Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Kluba leģenda Žuninju kandidē uz Lionas galvenā trenera amatu

Agris Suveizda

Kluba leģenda Žuninju kandidē uz Lionas galvenā trenera amatu
Žuninju 2009. gadā no Lionas atvadījās ar asarām acīs
Foto: AP/Scanpix

Francijas futbola kluba Lionas "Olympique" galvenais treneris Remī Gards šorīt oficiāli paziņojis, ka nepagarinās līgumu un pametīs amatu. Sporta izdevums L'Equipe starp četriem kandidātiem uz Garda aizstāšanu min arī kādreizējo kluba leģendu Žuninju, kurš pirms trim mēnešiem noslēdza spēlētāja karjeru.

"Izlēmu noraidīt piedāvājumu pagarināt līgumu. Mani iemesli ir personiski un saistīti ar ģimeni," sacīja Remī Gards. "Nākamajā sezonā neatradīšos nevienas komandas trenera krēslā. Par spīti grūtībām, man patika trenera darbs, taču tagad man ir nepieciešams pārtraukums. Manai aiziešanai nav nekādu citu iemeslu. Vēlos publiski pateikties prezidentam. Par uzticību trīs gadu garumā, par mūsu sadarbību. Vēlos pateikties arī Bernāram [Lakombam, prezidenta īpašajam padomniekam]."

Francijas prese ar L'Equipe priekšgalā min četrus trenerus, kuri varētu amatā aizstāt Gardu. Kā galvenais pretendents tiek minēts Žoslens Gurveneks, kurš ar pieticīgo "Guingamp" šosezon pārsteidzoši izcīnīja Francijas kausu un kvalificējās Eirokausiem. Galvenais šķērslis ir vēl spēkā esošais līgums. Brīvais aģents būs bijušais Zambijas izlases vadītājs Ervē Renārs, kurš pametīs "Sochaux", taču viņa un Lionas filozofija atšķiroties.

Tāpat tiek pieminēts bijušais "Olympique" aizsargs Ibērs Furnjē (strādā ar "Reims") un kluba leģenda Žuninju, kurš jau iepriekš nav slēpis vēlmi atgriezties Lionā trenera statusā. Lionas "Olympique" īpašnieks un prezidents Žans Mišels Olass sacīja, ka jaunais galvenais treneris varētu kļūt zināms tuvāko divu nedēļu laikā.

Remī Gards agrāk strādāja par Lionas "Olympique" akadēmijas vadītāju, bet 2011. gadā ļoti sarežģītā posmā pārņēma kluba galveno komandu, amatā nomainot Klodu Puelu. Gardam tā bija pirmā pieredze galvenā trenera amatā, turklāt viņam nebija atbilstošas trenera licences. Par spīti finansiālajām problēmām un ļoti ierobežotām sastāva iespējām, Gards 2012. gadā "Olympique" aizveda līdz Francijas kausam un superkausam.

Pašlaik Lionas "Olympique" ar 58 punktiem 37 spēlēs ieņem piekto vietu, tikai par punktu apsteidzot Marseļas "Olympique". Piektā pozīcija kā pēdējā ļaus kvalificēties UEFA Eiropas līgai, un pēdējā kārtā lionieši izbraukumā tiksies ar "Nice". Marseļu sagaida mājas spēle pret "Guingamp". Eiropas līgā Liona izstājās ceturtdaļfinālā, ar 0:1 un 1:2 cienīgi zaudējot Turīnas "Juventus". Līgas kausā "Olympique" finālā ar 1:2 piekāpās PSG, bet kausa izcīņā 1/8 finālā atzina "Ligue 2" komandas "Lens" pārākumu (1:2 pagarinājumā).

Izmantotie resursi:
olweb.fr
Qui pour succéder à Garde ? - Ligue 1

  +1 [+] [-]

, 2014-05-13 14:59, pirms 10 gadiem
Viens no labakajiem soda sitienu izpilditajiem pasaulee, kad veel bija Lionas ziedu laiki futbolaa, kad valsts tituli viens peec otra bira kabataa.

     [+] [-]

, 2014-05-13 16:33, pirms 10 gadiem
shumo rakstīja: Viens no labakajiem soda sitienu izpilditajiem pasaulee, kad veel bija Lionas ziedu laiki futbolaa, kad valsts tituli viens peec otra bira kabataa.
tā tehnika bija unikāla, bumba lido un vairākas reizes maina virzienu gaisā, bieži vien vārtsargs paliek stāvus un brīnās, kā bumba ieplanē vārtos.