Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Rīgā vārtus guvušais Andrē Silva par 38 miljoniem eiro pāries uz Itālijas "Milan"

Agris Suveizda

Rīgā vārtus guvušais Andrē Silva par 38 miljoniem eiro pāries uz Itālijas "Milan"
Andrē Silva svin vārtus pret Latviju
Foto: EPA/Scanpix

Portugāles futbola izlases uzbrucējs Andrē Silva vakar ieradās Itālijas pilsētā Milānā, kur izgāja medicīniskās pārbaudes, ziņo itāļu laikraksts Gazzetta dello Sport.

"Milan" ļoti agresīvi iesākusi starpsezonu, panākot vienošanos jau par ceturto darījumu. Iepriekš par 18 miljoniem eiro tika nopirkts "Villarreal" argentīniešu centra aizsargs Mateo Musakio, kā arī "Wolfsburg" un Šveices izlases kreisās malas aizsargs Rikardo Rodrigess. Savukārt Andrē Silvas pārejas summa būs lielāka nekā abiem aizsargiem kopā – 38 miljoni eiro. Tāpat vienību papildināja 20 gadus vecais kotdivuāriešu pussargs Franks Kesjē. Viņš no "Atalanta" ieradās īrē uz diviem gadiem, taču ar obligātu izpirkumu par astoņiem miljoniem eiro.

21 gadu vecais Silva, kurš spēlēs ar Keisukes Hondas atbrīvoto desmito numuru, līdz šim pārstāvēja Portugāles "Porto", kuras rindās aizvadīja pirmo pilnvērtīgo sezonu. Silva 32 spēlēs guva 16 vārtus, bet "Porto" arī šoreiz palika bez titula, finišējot otrajā pozīcijā. Portugāles čempionātā Silva bija ceturtais rezultatīvākais, atpaliekot no Basa Dosta (34 vārti), sava komandas biedra Tikinju (19) un Kostasa Mitroglu (arī 16, bet Silva realizējis vairāk pendeļu).

Portugāles izlasē Silva paguvis aizvadīt astoņus mačus un gūt septiņus vārtus. Šajā atlases ciklā viņam seši vārti sešās spēlēs, tostarp noslēdzošais vārtu guvums piektdien uzvarētajā spēlē Rīgā (3:0). Itālijas "Milan" iepriekšējās sezonās A sērijā finišēja 8., 10, un 7. vietā, bet šosezon ieguva sesto pozīciju un pēc trīs gadu pauzes atgriezīsies Eirokausos. Kamēr "Porto" spēlēs Čempionu līgas grupu turnīrā, "Milan" Eirokausus sāks Eiropas līgas 3. kvalifikācijas kārtā.

Izmantotie resursi:
Milan, André Silva sta per firmare. E prenderą il

  +1 [+] [-]

, 2017-06-12 12:32, pirms 7 gadiem
Milan veidojas interesants sastāvs. Kas tur beigās sanāks un kā tas izskatīsies kopā salikts uz laukuma - to es, protams, nezinu.

     [+] [-]

, 2017-06-12 12:46, pirms 7 gadiem
DIEZGAN LABS BOMBARDIERIS VIŅŠ IR

  +1 [+] [-]

, 2017-06-12 13:28, pirms 7 gadiem
Honda uz kurieni? Atceros Milan bija sajuusmaa par vina paarejj, bet beigaas taa arii nekas iipass nesanaaca

     [+] [-]

, 2017-06-12 13:49, pirms 7 gadiem
Beidzot Portugaaljiem ir uzspiideejis kaads normaals un talantiigs centra uzbruceejs, kopsh Nuno Gomesha un Pauleta laikiem. Cerams, ka Silvam Milan buus iiistais klubs!

     [+] [-]

, 2017-06-12 15:35, pirms 7 gadiem
Abi Milānas klubi tikuši pie lielas naudas.