Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Bulvītis gūst uzvaras vārtus Anglijā

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Bulvītis gūst uzvaras vārtus Anglijā
Nauris Bulvītis
Foto: Dave Rowntree

Otrdienas vakarā ar uzvaras vārtu guvumu Anglijas "League Two" futbola čempionātā izcēlies latviešu aizsargs Nauris Bulvītis, kurš bija precīzs pēc stūra sitiena un sekmēja "Plymouth Argyle" pirmo panākumu sezonā - 2:1 pār "Notts County". No leģionāriem laukumā šodien izgāja arī Valērijs Šabala un Aleksandrs Solovjovs.

Nauris Bulvītis pēc spēka ceturtās Anglijas līgas vienai no vadošajām komandām "Plymouth Argyle" pievienojās jūnija izskaņā. Starpsezonā latvietis piedalījās astoņās no deviņām pārbaudes spēlēm, ieskaitot 0:0 pret Premjerlīgas vienību "West Bromwich Albion". Debija oficiālajos mačos gan aizkavējās, jo Jūrmalas "Spartaks", ar ko Naurim bija spēkā līgums līdz gada beigām, nesteidzās ar vienošanās laušanu. Dokumentu noformēšanai bija nepieciešamas vairāk nekā 40 dienas, kā rezultātā Bulvītim nācās izlaist čempionāta pirmo kārtu (0:3 pret "Luton Town") un Līgas kausu pret Denisa Rakela "Reading (0:2). Pagājušajā nedēļā Naurim beidzot tika dota zaļā gaisma, un mūsu aizsargs 13. augustā debitēja jaunās komandas pamatsastāvā, kas gan neglāba no vēl vienas neveiksmes (0:1 pret "Carlisle United").

Plimutas klubs pērn bija tuvu iekļūšanai trešajā līgā, taču nespēja pārkāpt pēdējai barjerai un "play-off" finālā ar 0:2 zaudēja "AFC Wimbledon". Jaunā sezona netika sākta diez ko spīdoši - trīs sausie zaudējumi. Otrdienas vakarā svētceļnieki (Plimutas kluba iesauka - aut.) lūkoja pārtraukt šo neveiksmju joslu, un izbraukumā pie "Notts County" Bulvītim atkal tika uzticēta vieta pamatsastāvā līdzās Sonijam Bredlijam, veidojot aizsardzības centra duetu. Jau 14. minūtē Džeiks Džarviss ar neapturamu sitienu atklāja "Plymouth Argyle" sezonas vārtu kontu, tomēr nepagāja ne piecas minūtes, kad rezultāts tika izlīdzināts. 32. minūtē Plimuta nopelnīja stūra sitienu, Bulvītis pieslēdzās uzbrukumam, un tā visa rezultātā - 2:1! Mūsu aizsargs sitienā ar galvu ne bez veiksmes palīdzības ieraidīja bumbu vārtos no pieciem metriem. Lai gan bija diskusijas, vai mājinieki paši nav novirzījuši bumbu savā cietoksnī, taču oficiāli par vārtu guvēju tika atzīts Bulvītis! Turpinājumā abām komandām netrūka vārtu gūšanas iespēju, un īpaši bija jāpasvīst Naurim ar aizsardzību. Mājinieku spiediens tika pārvarēts, un "Plymouth Argyle" svinēja pirmo uzvaru trīs mačos. Latvijas aizsargam pilna spēle un ļoti atzīstams sniegums.

Igaunijas čempionātā trīs punktus sev ieskaitījuši "Sillamae Kalev" futbolisti, izbraukuma mačā ar 3:1 (1:1) pārspēdami turnīra tabulas kaimiņieni "Paide". Uzvarētāju rindās Aleksandrs Solovjovs, kā ierasts, bija pamatsastāvā un šoreiz tika nomainīts 56. minūtē, uzreiz pēc tam, kad komanda bija guvusi uzvaras vārtus, senegālietim Kasimam Aidaram panākot 2:1. "Kalev" čempionātā nav zaudējusi kopš maija vidus un pēc šodienas uzvaras ar 34 punktiem 24 mačos nostabilizējusies piektajā pozīcijā, tiesa, līdz ceturtajai vietai ir ļoti tāls ceļš ejams. Līdere ar 55 punktiem ir "Infonet".

Tikmēr Slovākijā kausa izcīņas otro kārtu pārvarējusi "DAC 1904", tiekot galā ar trešās līgas komandu "TJ Kovo Beluša" - 1:0 (0:0). Vienīgos vārtu otrā puslaika sākumā guva Ākošs Žarka. Valērijam Šabalam pēc sestdienas čempionāta spēles, kurā uzbrucējs bija ļoti pamanāms un piedalījās abos vārtu guvumos (2:3), tika dota nosacīta atpūta. Valērijs mača lielāko daļu noskatījās no rezervistu soliņa un laukumā uznāca 83. minūtē.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-16 23:46, pirms 8 gadiem
LIELISKI!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-17 13:20, pirms 8 gadiem
Virslīgas līmenis

     [+] [-]

, 2016-08-17 21:41, pirms 8 gadiem
rronijs rakstīja: Virslīgas līmenis
Vismaz maksā vairāk, treniņa un dzīves apstākļi nesalīdzināmi ar Virslīgu, ažiotāžas līmenis arī lielaks, nevar nemaz salīdzināt ar Virslīgu!