Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Spēlētāji gaidīja, kad bumba uzkritīs uz galvas, nevis gāja tai pretī"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kazakevičs: "Spēlētāji gaidīja, kad bumba uzkritīs uz galvas, nevis gāja tai pretī"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

„Jelgavas” galvenais treneris Dainis Kazakevičs, neskatoties uz sagrāvi pret „Skonto” (0:4), savas komandas spēlē saskatīja arī pozitīvo, proti, savu padoto neierakšanos aizsardzībā, bet nekvalitatīvo uzbrukumu noslēgumu skaidroja ar meistarības trūkumu. Tikmēr „Skonto” treneris Marians Pahars visvairāk bija gandarīts par savu vārtu nosargāšanu.

Uzvarētāju treneris Marians Pahars saprotamu iemeslu dēļ bija apmierināts ar savu padoto sniegumu: „Jā, var teikt, ka ar visu esmu apmierināts. Guvām četrus vārtus, Žunioram hat trick. Visvairāk gan esmu apmierināts ar to, ka šoreiz neielaidām, jo mēdzam zaudēt ļoti daudz vārtu.”

„Skonto” regulāri ir problēmas ar spēli aizsardzībā pie standartsituācijām. Šoreiz izdevās teicami nospēlēt šādās situācijās, kuru pretiniekam bija ļoti daudz. Ar ko tas skaidrojams? „Treniņos pirms spēles pie „standartiem” ļoti labi piestrādājām un tas deva rezultātu. Arī uzbrukumā, jo tādā veidā guvām vārtus. Pirmajā puslaikā būtībā bija līdzīga spēle, nevar teikt, ka nospiedām viņus. Viņi neslikti presingoja un nebija nemaz tik viegli. „Jelgavai” bija skaitliskais pārsvars laukuma centrā, bet Vladislavs Kozlovs bieži izdarīja spiedienu uz mūsu aizsargiem. Ilgi neizdevās uzspiest savu spēli, bet iesitām no standartsituācijām, un tas izšķīra spēles likteni,” teica Pahars.

Alana Siņeļņikova nomainīšu pārtraukumā „Skonto” treneris skaidroja ar taktiskiem apsvērumiem: „Alans sestdien nedrīkstēs spēlēt Baltijas līgas finālā, tāpēc gribēju pārbaudīt Armandu Pētersonu kreisā pussarga pozīcijā. Jāsaka arī, ka Siņeļņikovs acīmredzami „izkrita no spēlēs”, izdarot dažus nepamatotus pārkāpumus.”

„Jelgavas” galvenais treneris Dainis Kazakevičs: „Katrā lietā var atrast pozitīvo un negatīvo. Visnegatīvākais, protams, bija rezultāts. Otrā lieta, kas nepatika, bija ielaistie ceturtie vārti. Aizgājām uz priekšu, bet atpakaļ aizsardzībā knapi kustējās pieci spēlētāji. Ja tev nav spēka, tad jāsaprot, ka nav jālien tik daudz uz priekšu un jāpaliek dziļāk. Pozitīvās lietas... Pluss bija vēlēšanās spēlēt futbolu, neiesēdāmies aizsardzībā. Pirms spēles zinājām, ka „Skonto” lielākais trumpis ir individuālā tehnika un ātri pretuzbrukumi. Mums bija jāizšķiras par to, vai sēdēsim ar desmit cilvēkiem aizsardzībā un gaidīsim vienīgo iespēju pretuzbrukumā, vai tomēr paši centīsimies arī veidot uzbrukumus. Izvēlējāmies otro variantu.”

„Zaudējušās komandas treneriem gandrīz vienmēr šķiet, ka rezultāts ir pārāk liels, taču šoreiz jāatzīst, ka „Skonto” izveidotie momenti bija patiešām kvalitatīvi, bet, kopumā skatoties, nevar teikt, ka viņi mūs vazāja ar muti pa asfaltu. Mēs neatpalikām stūra sitienu skaita ziņā, taču mums pietrūka uzbrukumu noslēgumu un nespējām izveidot nevienu superbīstamu momentu. Pretiniekam labākie uzbrukumi veidojās pretuzbrukumu spēlē. Jāizsaka liels kompliments „Skonto” uzbrukuma līnijai. Viņu vājā vieta ir aizsardzība, kuru nespējām izmantot,” piebilda Kazakevičs.

