Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Lihtenšteinas treneris: "Varbūt varat izīrēt mums Verpakovski?"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Lihtenšteinas treneris: "Varbūt varat izīrēt mums Verpakovski?"
Hanss Peters Caugs
Foto: fr.uefa.com

Šodien Lihtenšteinas futbola izlases preses konferencē pirms rītdienas spēles "Skonto" stadionā pret Latviju tās treneris Hanss Peters Caugs ironiski izteicās, ka priecātos, ja viņam būtu pieejams tāds futbolists kā Māris Verpakovskis.

Lihtenšteinas izlases trenera preses konferenci "Skonto" hallē no rakstošajiem medijiem apmeklēja tikai šo rindu autors un divi žurnālisti no Lihtenšteinas. Hanss Peters Caugs, Lihtenšteinas treneris kopš 2006. gada, uz preses konferenci ieradās jautrā noskaņojumā, tiesa, ievadrunā bija ļoti diplomātisks, izsakot vien standartfrāzes. Pēcāk šo rindu autors ar konkrētiem jautājumiem centās šo konferenci atdzīvināt.

Hanss Peters Caugs: "Mēs, protams, ļoti priecājamies, ka esam šeit un ka varēsim rīt tikties ar Latvijas izlasi. Piektdien zaudējām Lietuvas izlasei ar 0:2 un ceram, ka pret Latviju mums veiksies labāk un aizvadīsim labu spēli. Taču tai pašā laikā mums ir skaidrs, ka tas nebūs viegli. Zinām, ka Latvijai ir laba komanda. Īstenībā Latvijai nepaveicās, ka šī kvalifikācijas turnīra sākumā bija jāspēlē pret trim grupas favorītēm. Es mūsu grupu sauktu par divu meistarības klašu sabiedrību - augšējā ir grieķi, bosnieši un slovāki, bet apakšējā plauktiņā lietuvieši, latvieši un mēs. Taču gribu uzsvērt, ka Latvija pret grupas favorītēm aizvadīja labas spēles. Tāpēc, lai gan uz šejieni esam ieradušies labā noskaņojumā, apzināmies, ka nebūs viegli. Ceru, ka Latvijai nebūs tā labākā spēle [smaida] un ka mums izdosies uzvarēt. Par vienu mēs esam pārliecināti - spēle būs interesanta.

Ko jūs saprotat ar vārdiem "laba spēle"?
Ja komanda parāda savu spēju maksimumu, parāda labu futbolu. Jāņem vērā, ka vienlīdz svarīgs ir arī pretinieku sniegums. Nereti gadās, ka Lihtenšteina aizvada patiešām labu spēli, taču ar to izrādās par maz, un vienalga uzvar pretinieks.

Kurus Jūs nosauktu par labākajiem Latvijas izlases spēlētājiem?
Jūsu komanda ir ļoti saskaņota un tās trumpis ir tas, ka Jūsu izlase ir kā viens vesels. Tāpat atzīmētu, ka tā ir fiziski spēcīga vienība. Zinām arī, ka Jums ir vairāki futbolisti no TOP līgām. Taču ceru, ka mūsu futbolisti pietiekami labi pazīst latviešu spēlētājus un pratīs to izmantot.

Nedaudz ilgāk nekā pirms gada uzvarējāt Lietuvu ar 2:0. Savukārt piektdien turpat mājās ar identisku 0:2 zaudējāt. Vai šai laikā ir mainījies Lihtenšteinas izlases spēks vai spēku samēri starp komandām vispār?
Šobrīd esam tādā kā lūzuma punktā, mums daudzi spēlētāji ir nomainījušies. Šobrīd mums komanda jābūvē no jauna, tāpēc tagad lietuviešiem zaudējām... Šobrīd komandā iesaistījušies vairāki jaunieši, kuriem nav pieredzes. Daži futbolisti ir amatieri savā jomā, tāpēc mums klājas grūti pret tik stiprām komandām kā Lietuva un Latvija. Pagājušajā reizē, kad Lihtenšteina un Latvija tikās savā starpā ["Euro2008" kvalifikācijā, kad komandas dalīja uzvaras uz pusēm: Latvija viesos zaudēja ar 0:1, bet mājās uzvarēja ar 4:1 - aut.piez.], mēs bijām stiprāki nekā tagad...

