Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Everton" atlaidis galveno treneri Martinesu

"Everton" atlaidis galveno treneri Martinesu
Roberto Martiness
Foto: AFP/Scanpix

Pēc trīs gadu darba Anglijas Premjerlīgas klubā "Everton" no amata šodien atbrīvots komandas galvenais treneris Roberto Martiness.

"Everton" pirms pēdējās spēļu kārtas Premjerlīgā ieņem 12. vietu. Sestdien Liverpūles klubs ar 1:3 piekāpās čempionvienībai "Leicester City", bet trešdien ar 0:3 kapitulēja "Sunderland". Šosezon "Everton" aizkļuva līdz Anglijas kausa un Līgas kausa pusfināliem.

Šajā sezonā "Everton" futbolisti Premjerlīgā savās mājās izcīnīja tikai piecas uzvaras un jau šobrīd ir zināms, ka klubs finišēs ar mazāko savā laukumā iegūto punktu skaitu kluba vēsturē kopš 1981. gada, kad par uzvaru sāka piešķirt trīs punktus.

Pēdējās mājas spēlēs pret Martinesu tika vērstas vairākas protesta akcijas no kluba līdzjutēju puses. Sagaidāms, ka tuvākajā laikā klubs oficiāli paziņos par galvenā trenera atlaišanu.

42 gadus vecais Martiness 2013. gadā "Everton" galvenā trenera amatā stājās Deivida Moiza vietā, tolaik solot līdzjutējiem komandas kvalificēšanos UEFA Čempionu līgai. Pirmajā sezonā Martinesa vadībā "Everton" izcīnīja piekto vietu, izcīnot 72 punktus, kas bija labākais rādītājs kopš 1986./1987. gada sezonas, kad klubs pēdējoreiz uzvarēja Premjerlīgā. Pagājušajā sezonā "Everton" ierindojās 11. vietā.

Izmantotie resursi:
BBC Sport

     [+] [-]

, 2016-05-12 17:18, pirms 8 gadiem
Pirmā sezona bija ļoti daudzsološa, bet pēc tam...

De Būrs gribot trenēt Everton.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-05-12 19:31, pirms 8 gadiem
Edvīns Straume rakstīja: Loģiski. Es tikai brīnos kā viņu neatlaida vēl ātrāk. Šogad Everton spēlēja drausmīgi, sākumā viens vienīgs Lukaku vēl vilka komandu, pēc tam viņš arī aizgāja ciet. Tā runā ka tagad jaunais Everton īpašnieks grūdīs baigo naudu iekšā transfēros - tad jau redzēsim, kāda Everton būs nākamgad.
Tā nu gan nebija, ka Lukaku viens pats vilka. Lukaku sita, jo bija Deulufeo centrējumi un Bārklija piespēles. Spēlēja visi un tāpēc bija arī rezultāts. Tad viss pajuka. Konkrētāk Ziemassvētku - Jaunā gada laikā, kad bija nosacīti viegls kalendārs, bet nekādus punktus nesavāca.
Jaunais īpašnieks ir solījis 100 mio, bet es īsti neredzu, kur to sagrūst, jo Martinezs ir uztaisījis, manā ieskatā, ļoti labu komandu, bet nemācēja to pareizi iespēlēt.