Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Sezonas labākie bombardieri tiekas Tartu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sezonas labākie bombardieri tiekas Tartu
Krievu leģionāram Pāvelam Semjonovam šovakar principiāla cīņa pret Kasparu Šķēlu
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar savā starpā sacentīsies Latvijas un Igaunijas čempionvienības. Interesanti, ka abu komandu rindās ir šīs sezonas labākie vārtu guvēji, attiecīgi Kaspars Šķēls un Pāvels Semjonovs. Tāpat mači tiks aizvadīti Kocēnos, Bauskā un Ķekavā. Divas cīņas ieplānotas arī dāmu konkurencē.

SV: "Eesti" – "FK Ķekava" pulksten 15:00 Tartu
Ķekavas florbolistes pirms pāris dienām jau iesāka 2018. gada spēļu karuseli, Rīgā ar rezultātu 2:5 piekāpjoties "NND Rīga", kas tādējādi pārņēmušas līderpozīcijas turnīra tabulā. Jāpiezīmē gan, ka vēl otrās trešdaļas izskaņā Ķekavas komanda atradās iedzinējos vien ar minimālo 2:3. Ar vārtu guvumu izcēlās arī Agnese Broliša, kura ar desmit punktiem ir savas komandas rezultatīvākā spēlētāja sezonā, sakrājot 10 (6+4) punktus. Lauras Skujevskas rēķinā šosezon ir 9 (7+2) punkti un viņa ir vienības labākā vārtu guvēja. Turnīra tabulā "Ķekava" ar deviņiem punktiem joprojām atrodas piektajā vietā čempionāta kopvērtējumā.

Tikmēr igaunietes, kas spēlē ārpus konkurences, iekrājušas 14 punktus sešās spēlēs, atrodoties trešajā vietā kopvērtējumā. Līdzīgi kā pirms "Ķekavas" iepriekšējās spēles, arī igaunietēm neviena spēlētāja nav tikusi pie vismaz desmit rezultativitātes punktiem. Rezultatīvākās ar deviņiem punktiem ir Kristi Rickberga un Reti Vārta. Salīdzinājumam gan jāpiebilst, ka Broliša pie sava desmitā punkta tika brīdī, kad "FK Ķekava" aizvadīja desmito spēli sezonā, bet igaunietēm pašlaik ir aizvadītas vien sešas cīņas. Pēdējo maču igaunietes Latvijas čempionātā aizvadījušas vēl pērnā gada decembra vidū, viesos ar 9:6 pieveicot "Rubeni", tādējādi izcīnot trešo panākumu pēc kārtas.

Šajā sezonā abas komandas vēl nav tikušās savā starpā, jo mačs, kas ieplānots Ķekavā, pārcelts uz vēlāku laiku.

SV: "Ķekavas Bulldogs" – "Rubene" pulksten 16:00 Ķekavā
Kā viena tā otra komanda gatavas aizvadīt pirmo cīņu 2018. gadā. "Ķekavas Bulldogs" pašlaik astoņās cīņās izcīnījušas 12 punktus, atrodoties ceturtajā vietā, bet, atskaitot igaunietes, ir pat trešajā vietā. Tiesa, abas līdervienības ir tālu atrāvušās un regulārās sezonas izskaņā atliks vien noskaidrot, kura no Ķekavas komandām pusfinālos pretim dabūs "Rubeni", bet kura – "NND Rīgu". Ķekavas klubs pēdējo spēli aizvadījusi 16. decembrī, pārvedot 9:3 uzvaru n Cēsīm, kas ļāva pārtraukt četru zaudēto spēļu sēriju. Ar trim punktiem tajā mačā atzīmējās Anna Ankudinova, kurai 20 (13+7) punkti sezonā kopumā, apsteidzot ierasto vienu no kluba līderēm Līgu Vancāni, kurai 15 (7+8) punkti.

