Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Santos" pieprasa sodīt Neimāru un "Barcelona" par pārejas līguma nepildīšanu

Rolands Eliņš

"Santos" pieprasa sodīt Neimāru un "Barcelona" par pārejas līguma nepildīšanu
Neimārs
Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas futbola klubs "Santos" iesniedzis sūdzību Starptautiskajā futbola federācijā (FIFA) ar prasību izvērtēt "Barcelona" pārkāpumus futbolista Neimāra transfērā, kuru rezultātā varētu diskvalificēt spēlētāju uz sešiem mēnešiem.

Vakar Katalonijas radio satricināja "Santos" prezidenta Modestu Romas izteikums, ka viņš iesniedzis sūdzību FIFA par Neimāra pāreju uz "Barcelona". Kā noprotams no Romas intervijas un Brazīlijas medijos publicētās informācijas, brazīliešu klubs uzskata, ka Neimārs vai "Barcelona" nav izpildījuši transfēra līgumā paredzēto vienošanos, tādēļ "Santos" pieprasa kompensāciju, kas tiek lēsta 55 miljonu eiro apmērā.

"Santos" sūdzībā savu argumentāciju pamato ar FIFA transfēru reglamentu, kas liedz lauzt līgumu bez pamatota iemesla, kā arī faktu slēpšanu no "Barcelona" puses, samaksājot. Saskaņā ar FIFA reglamentu, par šādiem pārkāpumiem var piešķirt soda naudu un disciplināro sodu no četriem līdz sešiem mēnešiem.

"Santos" prezidents gan noliedzis, ka tādējādi cenšas iedragāt Neimāra karjeru, jo sūdzību iesniedzis tādēļ, lai panāktu taisnību un palīdzētu savam klubam, tāpat viņš arī nav pieprasījis diskvalificēt Neimāru un par šādu soli var izšķirties tikai FIFA. Tieši neprecīzo ziņu par diskvalifikācijas pieprasīšu dēļ Roma nolēmis par iesniegto sūdzību paziņot oficiāli, jo patiesībā to iesniedzis jau maijā

FIFA preses dienesta pārstāvji šodien apstiprinājuši sūdzības saņemšanu, norādot, ka tā tiek izanalizēta un lietā uzsākta izmeklēšana. Neimāra aģents Vāgners Ribeiro tikmēr izteicies, ka prasība ir smieklīga un absurda, kā arī neredz nekādu veidu, kā "Santos" sūdzība varētu ietekmēt viņa klientu. Neimāram gan problēmu netrūkst arī šobrīd - Brazīlijas tiesa izmeklē viņa lietu par izvairīšanos no nodokļu apmaksas un tādēļ iesaldējusi viņa un viņa ģimenes naudas līdzekļus 42 miljonu eiro apmērā.

Neimārs no "Santos" uz "Barcelona" pārgāja 2013. gadā, kas sportiskajā ziņā sagādājis panākumus gan viņam, gan klubam, taču juridiskajā ziņā vienas vienīgas mokas, padarot to par vienu no skandalozākajiem transfēriem pēdējos gados. Spānijas varas iestāžu apsūdzību dēļ no amata bija spiests atkāpties kluba prezidents Sandro Rosels, un lieta joprojām tiek izmeklēta.

Izmantotie resursi:
FIFA analyzing claim of irregularities in...
Santos seek 6-month FIFA ban for Barcelona's...

  +1 [+] [-]

, 2015-10-16 16:47, pirms 9 gadiem
Dzirdējis biju par messi un viņa ģimenes naudas mahinācijās. Vai tad neimāram ar tas pats... Moš vel kāman no barsas ir tādas pašas problēmas

  +1 [+] [-]

, 2015-10-16 17:38, pirms 9 gadiem
Nodokļus negrib maksāt ne Āfrikā ne Latvijā .. resnie klubi mētājas jau ar miljardiem un skaidrs ka to godīgā ceļā nopelnīt ir neirspējami ..
arī mūsu labāk atalgotie bāleliņi bankrotē un krāpjas ka grab vien.

     [+] [-]

, 2015-10-16 19:48, pirms 9 gadiem
markkomartins rakstīja: Dzirdējis biju par messi un viņa ģimenes naudas mahinācijās. Vai tad neimāram ar tas pats... Moš vel kāman no barsas ir tādas pašas problēmas
moš Farsā ir vnk cilvēciņš kas viņiem liek nemaksāt nodokļus?
Piedāvājot un palīdzot to īstenot?

     [+] [-]

, 2015-10-17 09:11, pirms 9 gadiem
Zhuliki :-D

     [+] [-]

, 2015-10-17 12:10, pirms 9 gadiem
Ar Neimāra sāgu tak skaidrs jau sākumā bija, ka tur visādu likumu apiešanu ir vairāk, kā sajēgas. Liekas, ka tieši šis darījums arī lika pieņemt starptautiskos likumus, ka spēlētājs vairs nevar vienlaicīgi piederēt vairākiem īpašniekiem (Neimāra gadījumā daļa tiesību piederēja Santos, daļa kaut kādam veikalu tīklam).

     [+] [-]

, 2015-10-18 01:01, pirms 9 gadiem
Baigi daudz nebāžu degunu futbolā - esmu tāds, kas tikai pa teļļuku paskatās CL, EPL un izlašu cīņas, taču pēdējā laikā baigi daudz rakstu par visādām spēlētāju, komandu un organizāciju savstarpējām domstarpībām. Futbola nākotne var izrādīties diezgan apdraudēta.