Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Neimāram jāierodas tiesā uz aizdomu pamata par krāpšanos

Neimāram jāierodas tiesā uz aizdomu pamata par krāpšanos
Neimārs
Foto: SIPA/Scanpix

Spānijas superkluba "Barcelona" zvaigzne Neimārs, kurš ieguva trešo vietu balsojumā par 2015. gada pasaules labāko futbolistu, ir izsaukts uz tiesu saistībā ar krāpniecības gadījuma izmeklēšanu.

AFP vēsta, ka Neimārs, abi viņa vecāki, "Barcelona" klubs prezidents Hoseps Marija Bartomeu, viņa priekštecis Sandro Rosels un divi "Santos" kluba direktori ir uzaicināti sniegt liecības. Neimāram Spānijas nacionālajā tiesā būs jāierodas 2. februārī.

Dažādām iesaistītajām personām būs jāliecina par 2013. gadā notikušo pāreju, kura rezultātā Neimārs par apstrīdamu transfēra summu no "Santos" pārcēlās uz "Barcelona". Pēc oficiāli izpaustās informācijas pārejas summa bija 57 miljoni eiro.

Uzņēmumam DIS transfēra brīdī esot piederējis procenti no Neimāra parakstītās vienošanās summas, tādēļ tas ir iesniedzis juridisku prasību tiesā, apgalvojot, ka nav saņēmis precīzu naudas summu. Tomēr klubs norāda, ka rīkojies saskaņā ar likumu un noliedz DIS izvirzītās apsūdzības.

Bijušais "Barcelona" prezidents Sandro Rosels bija spiests atkāpties no amata 2014. gada janvārī, kad viens no kluba biedriem uzsāka citu juridisku lietu par Neimāra patiesās transfēra summas apjomu. Tolaik kluba viceprezidents bija pašreizējais kluba prezidents Bartomeu. Izvirzītajās apsūdzībās teikts, ka klubs krāpjoties ietaupījis 13 miljonus eiro uz nodokļu nomaksas rēķina. Tomēr iesaistītās personas to noliegušas.

Prokuratūra pieprasījusi Bartomeu sodīt ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un trim mēnešiem, bet Roselu - uz septiņiem ar pusi gadiem. Tāpat soda naudās būtu jāsamaksā vairāk nekā 60 miljonus eiro.

Izmeklēšana tika uzsākta pēc tam, kad kluba biedrs apšaubīja oficiālo pārejas summas apjomu. Sākotnēji "Barcelona" ziņoja, ka samaksājusi 57,1 miljonu eiro, bet vēlāk atzina, ka transfēra izmaksas bijušas tuvāk simts miljoniem eiro.

Izmantotie resursi:
Eurosport

  -3 [+] [-]

, 2016-01-13 15:33, pirms 8 gadiem
Nu i kāpēc labākajam klubam būtu jakrāpjas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-01-13 15:41, pirms 8 gadiem
Barsa uz iri panjemusi Nolito lidz sezonas beigaam ar pirkshanas opciju. Zhel Celtas kopumaa :-)

     [+] [-]

, 2016-01-13 15:41, pirms 8 gadiem
Mārtiņš Gricmanis rakstīja: EJIET VISI KĀRTIES!!!!!
Cik var rakstīt par FARSU un REEAAALU???????
sporta ziņas ir kas cits! Bet saadus meeslus????????????
Freimani es tev te tuuliit nokopeeshu veselu varzu meeslu kurus tev tagad buus jaapartuulko un jaapublicee!!!!!!!!!
sarunaats????????
a par ko rakstīt ? par Ģinamu ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-01-13 16:08, pirms 8 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Barsa uz iri panjemusi Nolito lidz sezonas beigaam ar pirkshanas opciju. Zhel Celtas kopumaa :-)
dariijums veel nav nosleegts, bet tuvu.
shis ir iespaidiigs transfeers no viedoklja, ka Bertomeu nodroshina LE tieshi to speeleetaaju, ko vinsh luudza, lai arii bija leetaakas opcijas. liecina par FCB vadiibas adekvaatumu, saliidzinot ar peresu, kas benitesam nenopirka luugto uzbruceeju...

