATVIESU VALODAS ZINASANAS MAN NAV VAJADZIGAS, es ar uzskatu, ka vins ir parprasts, jo ja vins pateiktu, ka MANA DARBAA LATV VAL ZINASANAS NAV VAJADZIGAS, ka gan jau bija domajis, tad nebutu ari lielas breekas
Nevajag te izgudrot ko viņš varēja pateikt vai domāt. Viņš pateica to ko pateica un esmu pārliecināts, ka tā viņš arī domā. Arī žurnālists pirmām kārtām ir latvietis vai krievs. Rudņeva gadījumā, ja jautājumu uzdeva latviski, tad atbildi latviski, ja nemāki, tad atvainojies un pasaki ka nemāki un kā Podziņš apsoli ka iemācīsies. Stulbs jau nav ja zin divas svešvalodas un mācās trešo. Protams, ka citi jau arī nezina, bet citi nebļaustās pa pasauli. Šādi pateikt viņš nebija tiesīgs nevienam, vai tas žurnālists, sētnieks vai prezidents.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2012-10-17 09:23, pirms 12 gadiem
Kā gan viņš varētu izlasīt Gorkša vēstuli ? Tā taču bija nesaprotamā valodā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-10-17 09:27, pirms 12 gadiem
nu žulnālisti - tagad gājiens no jūsu puses! Ar rudnevu runāt tikai latviski!

  +6 [+] [-]

, 2012-10-17 09:34, pirms 12 gadiem

  +5 [+] [-]

, 2012-10-17 09:47, pirms 12 gadiem
dzidrais krauklis aka simeks rakstīja: Izlasē ir vēl citi ,kuri nerunā latviski...kpc viņus neaiztiek , bet Rudņevu aiztiek?
Es par to pašu. Rudņevs vismaz himnu dzied, bet piemēram Oļegs Laizāns himnas laikā viebj seju.
1 2 3 93 komentāri