Bieži dzirdēts, ka pundurvalstiņu izlasēs spēlē amatieri, kuriem futbols ir tikai kā blakusdarbs, bet pamatdarbs ir pavisam cita nodarbošanās. Vai varat pateikt, cik no Jūsu izlases 22 spēlētājiem, kas ir šeit Latvijā, ikdienā strādā citā darba vietā?
Tā ir taisnība, arī rīt stadionā mūsu sastāvā redzēsiet spēlētājus, kuri ikdienā no agra rīta līdz vēlam vakaram strādā citā darbā - bankā, birojā vai tamlīdzīgi. Un futbols viņiem ir brīvā laika nodarbe. Taču viņi futbolu spēlē no sirds. Diemžēl tikai ar futbolu nav iespējams pietiekami daudz nopelnīt pat Lihtenšteinā, tāpēc viņi spiesti strādāt arī citos darbos. Neesam lielvalsts, kā Vācija, Austrija vai Šveice, kur ir nopietni, profesionāli valsts čempionāti, un futbols ir vienīgais darbs. Mums šobrīd sastāvā tikai divi futbolisti spēlē ārzemēs augstākajā līgā un spēj nopelnī dzīvei ar futbolu.

Vai Jūsu sastāvā ir kādi iztrūkumi, un kāpēc, piemēram, vairs nespēlē pazīstamais uzbrucējs Mario Friks?
Friks vairs nav lielajā futbolā. Viņam ir 38 gadi, un tagad Friks spēlē tikai amatieru līmenī. Latvijai vēl turpina palīdzēt Verpakovskis, bet mums Frika vairs nav [smejas]. Būtu tikai priecīgs, ja Friks vēl šobrīd varētu palīdzēt manai komandai. Varbūt varat izīrēt mums Verpakovski? [smejas]

  -1 [+] [-]

, 2012-10-15 19:59, pirms 12 gadiem
nu jāņem rit tie amatieri-banku klerki, pastnieki un gani

  +7 [+] [-]

, 2012-10-15 20:05, pirms 12 gadiem
nebūs tak pa spēkam. Atcerēsimies kā Skonto profesionāļi zaudēja Portadown FC, kurā spēlēja biroja darbinieki

 +44 [+] [-]

, 2012-10-15 20:17, pirms 12 gadiem
Varam jums atdod Starkovu. Pat piemaksāt

 +16 [+] [-]

, 2012-10-15 20:18, pirms 12 gadiem
Mēs jums par baltu velti atdodam Petroviču ar Pļutku un Krjaukli!

  +6 [+] [-]

, 2012-10-15 20:18, pirms 12 gadiem
Nu ja Frika vairs nav tad Latvijas profesionāļiem ir cerības pret Lihtenšteinas amatieriem!

 +10 [+] [-]

, 2012-10-15 20:20, pirms 12 gadiem
Lihtenšteinas izlases trenera preses konferenci "Skonto" hallē no rakstošajiem medijiem apmeklēja tikai šo rindu autors un divi žurnālisti no Lihtenšteinas

Man patika šis tekstsTāda ir attieksme no Latvijas žurnālistu puses.Kāpēc tad no futbolistiem gaidīt brīnumus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-15 20:29, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Lihtenšteinas izlases trenera preses konferenci "Skonto" hallē no rakstošajiem medijiem apmeklēja tikai šo rindu autors un divi žurnālisti no Lihtenšteinas

Man patika šis tekstsTāda ir attieksme no Latvijas žurnālistu puses.Kāpēc tad no futbolistiem gaidīt brīnumus?
Un kur tad " DIENAS" lielais experdz?
Miris vai?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-10-15 20:37, pirms 12 gadiem
===...Tā ir taisnība, arī rīt stadionā mūsu sastāvā redzēsiet spēlētājus, kuri ikdienā no agra rīta līdz vēlam vakaram strādā citā darbā - bankā, birojā vai tamlīdzīgi. Un futbols viņiem ir brīvā laika nodarbe. Taču viņi futbolu spēlē no sirds....===
Taču viņi futbolu spēlē no sirds....Lūk kā ir jāspēlē futbols!
Tagad viņi ir paņēmuši Izlasē tris jaunus klerkus...Un redzēsim , ko viņi parādīs Rīgā - man aizdomas lielas, ka tie klerki labāki par Verpi - nespēlējošo!!!

  -4 [+] [-]

, 2012-10-15 20:43, pirms 12 gadiem
tāpat nevar iesist. ņemat ar.