Pašreizējās čempiones kopumā spēlē ļoti pārliecinoši, taču ik pa laikam gadās vājuma brīži, kas licis piedzīvot negaidītu 2:13 sagrāvi viesos pret "NND Rīga" un arī vienā no pēdējiem mačiem savā laukumā pret igaunietēm. Pēdējā cīņa aizvadīta 17. decembrī, kad viesos ar 11:1 tika sagrauta Cēsu komanda. Tajā mačā lieliski nospēlēja Latvijas izlases florboliste Laura Gaugere, kura guva piecus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Jāpiezīmē, ka jau kādu laiku komandu atstājusi visu laiku rezultatīvākā spēlētāja Edīte Bankava, kura pārcēlusies uz Lielbritāniju, tādējādi nevarēs palīdzēt komandai arī izšķirošajās spēlēs.

Šosezon komandas aizvadījušas divas cīņas un abas izspēlētas Kocēnos. Pirmajā no tām "Rubene" uzvarēja ar 12:8, otrais mačs nebija tik rezultatīvs, bet tik un tā Kocēnu komanda svinēja panākumu ar četru vārtu pārsvaru (8:4).

VV: "Rubene" – "Ogres vilki" pulksten 18:00 Kocēnos
"Rubenes" florbolisti savā pēdējā spēlē viesos nenosargāja uzvaru pamatlaikā, taču pārveda divus punktus no Tartu, kas ar 32 punktiem ļāvis saglabāt trešo vietu kopvērtējumā piecas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām. Kārtējo reizi bargāko sodu nopelnījis Reinis Mirkšs, kurš šovakar atkal nevarēs palīdzēt komandai diskvalifikācijas dēļ. Ierindā gan būs Ingars Matisons, kuram 38 (22+16) punkti un Atis Stepāns, kura rēķinā 28 (14+14) punkti. Pēc spēles ar pastarīšiem "Rubeni" sagaida trīs izbraukuma mači pret komandām, kurām izmisīgi turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, līdz ar to jau tagad ir skaidrs, ka viegla pastaiga nebūs nevienā no tām un punktus tāpat vien konkurenti nedāļās.

Kā pirms katras spēļu kārtas, arī pirms šīs var rakstīt, ka Ogres komanda joprojām ir bez izcīnītajiem punktiem turnīra tabulā. Pēdējā cīņā savā laukumā komanda atkal bija tuvu tiem, jo trešā perioda vidū atradās vadībā pret Stalbes "Pārgauju", taču tad īsā laikā trīs zaudēti vārti un cīņa beigusies. Ogrēnieši noteikti var vainot vienīgi paši sevi, jo spēles gaitā trīs reizes uz pretinieku vārtiem tika nozīmēti soda metieni, bet neviens no tiem tā arī netika realizēts. Savu pirmo "hat-trick" virslīgā nopelnīja jaunais Stefans Roberts Dimza, bet komandas uzbrukuma līderis Edgars Birkenfelds (15+9) pēdējā cīņā atzīmējās ar vienu precīzu metienu. Tikai punkts mazāk par Birnenfeldu ir Elvijam Jankovskim (14+9), bet pēdējā spēlē labi nospēlēja arī Kārlis Krastiņš (6+10), izdarot trīs piespēles.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Ogrē pēc līdzīga pirmā perioda, otrajā "Rubene" iekrāja piecu vārtu pārsvaru, ko spēles izskaņā ogrēnieši spēja sadeldēt, bet ne pienācīgā daudzumā – zaudējums ar 7:9. Tajā cīņā ar trim vārtu guvumiem uzvarētājiem atzīmējās Matīss Celms, bet Ingars Matisons izpildīja piecas rezultatīvas piespēles. Ogrēniešiem ar trim piespēlēm rezultatīvākais bija Birkenfels, bet Krastiņš un Markuss Januševskis divas reizes sarūgtināja pretinieku vārtu vīru Āri Aldiņu.