     [+] [-]

, 2016-01-13 16:39, pirms 8 gadiem
nekad nesapratīšu, kāpēc cilvēkiem, kuriem bankas konta apgrozījuma skaitļi neietilpst iphone ekrānā vēl grābstās ap nodokļiem ...

  +1 [+] [-]

, 2016-01-13 17:58, pirms 8 gadiem
555 lasiju, ka itkaa jau done deal un par Peresu domaju, ka retais Madrides fans priecaajas par tadu prezidentu kaads ir peress..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-13 18:59, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: nekad nesapratīšu, kāpēc cilvēkiem, kuriem bankas konta apgrozījuma skaitļi neietilpst iphone ekrānā vēl grābstās ap nodokļiem ...
Ja mēs- vidējie cilvēki- dažkārt jūtam, ka nodokļos maksājam vairāk nekā saņemam no valsts (izglītība, medicīna, ugunsšaizes utt), tad ko lai saka tie, kas samaksā valstij tos miljonus?
Kad pats nopelnīsi miljonu, tad gan jau radīsies apjausma, ka nemaz tik viegli nav atdot kādam tādas summas.

     [+] [-]

, 2016-01-14 00:31, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: nekad nesapratīšu, kāpēc cilvēkiem, kuriem bankas konta apgrozījuma skaitļi neietilpst iphone ekrānā vēl grābstās ap nodokļiem ...
Nekad nesapratīšu kā cilvēki var domāt, ka spēlētāji vispār kaut ko sajēdz no nodokļu muhļīšanas. Tur pie vainas sūdīgie nolīgtie palīgi, konsultatnti - tā tas ir gan Neimāram, gan Mesi, gan arī Kasiljasam, par, kuru, protams, nevens nerakstīja, jo nebija no Barsas.

     [+] [-]

, 2016-01-14 00:51, pirms 8 gadiem
miegainais rakstīja: Nekad nesapratīšu kā cilvēki var domāt, ka spēlētāji vispār kaut ko sajēdz no nodokļu muhļīšanas. Tur pie vainas sūdīgie nolīgtie palīgi, konsultatnti - tā tas ir gan Neimāram, gan Mesi, gan arī Kasiljasam, par, kuru, protams, nevens nerakstīja, jo nebija no Barsas.
Nu nezinu, nezinu, kaut kā neticu tam. Tad jau Blatters ar neko nezina, slikti nolīgti palīgi, konsultanti. Neviens no UEFA bandas neko nezina, vienkārši slikti konsultanti.

Un, kāpēc spēlētājiem būtu kaut kas jāsaprot? "Klau, rekur mums ir shēma, varam ietaupīt pāris miljonus. Ko saki? - Ok."
Simple as that.

Shēmošana futbolā jau ir ierasta prakse, jo korupcija sit augstu vilni šajā sportā.

     [+] [-]

, 2016-01-14 12:13, pirms 8 gadiem
Nu un kādā sakarā tur Neimāram jāierodas, vai vēl labāk - viņa vecākiem? Neslavas celšana, ja jau klubs grib apiet tizlās parādnieku valsts tizlo nodokļu sistēmu, lai tiesā klubu, kāpēc spēlētājam nervi jāčakarē?

     [+] [-]

, 2016-01-14 22:05, pirms 8 gadiem
Jigsaw rakstīja: Nu un kādā sakarā tur Neimāram jāierodas, vai vēl labāk - viņa vecākiem? Neslavas celšana, ja jau klubs grib apiet tizlās parādnieku valsts tizlo nodokļu sistēmu, lai tiesā klubu, kāpēc spēlētājam nervi jāčakarē?
Jo līgumā, kas ir uz 65 lapām, 4. pielikumā ar 0.2 šriftu ierakstīts spēlētājs ir pats atbildīgs par nodokļu nomaksu.