Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Principiāls duelis dāmu turnīrā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Principiāls duelis dāmu turnīrā
FK NND spraigā cīņā tika galā ar Igaunijas izlasi
Foto: Evelīna Kūna/ FK NND

Elvi sieviešu florbola līgas turnīrā šovakar Electrum OC Rīgā norisināsies principiāla cīņa starp FK NND un FK "Ķekava" komandām, kas pērn spraigi cīnījās pusfinālā.

FK "Ķekava" kā pēdējo gadu ierastā Latvijas čempionāta fināliste pērn spraigi cīnījās par uzvaru regulārajā sezonā, beigās esot spiestas samierināties ar otro vietu un pusfinālā pretim dabūja virslīgas debitantes FK NND. Regulārajā sezonā visas spēles bija spraigas, taču allaž pie trim punktiem turnīra tabulā tiekot "Ķekavai". Nekas būtisks nemainījās arī pusfināla ievadā, kad "Ķekava" uzvarēja pirmās divas spēles savā laukumā. Tomēr viss mainījās pēc trešā mača, kad rīdzinieces savā laukumā uzvarēja pēcspēles metienu sērijā. Tajā brīdī droši vien reti kurš iedomājās, ka arī nākamajos trijos mačos uzvarēs FK NND, savā pirmajā sezonā uzreiz sasniedzot valsts spēcīgākās līgas finālu.

Domājams, ka FK "Ķekava" komandai šīsdienas pretinieces ir kā sarkana lupata bullim, kuru noteikti gribēsies saraut gabalos. Tomēr viegli paveikt to noteikti nebūs. Abas komandas līdzīgām sekmēm sākušas jauno sezonu, zaudējot valsts čempionvienībai "Rubenei", bet pēc tam izcīnot uzvaras visās pārējās spēlēs, tostarp mačos pret Igaunijas izlasi. Ņemot vērā, ka FK NND aizvadījusi par vienu spēli vairāk, šī komanda turnīra tabulā pašlaik ar deviņiem punktiem ieņem otro vietu, kamēr "Ķekava" iekrājusi sešus punktus, atrodoties trešajā vietā.

Pēc pēdējās spēles, kurā rīdzinieces viesos ar 4:2 pieveica Igaunijas izlasi, par komandas rezultatīvāko spēlētāju ar 6 (4+2) punktiem kļuvusi Karīna Saidova, kamēr Gunitas Kārkliņas rēķinā joprojām ir 5 (3+2) punkti. Pērnās sezonas līderei Ievai Priedei pašlaik 4 (2+2) punkti, bet Annijai Aņikejevai un Santai Torsterei trīs precīzi metieni. Lieliski pirmo spēli šosezon aizvadīja vārtsardze Liāna Aldiņa, Igaunijā atvairot 22 no 24 pretinieču metienus, pelnīti kļūstot par savas komandas labāko spēlētāju.

FK "Ķekava" rezultatīvākā šīs sezonas spēlētāja ir Ieva Jurkāne, kura piedalījusies tikai divās spēlēs, taču savākusi 8 (6+2) punktus. Pēdējā spēlē pret "Ķekavas Bulldogs"(12:4) rezultatīvi nospēlēja Elīna Drēziņa, tiekot pie četriem punktiem un ar 5 (2+3) punktiem viņa ir komandas otrā rezultatīvākā spēlētāja šosezon. Savukārt Laurai Skujevskai četri precīzi metieni.

Spēles sākums Electrum OC šovakar pulksten 21:00.