VV: "EMU SK" – "Betsafe/Ulbroka" pulksten 18:00 Tartu
Igauņu kluba rēķinā pēc 16 nospēlētām cīņām ir 25 punkti, kas ļauj atrasties komfortablā turnīra tabulas vidusdaļā, pierādot pirmssezonas skeptiķiem, ka velti viņus uzskatīt par mūsu virslīgas potenciālajiem pastarīšiem. Komandas līderis Pāvels Semjonovs (28+34) ar 62 punktiem joprojām ir čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. Pēdējās cīņās viņam par labu palīgu pieteikušies Svens Ūē (16+4), bet jo sevišķi – vēl viens krievu leģionārs Romāns Družiņinskis, kurš pēdējos divos mačos izcēlies ar diviem vārtu guvumiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Valsts čempionvienība pēdējā notikušajā cīņā nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību "Lielvārde/FatPipe" komandai, trešā perioda ievadā nonākot iedzinējos ar 0:5, turpinājumā tik vien spējot kā nedaudz sadeldēt rezultāta starpību. Nelīdzēja arī Ivara Dišereita nomaiņa pret Māri Roni. Rolands Kovaļevskis sameta trīs vārtus, bet īsti palīgi tajā mačā viņam neatradās. Līdz ar to "Betsafe/Ulbroka" tabulā nonāca tālu aiz saviem konkurentiem cīņā par uzvaru regulārajā turnīrā, tiesa, viņu cerības drīz vien uzlaboja "Kurši/Ekovalis", negaidīti tiekot galā ar "vardēm". Neskatoties uz to, piecas kārtas pirms regulārās sezonas beigām abas līdervienības šķir pieci punkti. Komandas uzbrukuma līderis joprojām ir Kaspars Šķēls, kuram 42 (28+14) rezultativitātes punkti, bet ar 28 precīziem metieniem viņš cīnās par sezonas labākā vārtu guvēja titulu. Interesanti, ka galvenais konkurents šovakar stāsies viņam pretim, jo arī Semjonovam ir 28 vārtu guvumi.

Abas komandas šosezon tikušās divas reizes. Oktobra vidū "Betsafe/Ulbroka" mājas mačā izcīnīja ļoti pārliecinošu 13:4 uzvaru, bet pēc neilga laika komandas tikās arī Valmierā, kad EuroFloorball Cup turnīrā arī Latvijas čempionvienība izrādījās pārāka par Igaunijas pērnās sezonas spēcīgāko komandu.

VV: "Bauska" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 18:00 Bauskā
Vēl pirms neilga laika "Bauskas" komandas pozīcijas šķita gana komfortablas, lai pēc ilgāka pārtraukuma vienība atgrieztos starp TOP-8 klubiem Latvijā, tomēr pēdējo četru spēļu laikā turnīra tabulā izdevies ierakstīt tikai vienu punktu, kas komandu ar 18 punktiem atbīdījusi uz pirmspēdējo vietu. Līdz izslēgšanas spēļu robežai joprojām ir tikai viens punkts, turklāt atlikušo spēļu kalendārs baušķeniekiem ir gana pateicīgs, taču uzvaras jāatsāk krāt jau šovakar pretējā gadījumā izslēgšanas turnīra vilciens no Bauskas sāk attālināties arvien lielākā ātrumā. Pēdējā cīņā komanda aizvadīja ļoti vāju spēles vidus posmu Igaunijā, un, lai kā arī centās, atspēlēties pret EMU neizdevās, piedzīvojot neveiksmi ar 6:8. Komanda nesen kā atguvusi divus savus bijušos spēlētājus, taču uz Igauniju atkal devās vien 14 spēlētāju sastāvā, kas arī varētu būt viens no iemesliem kārtējā zaudējuma piedzīvošanā.

