Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" pēc revanša uz Tartu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lekrings" pēc revanša uz Tartu
Laurim Zaicevam un Cēsu komandai jācenšas izvairīties no vēl viena klupiena pret igauņiem
Foto: Lekrings.lv

Šodien Elvi florbola līgās ieplānotas trīs spēles, divas no tām izspēlējot ārpus Latvijas teritorijas. Vienīgajā vīru konkurencē Cēsu "Lekrings" izbraukumā centīsies revanšēties igauņu EMU. Līdzīgu ceļu kā cēsnieki mēros arī "Ķekavas Bulldogs" dāmu komanda, lai sacenstos ar Igaunijas izlasi. Latvijā vienīgā cīņa tiks izspēlēta Kocēnos, kur "Rubene" uzņems Cēsu "Lekrings" dāmu komandu.

SV: "Eesti" – "Ķekavas Bulldogs" pulksten 12:00 Tartu
Abas komandas spēlēja arī vakar, abas guva pa pieciem vārtiem, taču beigu rezultāti bija diametrāli pretēji – igaunietes savā laukumā ar rezultātu 5:3 pieveica FK "Ķekava", cīņas sākumā iekrājot triju vārtu pārsvaru, ko gan turpinājumā gandrīz izsēja. Merli Suvari guva divus vārtus, tādējādi saņemot labākās spēlētājas balvu. Vienus vārtus guva arī Kristi Rikberga, bet Reti Vārta izdarīja rezultatīvu piespēli, līdz ar to viņas kļuvušas par pirmajām, kuras sasniegušas desmit punktu robežu šajā sezonā. Pēc šīs uzvaras igaunietes ar 17 punktiem septiņās spēlēs vēl vairāk nostiprinājušās trešajā pozīcijā.

"Ķekavas Bulldogs" arī vakar spēlēja savā laukumā, arī guva piecus vārtus, taču jau pēc 20 nospēlētām minūtēm bija pamanījušās ielaist sešas bumbiņas savā cietoksnī mačā ar "Rubeni". Nopietna spēkošanās tā arī neizvērtās, jo spēles vidū ķekavietes atradās iedzinējos ar 3:6, bet turpinājumā "Rubene" aizmuka līdz 11:3, lai pēdējās pāris minūtēs mājinieces nedaudz sadeldēja rezultāta starpību. Pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei šajā mačā Annai Ankudinovai un Lindai Dadajevai. Tieši Anna ar 22 (14+8) punktiem ir komandas rezultatīvākā spēlētāja, kamēr otra rezultatīvākā ar 16 (7+9) punktiem ir Līga Vancāne. Jāpiezīmē, ka pirmo maču Elvi līgā aizvadīja Diāna Merheima, izceļoties ar vārtu guvumu un nopelnot mača labākās spēlētājas balvu. Ņemot vērā, ka vakar zaudējumu piedzīvoja arī "Ķekava", tad "bulldogs" komanda joprojām atrodas pietiekami komfortablā ceturtajā pozīcijā.

Šī būs abu komandu pirmā savstarpējā spēle šosezon.

SV: "Rubene" – "Lekrings" pulksten 15:00 Kocēnos
Kocēnos savā starpā tiksies turnīra tabulas līderes un pastarītes, līdz ar to jau pirms mača vienai komandai tiks piedēvēts izteikts favorītu statuss. "Rubene" pēdējās divās spēlēs guvusi pa 11 vārtiem, vienā no tām ar 11:1 sagraujot arī savas šīs dienas pretinieces. Pēdējā mačā vakar gan ar 11:5 tika uzvarētas "Ķekavas Bulldogs" spēlētājas un kārtējo reizi rezultatīvi nospēlēja Laura Gaugere, gūstot trīs vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles. Sezonā kopumā viņai 34 (22+12) rezultativitātes punkti. Jāpiezīmē, ka Ķekavā kopā ar komandu bija viena no līderēm Zeltīte Bankava, kura gan laukumā nedevās, pildot vien treneres pienākumus.