  +8 [+] [-]

, 2012-10-15 20:55, pirms 12 gadiem
Ja pareizi sapratu, tad Verpakovskim ir iespējas iestāties kādā bankā par apkopēju un spēlēt futbolu Lihtenšteinas komandā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-15 22:02, pirms 12 gadiem
Njā, Latvijas sporta žurnālistu līmenis, ja tagad vispār par tādiem viņus var saukt ir vienkārši nožēlojams. Lai kāds būtu vai nebūtu pašlaik futbola līmenis Latvijā, tā tomēr ir Latvijas nacionālā izlase, Pasaules kausa kvalifikācija. Būtu aizgājuši kaut vai ne jau dēļ futbola vai Latvijas izlases, bet tīri aiz cieņas pret savu profesiju - sporta žurnālists. Pat to nav jaudājuši izdarīt.
Es ierosinātu pacelt šo jautājumi daudz augstākā līmenī, par mūsu žurnālistiem un neignorēt šādas izdarības. Tas zemais līmenis jau vērojams arī Rīgas Dinamo preses konferencēs, kad sanākuši, bet vairāk par 2-3 muļķīgiem standarta jautājumiem nav spējīgi uzdot. Skaidri redzams, ka ieradušies tikai lai par velti kā preses pārstāvji paskatītos hokeju, ne savu pienākumu pildīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-15 22:19, pirms 12 gadiem
Ja rīt zaudējam, tad nawa rawa, visus vagonā un prom- sākot ar Stariku!

     [+] [-]

, 2012-10-16 00:28, pirms 12 gadiem
Es arī atļaušos izteikt komentāru par to, ka uz šo preses konferenci bija ieradušies tikai 1 (!!!!!) LATVIJAS sporta žurnālists! Tas ir tikpat cik klasiski biežāk ir redzēti Latvijas Virslīgas pēc-spēļu preses konferencēs. Tas ir graujoši!!!

Uz šīm preses konferencēm ir bijis jābūt visiem sporta žurnālistiem kā likts - sporta centrs, Diena, Neatkarīgā rīta avīze, Sporta Avīze, Jelgavas Vēstnesis, Rīgas Balss, Liepājas ziņas, TVNET, Delfi, visas televīzijas, radio utt utt. Kur viņi ir? Un fotogrāfiem ar bijis jābūt biezā slānī + kamerām no televīzijām - sportacentrsTV, LNT, TV3, LTV1 un vēl kādam.

Vai tiešām savu valsti un savus sportistus nemaz necienam? Protams, vieglāk ir atreferēt no kāda viena cita, kas ir bijis uz vietas, visu to kopy paste un tad tiešām rodas iespaids, ka visas ziņas, lai kādā portālā, avīzē lasītu - IR VIENĀDAS. Kur ir radošais gars? Kur ir ažiotāžas celšana? Kur ir prestižs?

     [+] [-]

, 2012-10-16 14:16, pirms 12 gadiem
Ne jau žurnālists pats izvēlas, cik daudz viņš par šo spēli un futbolu uzrakstīs. Izdevuma vadība nosaka, cik zīmes būs atvēlētas, un futbolam parasti nav daudz. Tāpēc arī laikrakstu korespondenti neiet uz preses konferencēm (un nereti pat ne uz spēlēm), jo vairāk par īsu faktoloģisko izformāciju nodrukāt tikpat nebūs ļauts (kaut arī daudzi žurnālisti paši labprāt uzrakstītu plašāk). Elektroniskajam medijam apjoma ziņā ir lielas priekšrocības.
Secinājums: jāpieprasa no laikrakstu vadības, no galvenajiem redaktoriem vairāk informācijas par futbolu!

     [+] [-]

, 2012-10-16 18:39, pirms 12 gadiem
olga rakstīja: Ne jau žurnālists pats izvēlas, cik daudz viņš par šo spēli un futbolu uzrakstīs. Izdevuma vadība nosaka, cik zīmes būs atvēlētas, un futbolam parasti nav daudz. Tāpēc arī laikrakstu korespondenti neiet uz preses konferencēm (un nereti pat ne uz spēlēm), jo vairāk par īsu faktoloģisko izformāciju nodrukāt tikpat nebūs ļauts (kaut arī daudzi žurnālisti paši labprāt uzrakstītu plašāk). Elektroniskajam medijam apjoma ziņā ir lielas priekšrocības.
Secinājums: jāpieprasa no laikrakstu vadības, no galvenajiem redaktoriem vairāk informācijas par futbolu!
Tas gan ir interesants fakts, ka aizliedz kaut ko rakstīt. Piebāzt pilnu ar reklāmām - saprotams - tā ir iespēja nopelnīt par reklāmu, bet ne jau visu laiku ar to vari pelnīt. Vai nu ir jāpalielina lappušu skaits vai arī... es nezinu. Bet nu katrā ziņā presei ir krietni jāpadomā par satura palielināšanu, jo pēc tam vispār rodas iespaids, ka žurnālisti aizraujas tikai ar dzelteno presi un visādi citu rakstu atreferējumiem, tulkojumiem un neko vairāk.