Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Bulvītis: "Spēlētājiem būs jāpierāda, ka ir vajadzīgi izlasei"

Agris Suveizda

Bulvītis: "Spēlētājiem būs jāpierāda, ka ir vajadzīgi izlasei"
Nauris Bulvītis pret bosniešu pussargu Edinu Višču
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pirms nedēļas kā zibens šāviens no skaidrām debesīm nāca Latvijas futbola izlases galvenā trenera Aleksandra Starkova demisija. Tā negaidīta bija ne tikai līdzjutējiem un citiem interesentiem, bet arī pašiem futbolistiem. Izlases aizsargs Nauris Bulvītis sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka tagad spēlētājiem sevi treneriem būs jāpierāda no jauna, savukārt Aleksejs Višņakovs neuzskata, ka izlasē notiks kardinālas izmaiņas.

"Nedaudz negaidīti," treneru maiņu komentēja Nauris Bulvītis. "Jauns treneris droši vien nāks ar jaunām idejām un varbūt pavisam citu sastāvu. Futbolistiem tagad būs sevi jāpierāda izlases jaunajam trenerim, lai tiktu ieraudzīti un izsaukti, un jāpierāda, ka ir vajadzīgi izlasei. Tā kā, iespējams, būs spēlētāju un sastāva maiņa."

"Nē, neesmu par to tā domājis," Bulvītim tika vaicāts, vai komandas iekšienē kaut kas liecināja, ka Starkovs varētu atkāpties. "Starkovs vienmēr ir bijis pārliecināts par sevi. Viņam ir savs stils, un viņš tādā ziņā neko nemainīs – tāds viņš ir. Protams, runas lasīju [par Starkova atlaišanu], bet par to īpaši nedomāju. Ja treneris izsauc uz izlasi, spēlētājs vēlas attaisnot sev doto uzticību. Treneris tev uzticas un izsauc, tāpēc visi puiši centās spēlēt ar 100% atdevi – visi zināja, ka ir spiediens. Tas spiediens vairāk bija uz treneri, nevis mums, un, protams, visi centās un gribēja parādīt, ka treneris nekļūdās, taču pret Bosniju pavisam nesanāca."

"Protams, agrāk Starkovam bija vieglāk strādāt, kad visa komanda spēlēja "Skonto". Viņš tos puišus pazina kopš jaunības. Tagad katrs ir izmētāts pa visu pasauli – atnākot uz divām dienām izlasē, ir grūti izveidot komandu. Lielām komandām un lieliem meistariem ir vieglāk, bet mēs vairāk balstāmies uz komandas spēli," Bulvītis turpināja. Arī Aleksejam Višņakovam Starkova lēmums bija negaidīts: "Tas man bija ļoti negaidīti. Nezinu, kas notiks, lai gan arī Marians Pahars kā treneris skolojās pie Starkova. Tāpēc domāju, ka, ja kaut kas pamainīsies, tad nekas daudz."

"Varbūt tribīnēs pret Bosniju kaut kādas runas [par Starkova atlaišanu] arī bija, bet komandā vienkārši pārdzīvojām un domājām par lielo zaudējumu," sacīja Višņakovs. "Starkovs ir labs treneris, un uzskatu, ka arī spēlētāji mums ir labi. Kaut kas nesanāk, bet kas tieši – neesmu treneris un nevaru pateikt. Vismaz man šķiet, ka komanda ir laba. Varbūt ne tāda, kāda bija Eiropas čempionātā, bet spēlējam optimālajā sastāvā no tiem resursiem, kas mums ir, un nezinu, kur ir vaina – es tikai spēlēju. Ļoti žēl, ka zaudējām [Bosnijai un Hercegovinai], bet, ko tieši pamainīt un izdarīt, nezinu."

"Protams, pēc katra zaudējuma ir slikts noskaņojums," Aleksejs atbildēja uz jautājumu, vai atmosfēra komandā cikla gaitā bija negatīva. "Grieķiem zaudējām, tiem zaudējām, un tā tas noskaņojums nāca līdzi. Varbūt pret grieķiem tas tieši sākās – ļoti sāpīgs zaudējums spēlē, kurā varējām varbūt uzvarēt vai nospēlēt vismaz neizšķirti. Tāpēc varbūt ir tāds negatīvs noskaņojums, jo zaudējam un zaudējam. Vajag vienu spēli uzvarēt, tad varbūt sāksim kāpt augšup."

  +5 [+] [-]

, 2013-07-16 22:19, pirms 11 gadiem
Vislabākais piederības pierādījums ir pāreja vai spēlēšana Skontā. Gadiem noslīpēta shēma.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-16 22:46, pirms 11 gadiem
"Spēlētājiem būs jāpierāda, ka ir vajadzīgi izlasei"
Vai pie Starkova tā nebija?

  +5 [+] [-]

, 2013-07-16 22:54, pirms 11 gadiem
protams, ka būs jāpierāda!

ja kāds nevarēs pierādīt, ka nāk no Skonto, tad iekļūt izlasē nebūs viegli

  -1 [+] [-]

, 2013-07-16 22:54, pirms 11 gadiem
Spēlētājiem ir jāpaaugstina meistarība nevis jāpierāda, ka ir vajadzīgi.
Kamēr spēlētāji nevarēs precīzi izpildīt pašus futbola pamatus, tikmēr būs akcijas: Starkov, atkāpies! Pahar, atkāpies! Advokāt, atkāpies! Mourinju, atkāpies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-07-17 00:08, pirms 11 gadiem
Fasans gribētu ieguldīt Latvijas futbolistu audzināšanā krietni vairāk līdzekļu nekā, piemēram, Latvijas jauno mediķu un skolotāju audzināšanā kopā. Ja tā rīkotos, spēcīgi futbolisti varbūt izaugtu, bet valsts kļūtu par atpalikušāko Eiropā (jo tā nauda jau būtu nefutbolistiem jāatņem).
Bet patiesībā gribēju rakstīt ko citu. Nupat ienāca prātā: te daudzi apcer Skonto un izlases īpašās attiecības (tādas ir, šaubu nav), taču īpašas attiecības ir arī Paharam ar Pertiju, turklāt ne tās labākās; interesanti, kā tas atspoguļosies uz izlases sastāvu?

     [+] [-]

, 2013-07-17 01:44, pirms 11 gadiem
Fasan, Skonto akadēmija ir labākā Latvijā ar internātu, arī FKV ir futbola internāts. Par Liepāju un citām pilsētām nezinu, bet skaidrs, ka šajās akadēmijās apgrozās lielākais jauno spēlētāju skaits, un tās nolasa visus labākos talantus valstī, tā ka citas jauniešu komandas vnk nav konkurētspējīgas, un tā tas ir visur.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-17 01:48, pirms 11 gadiem
Es ļoti ceru, ka Pahars parevidēs izlases sastāvu. Viņš, strādājot U21, būs iepazinis jaunos un cerams dos iespēju kādam, piemēram, tam pašam Rakelam.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-17 09:05, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Fasan, Skonto akadēmija ir labākā Latvijā ar internātu, arī FKV ir futbola internāts. Par Liepāju un citām pilsētām nezinu, bet skaidrs, ka šajās akadēmijās apgrozās lielākais jauno spēlētāju skaits, un tās nolasa visus labākos talantus valstī, tā ka citas jauniešu komandas vnk nav konkurētspējīgas, un tā tas ir visur.
Nav vairs Skonto internāts. Palicis tik nosaukums "akadēmija". Naudiņa veiksmīgi "apsaimniekota"