Ja "Bauska" piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas, tad gluži pretējām sajūtām mačam gatavojas "Talsu NSS/Krauzers", kas pēdējos četros mačos nopelnījuši maksimāli iespējamos 12 punktus, tādējādi dubultojot visas sezonas iespēto. Pašlaik talsinieki ar 24 punktiem atrodas septītajā vietā un par spēlēšanu izslēgšanas turnīrā var justies gana komfortabli. Pārliecību noteikti vairoja arī pēdējā mājas spēle pret Liepājas komandu. Pēc 26 nospēlētām minūtēm komanda atradās iedzinējos ar 0:1, taču atlikušajā laikā savu cietoksni nosargāja neskartu, pretinieku būrī ieripinot desmit bumbiņas. Lielisku maču aizvadīja Jānis Ragovskis, gūstot trīs vārtus un izdarot vienu piespēli, kamēr sezonas rezultatīvākajam spēlētājam Tomam Bitmanim (16+17) tajā mačā divas piespēles.

Abu komandu pirmajā duelī Talsos pēc diviem periodiem mājinieki atradās vadībā ar minimālu 2:1 rezultātu, taču līdz trešā perioda vidum bija nākuši jau iedzinējos ar 2:3, spēles izskaņā ielaižot arī ceturtos vārtus, tādējādi esot spiesti atzīt konkurentu pārākumu.

VV: "Ķekava" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 19:00 Ķekavā
Ķekavas florbolisti pēdējā cīņā parūpējās par nelielu pārsteigumu, izbraukuma mačā Valmierā, otrā perioda ievadā nonākot iedzinējos ar 0:5, taču turpinājumā spēja ne vien atspēlēties, bet arī trīs sekundes pirms pamatlaika beigām izraut 7:6 uzvaru. Uzvaras vārtus guva Miķelis Dravnieks, bet ar rezultatīvu piespēli atzīmējās komanda spēlējošais treneris Gints Klēģers, kuram šī bija pirmā spēle sezonā. Savukārt veterāns Mārtiņš Brigmanis atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Pēc izcīnītās uzvaras Ķekavas komandas rēķinā ir 24 punkti un pašlaik viss veidojas tā, lai komanda pirmo reizi iekļūtu izslēgšanas turnīrā. Jāpiezīmē, ka uzvaru Valmierā izdevās izcīnīt, spēlējot bez komandas rezultatīvākā spēlētāja Klāva Jansona, kuram šosezon 34 (23+11) punkti.

"Lielvārde/FatPipe" pagājušo nedēļu aizvadīja mainīgām sekmēm. Vispirms savā laukumā pārliecinoši izdevās apspēlēt galvenos konkurentus "Betsafe/Ulbroka", bet pēc tam tika aizvadīts vājš spēles vidējais periods, kas noveda pie 5:7 negaidīta zaudējuma Liepājā. Domājams gan, ka ja Lielvārdes komandai ļautu izvēlēties, kuru no šīm divām spēlēm uzvarēt un kuru zaudēt, vairums izvēlētos tieši šādu notikumu pavērsienu. Pret čempioniem komandai ar vārtu guvumu palīdzēja Aivis Kusiņš, bet Tomam Akmeņlaukam tajā mačā vārti un trīs piespēles. Savukārt Liepājā Kusiņš atkal nebija kopā ar komandu, bet vienības līderim Akmeņlaukam (25+29) tikai viena rezultatīva piespēle.

Kad abas komandas savā starpā tikās sezonas vidū, "Lielvārde/FatPipe" ātri iekrāja triju vārtu pārsvaru, taču otrā perioda ievadā rezultāts bija vien 5:4 "varžu" labā. Atlikušajā cīņas laikā mājinieki guva vēl četrus vārtus, kamēr Jānis Salcevičs palika nepārspēts. Interesanti būs pavērot kā šajā spēlē sekmēsies Henrijam Uzraugam, kurš nesen pārgāja no "Ķekavas" uz Lielvārdi, līdzīgi kā Jānim Bramanim, kuram gan vieta vārtos nebūt nav garantēta.

Kurš būs vīriešu turnīra labākais vārtu guvējs pēc šodienas spēlēm?

  • 4

  • 17

  • 2