Vaicāts, kāpēc neizdevās realizēt kādu no ļoti daudzajām standartsituācijām, jelgavnieku treneris atzīmēja individuālās tehnikas trūkumu: „Ļoti nekvalitatīvi izpildījām... Tas ir jautājums par spēlētāju meistarību. Ja spēlētājs izšķiras izpildīt standartsituāciju, tad viņam ir jāsaprot, ka nedrīkst sist vienkārši kaut kur uz vārtu pusi. Ja nevari normāli uzsist, tad jāizdara centrējums. Mūsu centrējumos pietrūka agresivitātes. Spēlētāji stāv savās zonās un gaida, kad bumba uzkritīs viņiem uz galvas, nevis iet pretī tai. Jāpiezīmē, ka arī pietrūka Oļega Malašenoka. Nevis tāpēc, ka viņš varētu iesist trīs vārtus, bet tāpēc, ka kopā ar Kozlovu viņi ir bīstamāki un var vairāk izveidot uzbrukumā. Meklēsim receptes līdz „Ventspils” spēlei. Cerēsim, ka kaut ko arī atradīsim.”

Slēpts komentārs: Baltic Taxi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-06-15 23:40, pirms 13 gadiem
''Jelgavai'' kaut kas jādara ar uzbrukumu. Kopš 10. aprīļa!! viņi tikai vienā spēlē ir guvuši vairāk par 1 vārtiem (spēle pret Olimpu 5:1).

  -1 [+] [-]

, 2011-06-15 23:55, pirms 13 gadiem
Jelgavai arī kaut kas jadara ar aizsardzību pēdējās divās spēlēs ielaisti 7 vārti un 1 iesists ? Vai tiešām bez malašenoka neko nevar izdarīt ?

  +1 [+] [-]

, 2011-06-16 00:12, pirms 13 gadiem
Bez leģionāriem nepavilksi. Kortezs (lai arī rezervists) arī prom. Moldovā kapā.

  +5 [+] [-]

, 2011-06-16 00:26, pirms 13 gadiem
Kā kaut kas, tā bļauj, lai treneris atkāptos... Viņa rīcībā futbolisti ir tādi, kādi ir. Šaubos, vai cita trenera vadībā Jelgava ar šiem pašiem futbolistiem sasistu Skonto un Daugavu vienos vārtos. Kazakēvičs vismaz sakarīgus komentus vēlāk dod un nemeklē neesošus attaisnojumus, bet loģiski izanalizē un norāda uz kļūdām, trūkumiem. Ne visi treneri to dara. Daudziem jau aizmirsušās Starkova diplomātiskās un bieži vien maz izsakošās runās pēc spēlēm...

  +2 [+] [-]

, 2011-06-16 10:37, pirms 13 gadiem
Pie tam visiem Jelgavas kritizētājiem nevajag aizmirst, ka vēl līdz 30 min Jelgava presingoja un izskatījās pārāka pret Skonto. Tur brīžiem Pahars izsaktījās daudz vairāk panikoja malā stāvot nekā Jelgava, kad zaudēja jau 0:4.

Ja nebūtu otrā gola kuru iesita ar 11m sitienu, tad vēl nez kā būtu bijis. Tie kas paskatās uz papīra spēles rezultātu 4:0 un sāk kritizēt Jelgavu un prasa treneru atkāpšanos, tad tie no futbola maz ko saprot. Pelnīts rezultāts kas attainotu spēles gaitu būtu 2:1 un tā vairs nav tāda starpība.

     [+] [-]

, 2011-06-16 21:31, pirms 13 gadiem
Žēl Jelgavu, bet objektīvi Skonto bija pārāki. Kazakeviča vārdi pasaka visu. Tur viss ir sīki uzskaitīts. Treneris jau saprot, ko un kā vajadzētu darīt, tikai, ja būtu tas tikpat viegli ieliekams spēlētāju galvās un prasmēs. Gan jau, ka Jelgava atkopsies. Nekur nepaliks.