Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Kirilova: "Varu spēlēt augstāka līmeņa čempionātā"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kirilova: "Varu spēlēt augstāka līmeņa čempionātā"
Kristīne Kirilova (no labās)
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Latvijas florbola izlases vārtos pasaules florbola čempionāta spēlē pret Zviedriju otrajā trešdaļā vietu vārtos ieņēma Kristīne Kirilova, kurai darba netrūka. Pēc mača viņa uzteica komandas biedrenes par pašalizliedzīgo cīņu, atzīstot, ka nākotnē plāno pārcelties uz spēcīgāku komandu.

"Treneri jau iepriekš bija ieplānojuši, ka spēlē pret Zviedriju sākotnēji vārtos stāsies Lauma Višņevska, lai paliek zināmā tonusā un pārlieku neatslābst pirms šodienas mača ar Norvēģiju," pēc mača atzina Latvijas izlases vārtsardze Kristīne Kirilova, kura cīņā iesaistījās sākoties otrajam periodam. "Savukārt man tā bija lieliska pieredze un ir liels prieks, ka treneri uzticēja man aizvadīt divus periodus spēlē pret pasaules čempionēm."

Neskatoties uz lielo rezultāta starpību (1:16), florbola zinātāji gana atzinīgi vērtējuši Latvijas izlases parādīto sniegumu šajā mačā. Tam piekrīt arī Kristīne: "Kopumā izlases parādīto spēli vērtēju kā ļoti labu, jo visas cīnījās līdz pēdējai sekundei, nenolaižot rokas pēc ielaistajiem vārtiem. Protams, ik pa laikam iekritām uz savām kļūdām, ko tāda līmeņa pretinieces ātri izmantoja savā labā."

Turnīra laikā Lauma Višņevska savos sociālo tīkla profilos bija ievietojusi informāciju, ka Kristīne nākotnē izmēģinātu savus spēkus kādā no Skandināvijas florbola līgām, tādēļ Sportacentrs.com no pašas spēlētājas vēlējās uzzināt ko vairāk: "Jā, tā ir taisnība," minēto informāciju apstiprina Kirilova. "Domāju, ka esmu gatava augstākam līmenim nekā Latvijā. Uzskatu, ka spēle pret Zviedriju man bija gana laba, lai gan nezinu kā mans sniegums izskatījās no malas… Protams, Skandināvijā spēlētā florbola līmenis atšķiras, par ko varējām pārliecināties arī šajā spēlē, taču, ja ikdienā spēlē šādā ātrā spēles manierē, savu līmeni iespējams uzlabot pietiekami ātri."

Latvijas izlase nospēlējusi mačus jau trīs dienas pēc kārtas, taču pašlaik par atpūtu daudz laika nav ko domāt, jo nākamais mačs pret Norvēģiju sniegs atbildes uz jautājumu vai izdosies saglabāt vietu pasaules astotniekā. "Nebūs viegli," nenoliedz florboliste. "Tomēr domāju, ka spēle pret zviedrietēm pierādīja, ka varam cīnīties, esam labā tonusā un šodien ar jauniem spēkiem iesim laukumā un cīnīsimies par uzvaru. Norvēģietēm liekā atpūtas diena var nākt arī par skādi, bet kā būs, to uzzināsim tikai spēles laikā. Lai vai kā, mēs būsim gatavas cīņai par uzvaru!"