Cēsu "Lekrings" palikusi vienīgā komanda, kas vēl nav devusies laukumā 2018. gadā, pēdējo maču aizvadot pērnā gada 17. decembrī, kad savā laukumā ar 1:11 nācās kapitulēt tieši "Rubenes" komandai. Toreiz vienīgos vārtus guva Klinta Mārtiņjēkaba, kura ar 13 (8+5) punktiem ir arī komandas rezultatīvākā spēlētāja. Deviņus punktus savākusi Džeina Eglīte, bet jāpiezīmē, ka dažādu iemeslu dēļ Cēsu vienība ļoti reti šosezon varējušas mačus aizvadīt kaut vai tuvu optimālajam virknējumam. Beidzot pieteikumā atgriezusies aizsardze Liliāna Jakovicka, kura šosezon nevienu spēli vēl nav aizvadījusi.

Bez jau pieminētās cīņas decembra vidū, vēl komandas tikās arī novembra vidū Cēsīs. Arī toreiz cēsnieces guva tikai vienus vārtus, savu cietoksni ļaujot ieņemt 14 reizes.

VV: "EMU SK" – "Lekrings" pulksten 15:00 Tartu
Vīru konkurencē šodien ieplānota tikai viena spēle, to pašu izspēlējot ārpus mūsu valsts robežām – Tartu. Igauņu komanda vakar savā laukumā uzņēma "Betsafe/Ulbroka", ātri ielaižot divus vārtus, taču otrā perioda vidū spēja panākt jau 4:3 vadību. Tas gan izrādījās viss, jo igauņi pamanījās ielaist divus vārtus skaitliskajā vairākumā, nonākot iedzinējos ar 5:9 un trešajā trešdaļā salaižot vēl vairākas bumbiņas savos vārtos, ciešot sakāvi ar 6:14. Jāpiezīmē, ka šajā cīņā laukumā tā arī nedevās spēlējošais treneris Pāvels Semjonovs, tādējādi sašķobot savas cerības cīņā gan par rezultatīvākā spēlētāja godu, gan labākā vārtu guvēja titulu. Tikmēr lieliski nospēlēja divi citi krievu florbolisti, Romānam Družiņinskim izceļoties ar trim vārtu guvumiem, bet Aleksandram Avtušenko gūstot divus vārtus. Tabulā ar 25 punktiem 17 spēlēs EMU SK atrodas septītajā pozīcijā.

Cēsu komanda savu iepriekšējo maču aizvadīja piektdien, kad Stalbē jau pēc pirmā perioda iekrāja triju vārtu pārsvaru, ko otrā perioda ievadā palielināja līdz 5:0. Lai kā mājinieki censtos atspēlēties, "Pārgaujai" nācās ciest kārtējo neveiksmi. "Lekrings" uzvarēja ar 6:4, tādējādi ar 30 punktiem pašlaik atrodoties gana stabilā ceturtajā pozīcijā. Kā jau tas ierasts, cēsniekiem nebija viens izteikts punktu guvējs, daudziem spēlētājiem tiekot pie viena vai diviem punktiem. Vienus vārtus guva arī Lauris Zaicevs, kuram šosezon 21 (12+9) punkts. Savukārt Toms Rīsmanis guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, līdz ar to viņam šosezon jau 20 (4+16) punkti.

Cēsniekiem noteikti ne tās labākās atmiņas ir par igauņu viesošanos viņu laukumā septembra izskaņā. Mača ievadā "Lekrings" pretiniekiem nedeva nekādas iespējas, pēc pirmā perioda panākot 4:1 vadību, turklāt neizmantojot vēl vairākas lieliskas iespējas palielināt pārsvaru. Tomēr turpinājumā komanda pārlieku atslābinājās, kas noveda pie neizšķirta pēc diviem periodiem, bet trešajā trešdaļā igauņi iekrāja divu vārtu pārsvaru, nodrošinot uzvaru ar 7:5.